anchie76 prvotno napisa
Da su svi doktori jednako misle o cijepljenju (a svi učili isto u školi), ja dilema ne bih imala; Da kod nas još uvijek nije bespotreban BCG u kalendaru (i cijepi se odmah po rođenju) iako je dokazano neučinkovit, a u kalendaru je samo zato što je taj lobi koji ga drži jak i grupa doktora koji se godinama bore za njegovo micanje iz kalendara ne uspjeva u tome jer su ovi drugi jači; Da kod nas nije bespotrebno uveden HepB po rođenju, samo zato što je ta grupa imala dovoljno jak lobi, pa je lobi prevagnuo a ne ono što je realno najbolje za našu djecu; Da cjepiva u današnje vrijeme zaista služe za ukidanje strašnih bolesti a ne za povećanje profita i cijena dionica, pritom naravno kompletno zanemarujući etiku i ono što je za ljude zaista najbolje (samo primjer HPV, svinjska gripa i ostale gripe),ja bih bespogovorno vjerovala i ne bih preispitivala. Ovako mi ne preostaje ništa drugo nego da s dozom kritike pristupam cijelom pitanju, jer industriji je zdravlje mene i mog djeteta davno prestalo biti važno kao i pojedincima koji rade u istoj. Zbog čega bih ja svima njima bespogovorno vjerovala? Što ja imam od toga? Oni imaju puno toga, ja i moje dijete ne.