Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, da, ali nitko nije otok... tj. sustav, to smo svi mi. Tj., evo, roditelj neurorizičnog djeteta koji ne smije cijepiti po preporuci pedijatra se vjerojatno osjeća ugrožen od roditelja stava "te bolesti su danas iskorijenjene" jer su iskorijenjene na uštrb ovih koji su se cijepili. Paralelno postojanje, na ovako napučen planet, teško je izvedivo... uvijek neka interesna skupina trpi.
    Samo je bitna razlika ta što cjepiše vjeruju da su cjepiva iskorijenila bolesti, a necjepiše to baš i ne vjeruju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo je bitna razlika ta što cjepiše vjeruju da su cjepiva iskorijenila bolesti, a necjepiše to baš i ne vjeruju.
    Da, oni koji se cijepe boje se da bi se bez toga te bolesti mogu vratiti, oni koji se ne cijepe, toga se ne boje,
    tvrde da cjepiva nisu iskorijenila te zarazne bolesti pa da ih prestanak cijepljenja neće ni vratiti.
    Je li tako, nisam pratila te rasprave, to mi je prestresno, a svađati se ne volim, osobito ne na polju gdje sam apsolutni nestručnjak.
    I još se kaže da su cjepiva vrlo štetna, kako zbog mogućih izravnih ozbiljnih nuspojava, tako i zbog dugoročno štetnih učinaka i vrlo ozbiljnih bolesti koje su dalekosežna, indirektna posljedica istih.
    Kako će se onda dvije strane složiti? To je nemoguće.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Da, oni koji se cijepe boje se da bi se bez toga te bolesti mogu vratiti, oni koji se ne cijepe, toga se ne boje, tvrde da cjepiva nisu iskorijenila te zarazne bolesti pa da ih prestanak cijepljenja neće ni vratiti. Je li tako, nisam pratila te rasprave, to mi je prestresno, a svađati se ne volim, osobito ne na polju gdje sam apsolutni nestručnjak. I još se kaže da su cjepiva vrlo štetna, kako zbog mogućih izravnih ozbiljnih nuspojava, tako i zbog dugoročno štetnih učinaka i vrlo ozbiljnih bolesti koje su dalekosežna, indirektna posljedica istih. Kako će se onda dvije strane složiti? To je nemoguće.
    Većina ljudi koji cijepe nije zagrebala ispod površine. I ja ih prva razumijem zašto ne zagrebu - nije lako nositi se s eventualnim spoznajama, onda si u limbu. Većina ljudi misli da je lakše ne znati, jer onda kada znaš nema više natrag - teško da ćeš ići protiv sistema a teško ti se nositi s tim spoznajama. Been there, done that. No dokle god cjepiše ne pročitaju barem nešto literature koje su pročitali necjepiše, naravno da slaganja oko ničeg ne može biti jer su im stavovi dijametralno suprotni. Mogli su se slagati jedino u fazi kada je necjepiša bio cjepiša Al da se mogu uvažavati, naravno da mogu i trebaju.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 05.07.2011. at 17:30

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Većina ljudi koji cijepe nije zagrebala ispod površine. I ja ih prva razumijem zašto ne zagrebu - nije lako nositi se s eventualnim spoznajama, onda si u limbu.
    Oprostite na malom OT, al' ne mogu odoljeti, nama je vjeroučiteljica tamo na Odgoju u duhu vjeru objasnila da je Papa ukinuo limb, mislim, proglasio je da taj sobičak na nebu više ne postoji.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprostite na malom OT, al' ne mogu odoljeti, nama je vjeroučiteljica tamo na Odgoju u duhu vjeru objasnila da je Papa ukinuo limb, mislim, proglasio je da taj sobičak na nebu više ne postoji.
    Sad mi lakše
    Pinky, to što ćemo mi na forumu napisati jel mi cijepimo ili ne tebi neće značiti baš ništa. Sumnjam da neki pričaju protiv cijepljenja a istovremeno drže iglu u ruci Ako te ta tematika zaista interesira, uzmi dobro štivo i pročitaj ga (evo za početak toplo preporučam svakom roditelju od Ava Jill Rom - priručnik o cijepljenju za brižne roditelje - vrlo lijepo napisano), sumnjam da će išta na tvoj život utjecati činjenica da sam nekad cijepila dijete i da mi je sad žao - tebi ni iz džepa ni u džep.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pinky, to što ćemo mi na forumu napisati jel mi cijepimo ili ne tebi neće značiti baš ništa.
    Kako možeš za nekoga tvrditi hoće li mu nešto značiti ili ne? Nitko ne mora odgovoriti na postavljeno pitanje.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad mi lakše
    Pinky, to što ćemo mi na forumu napisati jel mi cijepimo ili ne tebi neće značiti baš ništa. Sumnjam da neki pričaju protiv cijepljenja a istovremeno drže iglu u ruci Ako te ta tematika zaista interesira, uzmi dobro štivo i pročitaj ga (evo za početak toplo preporučam svakom roditelju od Ava Jill Rom - priručnik o cijepljenju za brižne roditelje - vrlo lijepo napisano), sumnjam da će išta na tvoj život utjecati činjenica da sam nekad cijepila dijete i da mi je sad žao - tebi ni iz džepa ni u džep.
    oprosti, u krivu si. to da li ste vi cijepili svoju djecu ili ne, meni će osobno jako puno značiti.

nekako mi je martin čin hrabar (iz percepcije osobe koja dugo nije imala djecu, sad će imati pa se počela zanimati za temu necijepljenja i ne zna ništa o njoj) i poštujem njenu odluku. njene mi riječi imaju težinu. tvoje ipak imaju puno manju, oprosti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, oni koji se cijepe boje se da bi se bez toga te bolesti mogu vratiti, oni koji se ne cijepe, toga se ne boje,
    tvrde da cjepiva nisu iskorijenila te zarazne bolesti pa da ih prestanak cijepljenja neće ni vratiti.
    .
    al kako neće? pa ne da će se vratiti nego se vraćaju. a ovo s vjerovanjem mi je tako besmisleno, druga je stvar da ništa nije crno-bijelo, pa ni cjepiva, nešto ulazi u kalendar, nešto izlazi iz kalendara, svaka farmaceutska kuća gura svoje, naravno da je tu profit jako bitan. ali ima i dobra strana profita i konkurencije - a ta je da na tržište dolaze ipak sve bolja i kvalitetnija cjepiva.
    mislim, ne možeš u ovoj priči upotrebljavati glagol vjerovati.
    učinkovitost cjepiva je vrlo jasno i nedvojbeno dokazana.
    a sve ostalo su kalkulacije pojedinaca, uvjerena sam da je tako kod sigurno 90% necjepiša. šansa da dobije ospice kod 90 i kusur procijepljenost populacije su zanemarive. plus šansa nekih 20% šanse da ospice ostave posljedice - lijepa brojka za bezbrižno spavanje.
    i da bi tih 90% necjepiša itekako cjepilo i sebe i svoju djecu da idu u afriku na izlet. pa ko šiša onda rijetke nuspojave.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    učinkovitost cjepiva je vrlo jasno i nedvojbeno dokazana.
    a sve ostalo su kalkulacije pojedinaca ...
    Uvijek sam fasciniran kakvom lakoćom pristalice cijepljenja iznose ovu tvrdnju i to bez argumenata.

Još jedino fali tvrdnja da su cjepiva neškodljiva. Pače, zdrava. To me podsjeća na one spaljene mozgove zanovidan koji vrššte da je kemoterapija ustvari zdrava

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cijepljenje nije religija. Nema se tu što vjerovati. Može se znati ili ne znati.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Cijepljenje nije religija. Nema se tu što vjerovati. Može se znati ili ne znati.
    Ohoho, ovo pamtim....!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Upravo ovo je i tragika svih ovih dilema itd. Ono, jedni vjeruju, drugi ne vjeruju.... kao da je neka znanstvena činjenica fakat religija, pa ćemo se sad svrstavat i tu po skupinama kakva su čija uvjerenja.. mislim, ako tako nastavimo, od svega ćemo napravit religiju, bit začahureni u svoje svjetove i napredak će bit nula, ono... neko šušne par udica za propitivat se pa ćemo od svega napravit the big temu za koju ti treba pročitat xy knjiga, bit totalno zbunjen, da bi ištao odlučio. Život se toliko komplicirat da ćemo ono morat imat radno mjesto "proučivač suprostavljenih teorija, guglator" i nećemo vjerovat nikome, jer ne mogu bit u pravu i ovi koji tvrde "dan je" i ovi koji tvrde "noć je", tj. reći - ma, mi se uvažavamo, za jedne je sad noć, za druge dan, i to je u redu. Onda će između ljudi različitih uvjerenja bit manje komunikacije nego među ljudi i drugih vrsta živih bića.

A propos odgovora SikaPiki - nisu bolesti iskorijenjene, barem koliko ja znam, neka to kaže mujica jel' istina da su se bolesti vratile tamo di je postotak cjepiša pao zbog "uvjerenja". Mislim, stvarno dolazimo do apsurda, da je svako božje pitanje na svijetu pretvoreno u religiju i to se pakira kao "poboljšanje i demokracija", a u stvari je kaos i zbunjola.

OK mi je pitat pitanja kao checking mehanizam farma industriji, ali ovo danas je izmaklo svakoj kontroli i fakat samo jedni prosperiraju - moderni "šamani" i gurui (knjigo i blogopisci) raznih teorija, a svi drugi su na gubitku, iako misle da su na dobitku (savršeni marketing, u stvari, da te uvjeri da si s "kupljenim stavom" na dobitku).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2011. at 10:56

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

OK mi je pitat pitanja kao checking mehanizam farma industriji, ali ovo danas je izmaklo svakoj kontroli i fakat samo jedni prosperiraju - moderni "šamani" i gurui (knjigo i blogopisci) raznih teorija, a svi drugi su na gubitku, iako misle da su na dobitku (savršeni marketing, u stvari, da te uvjeri da si s "kupljenim stavom" na dobitku).
    Potpis

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Upravo ovo je i tragika svih ovih dilema itd. Ono, jedni vjeruju, drugi ne vjeruju.... kao da je neka znanstvena činjenica fakat religija, pa ćemo se sad svrstavat i tu po skupinama kakva su čija uvjerenja.. mislim, ako tako nastavimo, od svega ćemo napravit religiju, bit začahureni u svoje svjetove i napredak će bit nula, ono... neko šušne par udica za propitivat se pa ćemo od svega napravit the big temu za koju ti treba pročitat xy knjiga, bit totalno zbunjen, da bi ištao odlučio. Život se toliko komplicirat da ćemo ono morat imat radno mjesto "proučivač suprostavljenih teorija, guglator" i nećemo vjerovat nikome, jer ne mogu bit u pravu i ovi koji tvrde "dan je" i ovi koji tvrde "noć je", tj. reći - ma, mi se uvažavamo, za jedne je sad noć, za druge dan, i to je u redu. Onda će između ljudi različitih uvjerenja bit manje komunikacije nego među ljudi i drugih vrsta živih bića.

A propos odgovora SikaPiki - nisu bolesti iskorijenjene, barem koliko ja znam, neka to kaže mujica jel' istina da su se bolesti vratile tamo di je postotak cjepiša pao zbog "uvjerenja". Mislim, stvarno dolazimo do apsurda, da je svako božje pitanje na svijetu pretvoreno u religiju i to se pakira kao "poboljšanje i demokracija", a u stvari je kaos i zbunjola.

potpis. jako si to lijepo napisala.
    a znate što je meni interesantno, npr.
    da jedna svjetska organizacija, kao što je who npr, ima strogo propisane kriterije odabira zaposlenika.
    pa tako oni koji rade npr na promociji dojenja svi odreda moraju biti pošteni, nepotkupljivi od strane groznih kompanija koje proizvode adaptirano mlijeko.
    a oni koji rade na cjepivima svi odreda moraju biti korumpirani od strane isto tako groznih farmaceutskih kompanija. zataškavati istinu o cjepivima.
    mislim, kako vam to nije apsurdno? blekberi?
    zašto te stranice ne uzimate kao relevantne po pitanju cjepiva? tu sve ima, moš cijeli dan proučavati od povijesti do sadašnjosti, izvješća, studije, sve.
    stvarno me zanima.
    iz kojeg razloga zanemarujete te stranice? kad se već gugla.
    to nisu stranice farmaceutskih tvrtki.
    tu rade ljudi, živi ljudi, diljem svijeta.
    pa netko od njih bi već pukao i otkrio tajne tisku i ostatak života proveo zbrinut na havajima.

i, što znači apsolutno vjerovati u nešto?
    ja sam napisala da naravno da nije sve crno i bijelo, da se novim saznanjima rade bolja cjepiva, da se neka miču iz kalendara, da bi se neka morala maknuti, al se još nisu - te rasprave, kao i rasprave o nekakvim kako mujica kaže - nepoznanicama, naravno da su dobrodošle.

ali rasprave o tome da su necijepljena djeca zdravija, da cjepiva nisu zaslužna za suzbijanje bolesti, da nisu zaslužna za spašavanje milijuna života godišnje, da se pitaju ovakva pitanja:
    tko odlučuje tko je koliko mjerodavan ili kompetentan u interpretaciji svojih znanja? diploma
    to je rasprava bez ikakvog smisla. osim za ubijanje dosade. i međusobno nerviranje.
    mislim, mogu uvažavati sirius kad kaže da je selektivno cjepila, il anchie kad se pita dal neko cjepivo treba biti u kalendaru (nju moram, strah je vrag ), al kako da uvažavam npr solange, kad smo fakat dva paralelna svemira. da opet ponovim inu. il davora kad kaže da hrvatska vrvi ospicama, al ih se ne prijavljuje.
    i žalosno mi je da se, kod toliko loših stvari koje postoje, na kraju u pitanje dovodi i ono pozitivno.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 06.07.2011. at 17:45

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i žalosno mi je da se, kod toliko loših stvari koje postoje, na kraju u pitanje dovodi i ono pozitivno.
    Koje vjerojatno debelo pretežu, tj. nuspojave su relativno rijetke (naravno, kome se dogodi to je koma, ali gledano iz neke opće perspektive). Ovo sve ukida opću perspektivu... na sve teme... od homeschoolinga kao jednog odgovora, i zbogom, sustavu, neću te mijenjat iznutra... i grupiranja po različitim ključevima do na to da se fakat nema dodira među "zavađenim plemenima".

Ne volim ono svođenje i uplitanje emocija...tipa žalosno i slično.

Nego, evo, racionalno... koliko je to moguće... jel' to neki napredak?

Doći ćemo do toga da nijednoj diplomi nećemo vjerovat, jer sve je to bezvrijedno - ovog vode oni interesi, onog oni, svi stručnjaci su koma, kao. Ali, ni "plemeniti divljaci" neće gurnut svijet naprijed, jer jednostavno nemaju širine znanja za to. Završit ćemo u ovim ili onim getoima i raznoraznim elitama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2011. at 18:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •