Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ali moja rekacija na pikulu je bila to što se nepovoljne reakcije najčešće ne prijavljuju, a i kad se prijave tada se često osporavaju. a to po meni nije dobro za nikoga.
    s ovime se slažem.
    i ima jako puno pedijatara koji će ti reći da to i to cjepivo nema nuspojava ni nema reakcija. tim riječima. a pod time podrazumijevaju (valjda) da se oni u dosadašnjem radu nisu susreli s istima. a lokalne reakcije i povišene temperature rijetko tko od nas uopće prijavi.

Da su svi doktori jednako misle o cijepljenju (a svi učili isto u školi),
    ostatak posta neću komentirati, ali ova prva rečenica već apsolutno nema smisla.
    to što je netko završio medicinu, a specijalizirao ortopediju, ništa ne znači.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    s ovime se slažem.
    i ima jako puno pedijatara koji će ti reći da to i to cjepivo nema nuspojava ni nema reakcija. tim riječima. a pod time podrazumijevaju (valjda) da se oni u dosadašnjem radu nisu susreli s istima. a lokalne reakcije i povišene temperature rijetko tko od nas uopće prijavi.
    Pedijatar moje djece, super lik, obavezno upozorava na nuspojave, i još mi sestra uturi one papire s cijelim popisom istih - pročitajte to!
    No ja svejedno, koja sam iz svoje nestručnosti/indolencije/povjerenja/straha od bolesti uslijed necijepljenja/linije manjeg otpora, svega toga, već u startu cjepiša, ne čitam.

Istina, lagano povišenu temp. (na koje sam upozorena, ali ne svaki put jer je ni ne bude svaki put) nikad nisam prijavila, nisam to smatrala potrebnim, meni je to normalna imunoreakcija organizma na nešto strano, tako da to ni pedijatar nije bilježio jer ja to zanemarujem. Ne skidam ni temp. ispod 39, a nikad nije bila tolika nakon cjepiva. Jesmo li trebali ama baš svaku blagu nuspojavu prijaviti radi valjane statistike? Je li to po zakonu ispravno? Mislim da se bilježe samo jače i neuobičajene reakcije, šta god to značilo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Što su točno nuspojave cijepljenja? Kako se definiraju?

Ja nisam prijavljivala lagano i prolazno povišenje temperature, niti lokalno crvenilo.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Što su točno nuspojave cijepljenja? Kako se definiraju?

Ja nisam prijavljivala lagano i prolazno povišenje temperature, niti lokalno crvenilo.
    U brosurama za cijepivo ima naveden postotak nuspojava... najvise se pise bas o otoku, prolaznom crvenilu, povisenoj temperaturi, placu, nervozi, odbijanju hrane... kad ne prijavljujemo nuspojave, cinimo da su u tim brosurama nerealni brojevi...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    U brosurama za cijepivo ima naveden postotak nuspojava... najvise se pise bas o otoku, prolaznom crvenilu, povisenoj temperaturi, placu, nervozi, odbijanju hrane... kad ne prijavljujemo nuspojave, cinimo da su u tim brosurama nerealni brojevi...
    Prema smjernicama HZJZ-a. to nisu nuspojave koje treba prijaviti, afaik. To se moze reci pedijatru ali on to ne treba prijaviti zavodu.

Struka ima svoje kriterije, i biljeze se samo stvarno nezeljene posljedice. Mislim da postoji to negdje na webu definirano.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    s ovime se slažem. i ima jako puno pedijatara koji će ti reći da to i to cjepivo nema nuspojava ni nema reakcija. tim riječima. a pod time podrazumijevaju (valjda) da se oni u dosadašnjem radu nisu susreli s istima. a lokalne reakcije i povišene temperature rijetko tko od nas uopće prijavi.ostatak posta neću komentirati, ali ova prva rečenica već apsolutno nema smisla.to što je netko završio medicinu, a specijalizirao ortopediju, ništa ne znači.
    Ne, ne neeee.. ne govorim čak niti o doktorima općenito. Ovo sam govorila baš o specifičnom slučaju - jer sam imala prilike čuti naše vrlo cijenjene stručnjake koji se vrlo ne slažu s njihovim kolegama. Da se ti doktori ne zalažu da ukidanje pojedinih cjepiva, ja ne bih vjerojatno puno razmišljala o tome. Oni su bili ti koji su mi bacili bubu u uho, do tada sam vjerovala svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •