Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 767

Tema: izvrstan interview

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo je bitna razlika ta što cjepiše vjeruju da su cjepiva iskorijenila bolesti, a necjepiše to baš i ne vjeruju.
    Upravo ovo je i tragika svih ovih dilema itd. Ono, jedni vjeruju, drugi ne vjeruju.... kao da je neka znanstvena činjenica fakat religija, pa ćemo se sad svrstavat i tu po skupinama kakva su čija uvjerenja.. mislim, ako tako nastavimo, od svega ćemo napravit religiju, bit začahureni u svoje svjetove i napredak će bit nula, ono... neko šušne par udica za propitivat se pa ćemo od svega napravit the big temu za koju ti treba pročitat xy knjiga, bit totalno zbunjen, da bi ištao odlučio. Život se toliko komplicirat da ćemo ono morat imat radno mjesto "proučivač suprostavljenih teorija, guglator" i nećemo vjerovat nikome, jer ne mogu bit u pravu i ovi koji tvrde "dan je" i ovi koji tvrde "noć je", tj. reći - ma, mi se uvažavamo, za jedne je sad noć, za druge dan, i to je u redu. Onda će između ljudi različitih uvjerenja bit manje komunikacije nego među ljudi i drugih vrsta živih bića.

A propos odgovora SikaPiki - nisu bolesti iskorijenjene, barem koliko ja znam, neka to kaže mujica jel' istina da su se bolesti vratile tamo di je postotak cjepiša pao zbog "uvjerenja". Mislim, stvarno dolazimo do apsurda, da je svako božje pitanje na svijetu pretvoreno u religiju i to se pakira kao "poboljšanje i demokracija", a u stvari je kaos i zbunjola.

OK mi je pitat pitanja kao checking mehanizam farma industriji, ali ovo danas je izmaklo svakoj kontroli i fakat samo jedni prosperiraju - moderni "šamani" i gurui (knjigo i blogopisci) raznih teorija, a svi drugi su na gubitku, iako misle da su na dobitku (savršeni marketing, u stvari, da te uvjeri da si s "kupljenim stavom" na dobitku).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2011. at 09:56

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kako se meni čini...sve se tu na kraju svodi na (ne)zadovoljstvo situacijom danas u svijetu oko nas. Nekome je sasvim ok pravac kojim se krećemo, nekome nije niti blizu dobrog smjera. E sad, onome kome je ok taj se niti ne propituje ništa. onome kome nije ok taj se propituje svašta, ne bi li pronašao načina da promijeni ono što smatra da nije ok. a ima i onih kojima nije ok, ali se ne propituju ništa, već samo za svoje nedaće krive situaciju i sustav u koji su zapali..
    Mislim da do promjena ne dolazi upravo kada nema propitivanja, a ne kad je ono prisutno. a zašto je danas prisutno toliko propitivanja i nezadovoljstva? to je tema za sebe. a mislim da činjenice govore same za sebe.
    To što netko apsolutno vjeruje u nešto, meni može biti strašno apsurdno. Ali to sam ja.Moj um ne funkcionira tako. U njemu uvijek ima prostora za neki novi "zašto", i ništa nije apsolutno.
    I ne razumijem kako se može izbjeći riječ vjeruje u ovoj raspravi. Da ne vjerujete u djelotvornost cijepiva, ne bi cijepili djecu i izložili ih riziku nuspojava....ili? Pa svo naše djelovanje se temelji na vjeri u nešto.
    A sve te činjenice kojima se danas razbacujemo mogu sada biti točne, a sutra već ne. Pa nije se povijest jednom mijenjala.
    Zakoni koji su na snazi danas već sutra ne moraju biti.
    Samo jednu stvar ne kužim.....
    Pa činjenica je da cijepljenje nije svugdje obavezno...i da živite slučajem u nekoj drugoj državi ne biste morali cijepiti dijete....Znači, to nije dovoljno da se zamisliš?

i još nešto....OT...znate li osobno nekoga tko se bavi prodajom lijekova, odn. lansiranjem istih na pojedino tržište....i njegove mjesečne prihode? pitam, jer sam ostala totalno paf...zaista. do jučer sam mislila da saborski zastupnici imaju visoku plaću....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemam ništa protiv propitkivanja kao takvog, ali mislim da je propitkivanje toliko hipertrofiralo da je njegova vrijednost dovedena do apsurda na način da je postalo samo sebi svrhom. Propitkivanje kao takvo nije neka nova vrijednost i neće stvorit novu vrijednost, niti promijenit svijet na bolje, niti će svijet na bolje promijenit stvaranje odvojenih otoka ljudi od kojih će svako imat svoja uvjerenja na 101 dnevnu temu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2011. at 12:04

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    to ne trebaš. samo se izjasni.

iako se i običnim googlanjem može doći do spoznaja, već smo 1000 puta žvakali ovu temu.
    Iako meni nije jasno kakve veze ima postavljnje pitanja o mogućim posljedicama ima sa cijepljenjem, pa ljudi smo , valjda je normalno da se pitamo, a ne da stvari prihvaćamo zdravo za gotovo?
    Kad je bilo potrebno za temu pisala sam detaljno što i kako i zašto, tu svi znaju da nisam škrta na riječima (milion ljudi me već prepoznalo na forumu zbog moje brbljavosti ), ali ovako da se postrojavam u kontextu prepucavanja, ne bih, hvala.
    A drugi dio te potpisujem, sirius: Stvarno zašto bismo bili nedosljedni ako cijepimo djecu i razmišljamo o tome?
    Nena, uvijek me uspješno nasmiješ
    Mujice, opet -svaka čast! Linkovi su odličan point.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    OK mi je pitat pitanja kao checking mehanizam farma industriji, ali ovo danas je izmaklo svakoj kontroli i fakat samo jedni prosperiraju - moderni "šamani" i gurui (knjigo i blogopisci) raznih teorija, a svi drugi su na gubitku, iako misle da su na dobitku (savršeni marketing, u stvari, da te uvjeri da si s "kupljenim stavom" na dobitku).
    Potpis

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Točnije, moje je mišljenje da propitkivanje kao takvo, uz hipertrofiranje laičkih gurua koji daju svoja viđenja stvari bez osjećaja koliko je duboko njihovo neznanje i nerazumijevanje, neće dovesti do neke kvalitetne promjene svijeta jer neće stvorit konsenzus oko nove paradigme, nego će ostavit sve na rezultatu "moja versus tvoja uvjerenja". Objektivna istina (koja za neke stvari ipak postoji) nikad neće bit dalja, a prostor za manipuliranje nikad neće bit veći, jer će svaka komunikacija bit toliko opterećena propitkivanjima bez razumijevanja da će stvarno jedini tko će prosperirat bit novi gurui.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2011. at 12:15

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

znači ina33, ti želiš reći, u principu, da je svijet pun zločestih ljudi, koji samo čekaju prostor za manipulaciju, ne bi li se okoristili. i ako padnu neke važne okosnice oko kojih smo bili suglasni...ode sve u bananu?
    s tim bi se mogla složiti. i ja tako mislim. mada ja mislim da smo već sada u banani i izmanipulirani do bola.
    a zašto je onda teško pojmiti da netko misli da šačica ljudi i koristi taj strah kao prostor za manipulaciju?
    kažeš...
    uz hipertrofiranje laičkih gurua koji daju svoja viđenja stvari bez osjećaja koliko je duboko njihovo neznanje i nerazumijevanje
    ...tko odlučuje tko je koliko mjerodavan ili kompetentan u interpretaciji svojih znanja? diploma? onda bi valjda i u tom području trebalo uvesti puuunooo reda, ili se varam? živimo u nekim paralelnim svjetovima?
    pa samo to bi i trebalo dovesti u red...da svatko radi ono što voli i čemu je posvetio sebe, radi vlastitih uvjerenja, ne radi profita ili egzistencije...pa bi bilo i više povjerenja...
    meni danas mnogi na ključnim pozicijama izgledaju upravo tako...ali tko sam ja da sudim...

a paradigme...e tu bi se već mogla raspisati i to ne bi imalo smisla...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    mislim, izmjerili intervale pouzdanosti, naravno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tek sad vidim da kasnim debelo, i ubacujem ovo nakon ozbiljnih postova.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje je link na stranicu koja dokazuje da je Papa sotona:
    http://www.pacinst.com/antichri.htm
    Ovdje je link na stranicu koja dokazuje da je zemlja ravna ploča:
    http://www.arn.org/blogs/index.php/2...01/12/title_31
    Ovdje je dokaz da čovjek nikada nije sletio na mjesec
    http://www.ufos-aliens.co.uk/cosmicapollo.html
    a u ovoj diskusiji su dani brojni nepobitni znanstveni dokazi da svijetom vladaju rušteri iz svemira
    http://www.alien-ufos.com/ufo-alien-...ure-truth.html
    toliko o pouzdanosti linkova...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moram biti iskrena da ona priča o sletanju na Mjesec meni nikako nije sjedala niti prije ovog linka.
    Ali za to bi trebali otvoriti novu temu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    znači ina33, ti želiš reći, u principu, da je svijet pun zločestih ljudi, koji samo čekaju prostor za manipulaciju, ne bi li se okoristili. i ako padnu neke važne okosnice oko kojih smo bili suglasni...ode sve u bananu?
    s tim bi se mogla složiti. i ja tako mislim. mada ja mislim da smo već sada u banani i izmanipulirani do bola.
    a zašto je onda teško pojmiti da netko misli da šačica ljudi i koristi taj strah kao prostor za manipulaciju?
    kažeš......tko odlučuje tko je koliko mjerodavan ili kompetentan u interpretaciji svojih znanja? diploma? onda bi valjda i u tom području trebalo uvesti puuunooo reda, ili se varam? živimo u nekim paralelnim svjetovima?
    pa samo to bi i trebalo dovesti u red...da svatko radi ono što voli i čemu je posvetio sebe, radi vlastitih uvjerenja, ne radi profita ili egzistencije...pa bi bilo i više povjerenja...
    meni danas mnogi na ključnim pozicijama izgledaju upravo tako...ali tko sam ja da sudim...

a paradigme...e tu bi se već mogla raspisati i to ne bi imalo smisla...
    Ma, neki miks, ukratko - ja želim reći da jedni misle/vjeruju da je svijet pun zlih ljudi iz farme, drugi misle/vjeruju da je svijet pun zlih gurua, a sve je to bezveze... i da bezveze trusimo tone i tone internetskog papira u čitanju i pisanju - prva ja. A da je napredak tu ono.. nazadak... vrtimo se ko pas koji grize svoj vlastiti rep, a kao tješimo se jer je baš dobro propitkivat pa nema veze ko će davat kavke odgovore, da se tiješimo da smo osviješteni, a na kraju smo sluđeni i više dezinformirani nego što smo na početku bili. Na kraju ćemo se svi od svega i od jednih drugih fino separirat po nekim svojim uvjerenjima (samo što nema toliko prostora, osim u pustinjama) i vrtit svoju spiku i završit stvarno ko plemena praljudi, bez dodira.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2011. at 15:02

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Drugo, zašto su se te neke zarazne bolesti ipak i unatoč zamjeni teza javile ponovno u većem broju baš u razvijenim zemljama gdje cijepljenje nije obavezno, a ne kod nas gdje jest?
    A ti si sigurna da bi se kod nas priznala pojava takve bolesti? Uz ovako dobar sustav "zaštite" cijepljenjem? Kojeg treba štititi primjenom kazne od 2000kn? I u kojem ni nuspojave ne priznaju? Baš.
    Ono, jedni vjeruju, drugi ne vjeruju.... kao da je neka znanstvena činjenica fakat religija, pa ćemo se sad svrstavat i tu po skupinama kakva su čija uvjerenja..
    Bingo!
    Za ostatak medicine je uobičajeno "double blind" randomizirano testiranje lijeka ili postupka u odnosu na (zaistač) placebo prije nego ih puste u svijet, a za cjepiva se to nije dogodilo.
    Dakle, najveću razliku predstavlja vjerovanje ili nevjerovanje u dobrobiti cijepljenja. (i eventualan strah od kazne)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Bingo!
    Za ostatak medicine je uobičajeno "double blind" randomizirano testiranje lijeka ili postupka u odnosu na (zaistač) placebo prije nego ih puste u svijet, a za cjepiva se to nije dogodilo.
    Dakle, najveću razliku predstavlja vjerovanje ili nevjerovanje u dobrobiti cijepljenja. (i eventualan strah od kazne)
    Davore, za ovo ti ne znam odgovorit, ali pratim što će reć' mujica, njemu na ove teme više... ah... vjerujem, no pun intended.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Religija

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A ti si sigurna da bi se kod nas priznala pojava takve bolesti?
    Ja na ovom polju ni u šta nisam sigurna. Kao, uostalom, i na mnogim drugim poljima, ali takva sam ja, nesigurna.
    Ali ti si siguran u ono što pričaš pa sam te zato i pitala, šta kažu znalci -zašto je pojavnost tih bolesti kod njih veća, tamo gdje se slabo cijepe, odnosno, eto, pojavile su se ponovno, zašto, čime se to objašnjava?

A zašto ne kod nas?

Ja ne znam, iskreno.

Mislila sam zato što ih kod nas ni nema, a ne zato što ih je jako puno, ali se krije.
    Od tebe sam tražila odgovor, ali ga nisam dobila.

Ne znam za neku masovnu pojavu ospica, zaušnjaka ili dječje paralize. Možda bi ih i nadležni sakrili, no kod nas su mediji već odavno toliko žuti i klepetavi da bi i te teme, s osobnim slučajevima bolesti, bile u njima.
    Ili su zdravstveni vlastodršci ipak tako kruti i moćni da i statistički značajnu pojavu ozbiljnih zaraznih dječjih bolesti uspijevaju sakriti?

Pa fakat su onda moćni, Staljin je ništa prema njima. Ok, mislim da su glupi, ali ne toliko moćni da "zaustave Reuters".

beti3, za zdravi sprd nikad nije kasno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moram biti iskrena da ona priča o sletanju na Mjesec meni nikako nije sjedala niti prije ovog linka.
    Ma i meni je bolje sjela teorija o izmišljotini, hajde, molim te, jednom otišli i više se ne ponovilo, uz toliki naknadni napredak tehnologije, pih! No, sva sreća, nije mi nimalo stalo doznati pravu istinu šta su sve Amerikanci naizmišljali, to me baš ne boli previše u životu, više je, onak', zabavica.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Upravo ovo je i tragika svih ovih dilema itd. Ono, jedni vjeruju, drugi ne vjeruju.... kao da je neka znanstvena činjenica fakat religija, pa ćemo se sad svrstavat i tu po skupinama kakva su čija uvjerenja.. mislim, ako tako nastavimo, od svega ćemo napravit religiju, bit začahureni u svoje svjetove i napredak će bit nula, ono... neko šušne par udica za propitivat se pa ćemo od svega napravit the big temu za koju ti treba pročitat xy knjiga, bit totalno zbunjen, da bi ištao odlučio. Život se toliko komplicirat da ćemo ono morat imat radno mjesto "proučivač suprostavljenih teorija, guglator" i nećemo vjerovat nikome, jer ne mogu bit u pravu i ovi koji tvrde "dan je" i ovi koji tvrde "noć je", tj. reći - ma, mi se uvažavamo, za jedne je sad noć, za druge dan, i to je u redu. Onda će između ljudi različitih uvjerenja bit manje komunikacije nego među ljudi i drugih vrsta živih bića.

A propos odgovora SikaPiki - nisu bolesti iskorijenjene, barem koliko ja znam, neka to kaže mujica jel' istina da su se bolesti vratile tamo di je postotak cjepiša pao zbog "uvjerenja". Mislim, stvarno dolazimo do apsurda, da je svako božje pitanje na svijetu pretvoreno u religiju i to se pakira kao "poboljšanje i demokracija", a u stvari je kaos i zbunjola.

potpis. jako si to lijepo napisala.
    a znate što je meni interesantno, npr.
    da jedna svjetska organizacija, kao što je who npr, ima strogo propisane kriterije odabira zaposlenika.
    pa tako oni koji rade npr na promociji dojenja svi odreda moraju biti pošteni, nepotkupljivi od strane groznih kompanija koje proizvode adaptirano mlijeko.
    a oni koji rade na cjepivima svi odreda moraju biti korumpirani od strane isto tako groznih farmaceutskih kompanija. zataškavati istinu o cjepivima.
    mislim, kako vam to nije apsurdno? blekberi?
    zašto te stranice ne uzimate kao relevantne po pitanju cjepiva? tu sve ima, moš cijeli dan proučavati od povijesti do sadašnjosti, izvješća, studije, sve.
    stvarno me zanima.
    iz kojeg razloga zanemarujete te stranice? kad se već gugla.
    to nisu stranice farmaceutskih tvrtki.
    tu rade ljudi, živi ljudi, diljem svijeta.
    pa netko od njih bi već pukao i otkrio tajne tisku i ostatak života proveo zbrinut na havajima.

i, što znači apsolutno vjerovati u nešto?
    ja sam napisala da naravno da nije sve crno i bijelo, da se novim saznanjima rade bolja cjepiva, da se neka miču iz kalendara, da bi se neka morala maknuti, al se još nisu - te rasprave, kao i rasprave o nekakvim kako mujica kaže - nepoznanicama, naravno da su dobrodošle.

ali rasprave o tome da su necijepljena djeca zdravija, da cjepiva nisu zaslužna za suzbijanje bolesti, da nisu zaslužna za spašavanje milijuna života godišnje, da se pitaju ovakva pitanja:
    tko odlučuje tko je koliko mjerodavan ili kompetentan u interpretaciji svojih znanja? diploma
    to je rasprava bez ikakvog smisla. osim za ubijanje dosade. i međusobno nerviranje.
    mislim, mogu uvažavati sirius kad kaže da je selektivno cjepila, il anchie kad se pita dal neko cjepivo treba biti u kalendaru (nju moram, strah je vrag ), al kako da uvažavam npr solange, kad smo fakat dva paralelna svemira. da opet ponovim inu. il davora kad kaže da hrvatska vrvi ospicama, al ih se ne prijavljuje.
    i žalosno mi je da se, kod toliko loših stvari koje postoje, na kraju u pitanje dovodi i ono pozitivno.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 06.07.2011. at 16:45

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i žalosno mi je da se, kod toliko loših stvari koje postoje, na kraju u pitanje dovodi i ono pozitivno.
    Koje vjerojatno debelo pretežu, tj. nuspojave su relativno rijetke (naravno, kome se dogodi to je koma, ali gledano iz neke opće perspektive). Ovo sve ukida opću perspektivu... na sve teme... od homeschoolinga kao jednog odgovora, i zbogom, sustavu, neću te mijenjat iznutra... i grupiranja po različitim ključevima do na to da se fakat nema dodira među "zavađenim plemenima".

Ne volim ono svođenje i uplitanje emocija...tipa žalosno i slično.

Nego, evo, racionalno... koliko je to moguće... jel' to neki napredak?

Doći ćemo do toga da nijednoj diplomi nećemo vjerovat, jer sve je to bezvrijedno - ovog vode oni interesi, onog oni, svi stručnjaci su koma, kao. Ali, ni "plemeniti divljaci" neće gurnut svijet naprijed, jer jednostavno nemaju širine znanja za to. Završit ćemo u ovim ili onim getoima i raznoraznim elitama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2011. at 17:04

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

zašto misliš cvijeto da se npr ja nisam informirala sa raznih izvora? pa mi je jednostavno prevagnulo na određenu stranu...? ili misliš da je to nemoguće? da sve mora biti jednostrano?
    mislim da svatko pronađe svoje odgovore. ja ne mislim da sam neinformirana, dapače. mislim da baratam sa puno informacija.
    a ovo pitanje je bilo iskreno, ne provokativno...makar s moje strane....jer meni diplome ne znače mnogo...kad je u pitanju povjerenje i sigurnost. na žalost. ne bih htjela da je tako, al sam se previše puta opekla, pa je na žalost tako.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za ostatak medicine je uobičajeno "double blind" randomizirano testiranje lijeka ili postupka u odnosu na (zaistač) placebo prije nego ih puste u svijet,
    i o tome suvereno govori osoba koja ne zna niti svoj interval pouzdanosti izmjeriti....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prvi glas.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zar si već zaboravio?
    Uz poznati uzorak to ti je bar lako. Pričinilo mi se da znaš kako
    Onda, kasnije, malo ja: Pogledaj još jednom pseudostudiju. Niti jedan događaj koji se uspoređuje između necijepljenih i cijepljenih nije proprorcija, već su sve aritmetičke sredine.
    sve ti je to na trećoj stranici ove teme.

Otkad si mi pokazao da si za aritmetičku sredinu spreman računati intervale pouzdanosti kao da se radi o proporciji, više me ne može imresionirati niti jedno tumačenje koje ti izložiš. Pogotovo kada se počneš razmetati trendovima, randomizirnaim prospektivnim studijama i sličnim izrazima koji dobro zvuče, što je kudikamo naprednije gradivo od intervala pouzdansti.

Jednostavno si se diskreditirao u mojim okicama. A baš sam bio pomislio da sam našao nekoga vrijednog rasprave, a kad ono......

Posljednje uređivanje od mujica : 06.07.2011. at 21:00

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

......tko odlučuje tko je koliko mjerodavan ili kompetentan u interpretaciji svojih znanja? diploma? onda bi valjda i u tom području trebalo uvesti puuunooo reda, ili se varam? živimo u nekim paralelnim svjetovima?
    ...
    jer meni diplome ne znače mnogo...kad je u pitanju povjerenje i sigurnost
    Ma nemoj, blackberry?

To što je netko gradio temelje na fakultetu 5 ili 6 godina, pa se kasnije godinama educirao akademski i kroz rad na nekom području ništa ne vrijedi?
    Ali netko tko s velikim entuzijazmom, ljubavlju i neznanjem čita sumnjivu literatutu ulijeva više povjerenja?

I to tako vjerojatno u svakoj struci?
    Ili samo u medicini?

Kako ti nije neugodno tako nešto napisati?

To može napisati samo netko tko stvarno nije nikada sam uložio dovoljno truda da nešto postigne, pa ne može shvatiti trud drugih koji su postigli.
    Jadno.

Na sreću takvih koji tako misle je malo i nitko na njih ne obaća pažnju. Jer da nije tako, ovo bi društvo još dublje zaglibilo nego što je u neznanju, amaterizmu i totalnom potcjenjivanju znanja.

Najbolja mi je fora kako ti se nitko na ova s**** ne usudi ništa odgovoriti..... prestrašno
    Posljednje uređivanje od mujica : 06.07.2011. at 21:13

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ma baš si strašan

pa da se nisam obrazovala onda valjda ne bi ni mogla komentirati kakvi se likovi i kako obrazuju jel...i na kojim su pozicijama danas...i kako su do njih došli...i blabla...
    kažem...možda živimo u paralelnim svemirima...ovdje kod mene nije sve tako bajno...
    pa što se ti vrijeđaš?
    fino sam naglasila da meni ne ulijevaju povjerenje. nisam apsolutno niti jedan parametar poopćila...

i zato što znam to što znam rekoh da mi je zbog toga žao. malo je danas entuzijazma....što god ti rekao...tvoja stvar...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

smeta me taj generalni stav da ništa ne znači ako se netko obrazuje i stekne diplomu.

jer se sve može naučiti bez formalnog obrazovanja.

i oni koji se nečime bave iz hobija na temelju informiranja to rade iskrenije i poštenije nego oni koji to rade jer su se educirali za taj posao.

naravno da među onima s diplomama ima boljih i lošijih. Isto tako i među onima koji se informiraju iz hobija ima onih dobrih i loših.

Ali svi s diplomama, bez obzira bili dobri ili loši, su puno godina edukacije ispred onih koji se informiraju iz hobija.

Moja reakcija na tvoje omalovažavanje formalne edukacije proizlazi iz moje frustracije takvog stava u hrvatskom društvu.

Jer sve više nestručne osobe upravljaju i donose odluke koje su u domeni struke.

Sličnu frustraciju mnogi ovdje imaju. Pogotovo oni koji su protiv svega oficijelnog i institucionalnog.

Samo, razlika između nekih ovdašnjih ogorčenjaka i mene je u tome što ja za to krivim stav koji si ti iznijela "svatko sve može raditi i o svemu sve znati - a ako i ne zna dovoljno, nema veze", a drugi ogorčenjaci misle da je situacija tako usrana jer stručnjaci nisu dovoljno stručni, zainteresirani, pošteni, nepristranii itd.....

A nije tako. Većina stručnjaka je kvalitetna i poštena (osim pojedinaca koji su svima na sramotu), ali ne mogu doći do izražaja jer nekolicina moćnih misli o diplomi kao i ti.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ma slušaj...ponavljam...nisam poopćila apsolutno ništa...niti omalovažavala generalno. iznjela sam svoje mišljenje i svoj stav koji je proizašao iz određenih životnih situacija...
    ja samo promatram i iznosim što vidim...što ne znači da se to meni sviđa.
    ja bi bila najsretnija kad bih slobodno i opušteno mogla vjerovati svakoj tituliranoj osobi....i onoj netituliranoj...ali život mi je odlučio pokazati nešto drugo.
    pa sve je više nezadovoljnih i isfrustriranih ljudi koji više apsolutno nikom ne vjeruju...pa nisam ja valjda kriva za to?
    mislim da bi se lako pronašli krivci....
    zato, diplomi ne vjerujem, čovjeku vjerujem.
    i to ne znači. da su mi simpatičniji oni bez diplome....samo kažem da mi kao takva ne ulijeva povjerenje.

npr.mm je odlučio letiti. učlanio se u klub..upisao tečaj...platio kulturno...kupio opremu....nabio se u stijenu...polomio se i jedva živ ostao....da bi tek tada otkrili da mu voditelj uopće nema licencu...
    znam, glupani, mogli smo provjeriti prije. ali, meni nikad ne bi palo napamet da bi se učiti letjeti usudila osoba koja za to nije kompetentna!!!! što ćeš, naivne budale!
    tako da ja teško mogu imati stav da svatko može sve raditi i sve znati.

zato kažem, svašta sam naučila, srećom ili nesrećom, i od kompetentnih i od nekompetentnih.

a moja problematika kad je cijepivo u pitanju jest upravo povjerenje, koje se jednostavno izgubilo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I, kome si onda poklonila povjerenje, kad je cjepivo u pitanju?
    I čime se ta osoba dokazala, da zasluži tvoje povjerenje?
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.07.2011. at 01:29

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U biti, to je pitanje za sve sljedbenike gurua poput Garya Nulla, Burgermeisterive, Blaylocka, Ickea (onog sportskog komentatora koji misli da je sin božji) i sličnih.

Kako i čime su se ti gurui dokazali da ste im poklonili povjerenje?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nemam ništa protiv propitkivanja kao takvog, ali mislim da je propitkivanje toliko hipertrofiralo da je njegova vrijednost dovedena do apsurda na način da je postalo samo sebi svrhom. Propitkivanje kao takvo nije neka nova vrijednost i neće stvorit novu vrijednost, niti promijenit svijet na bolje, niti će svijet na bolje promijenit stvaranje odvojenih otoka ljudi od kojih će svako imat svoja uvjerenja na 101 dnevnu temu.
    e s ovim se slažem, iako je OT

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja reakcija na tvoje omalovažavanje formalne edukacije proizlazi iz moje frustracije takvog stava u hrvatskom društvu.

Jer sve više nestručne osobe upravljaju i donose odluke koje su u domeni struke.

Sličnu frustraciju mnogi ovdje imaju. Pogotovo oni koji su protiv svega oficijelnog i institucionalnog.

Samo, razlika između nekih ovdašnjih ogorčenjaka i mene je u tome što ja za to krivim stav koji si ti iznijela "svatko sve može raditi i o svemu sve znati - a ako i ne zna dovoljno, nema veze",
    a drugi
    ogorčenjaci misle da je situacija tako usrana jer stručnjaci nisu dovoljno stručni, zainteresirani, pošteni, nepristranii itd.....

A nije tako. Većina stručnjaka je kvalitetna i poštena (osim pojedinaca koji su svima na sramotu), ali ne mogu doći do izražaja jer nekolicina moćnih misli o diplomi kao i ti.

Ovo sve potpisujem, naročito boldano.

Drugi put, kad netko ide na operaciju mrežnice oka, neka se obrati googlu, a ne tamo nekoj diplomiranoj budali koja radi zbog egzistencije.

Razumijem, blackberry, svi smo mi na faksu, i kasnije na poslu, susreli osobe za koje je sramotno da ispred zvanja nose dipl. ili , što je još gore, veću titulu.

No, kod nas se u zadnjih 20 godina dogodilo puno gore od toga, a to je da na ogromnom broju radnih mjesta, od javne uprave, počevši od najviše zaonodvne vlasti, do najvećih javnih poduzeća, pa sve do manjih firmi rade ljudi bez odgovarajuće struke jer to je nepotrebno, zato što

a)kila mozga vrijedi marku
    b)on je moj rođo pa mu ni ne treba
    c)važniji je entuzijazam nego diploma tj. formalno obrazovanje
    d) neki su kupili diplome ili je nemaju, ko onaj tvoj učitelj letenja, ali neka čovjek radi
    itd. itd

Zatim, ljudi su zaposleni sa posve neodgoravajućim obrazovanjem, npr. inžinjer prometa radi kao direktor financija, profesorica informatike radi kao pravni stručnjak, sociologinja radi kao voditeljica odjela za ekologiju (sve stvarne primjere navodim koji su mi šok i bljak).

Oni su se zaposlili isto radi egzstencije, nisu veći entuzijasti od onih koji su za to obrazovani, a sve to zajedno znači RASPAD SUSTAVA I KVALITETE kojemu evo svi svjedočimo.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Još, vjerujem da su ljudi koji se odluče ne cijepiti djecu dobro informirani, ne bih to nikako negirala, možda bih i ja promijenila ili korigirala mišljenje (koje je ionako "polumišljenje")
    nakon novih informacija koje smatram kvalitetnima.
    Meni je problem što nisam sigurna tko je tu dostojan povjerenja.
    Iako je Svjetska zdravstvena organizacija pokazala na nekim primjerima da se malo izletila, da je bilo grešaka, baš mi je bilo za dobro se zamisliti nad onom cvjetinom tezom (cvijeto, ti si pametna ženska, čudo jedno)

o tome kako to da se WHO-i može bezpogovorno vjerovati kad podupiru dojenje, tada nisu korumpirani,
    ali im se ne može vjerovati kad cijepe djecu po Africi. Ili UNICEF? Šta oni kažu?

To su mi pitanja za ozbiljno razmatranje.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma slušaj...ponavljam...nisam poopćila apsolutno ništa...niti omalovažavala generalno. iznjela sam svoje mišljenje i svoj stav koji je proizašao iz određenih životnih situacija...
    ja samo promatram i iznosim što vidim...što ne znači da se to meni sviđa.
    ja bi bila najsretnija kad bih slobodno i opušteno mogla vjerovati svakoj tituliranoj osobi....i onoj netituliranoj...ali život mi je odlučio pokazati nešto drugo.
    pa sve je više nezadovoljnih i isfrustriranih ljudi koji više apsolutno nikom ne vjeruju...pa nisam ja valjda kriva za to?
    mislim da bi se lako pronašli krivci....
    zato, diplomi ne vjerujem, čovjeku vjerujem.
    i to ne znači. da su mi simpatičniji oni bez diplome....samo kažem da mi kao takva ne ulijeva povjerenje.

npr.mm je odlučio letiti. učlanio se u klub..upisao tečaj...platio kulturno...kupio opremu....nabio se u stijenu...polomio se i jedva živ ostao....da bi tek tada otkrili da mu voditelj uopće nema licencu...
    znam, glupani, mogli smo provjeriti prije. ali, meni nikad ne bi palo napamet da bi se učiti letjeti usudila osoba koja za to nije kompetentna!!!! što ćeš, naivne budale!
    tako da ja teško mogu imati stav da svatko može sve raditi i sve znati.

zato kažem, svašta sam naučila, srećom ili nesrećom, i od kompetentnih i od nekompetentnih.

a moja problematika kad je cijepivo u pitanju jest upravo povjerenje, koje se jednostavno izgubilo.
    Da je moj muž letio s čovjekom koji nema za to licencu i zabio se u stijenu, ja bi zaključila da licenca daje sigurnost, a ne obrnuto.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ovo sve potpisujem, naročito boldano.

Drugi put, kad netko ide na operaciju mrežnice oka, neka se obrati googlu, a ne tamo nekoj diplomiranoj budali koja radi zbog egzistencije.

Razumijem, blackberry, svi smo mi na faksu, i kasnije na poslu, susreli osobe za koje je sramotno da ispred zvanja nose dipl. ili , što je još gore, veću titulu.

No, kod nas se u zadnjih 20 godina dogodilo puno gore od toga, a to je da na ogromnom broju radnih mjesta, od javne uprave, počevši od najviše zaonodvne vlasti, do najvećih javnih poduzeća, pa sve do manjih firmi rade ljudi bez odgovarajuće struke jer to je nepotrebno, zato što

a)kila mozga vrijedi marku
    b)on je moj rođo pa mu ni ne treba
    c)važniji je entuzijazam nego diploma tj. formalno obrazovanje
    d) neki su kupili diplome ili je nemaju, ko onaj tvoj učitelj letenja, ali neka čovjek radi
    itd. itd

Zatim, ljudi su zaposleni sa posve neodgoravajućim obrazovanjem, npr. inžinjer prometa radi kao direktor financija, profesorica informatike radi kao pravni stručnjak, sociologinja radi kao voditeljica odjela za ekologiju (sve stvarne primjere navodim koji su mi šok i bljak).

Oni su se zaposlili isto radi egzstencije, nisu veći entuzijasti od onih koji su za to obrazovani, a sve to zajedno znači RASPAD SUSTAVA I KVALITETE kojemu evo svi svjedočimo.
    to sam mislila....i rekla sam da bi se lako mogli naći krivci za to...valjda...ili možda ne bi? meni se nekako čini da bi.
    teško je danas donositi odluke...u takvom ozračju....meni je.

a što se ovog tiče...
    Da je moj muž letio s čovjekom koji nema za to licencu i zabio se u stijenu, ja bi zaključila da licenca daje sigurnost, a ne obrnuto.
    pa to sam i navela kao takav primjer...
    znači, postojalo je razdoblje moga života kada sam vjerovala bezuvjetno...vjerovala sam da svi rade svoj posao kako treba i nikad se nikom nisam pačkala u profesiju, te pametovala i mislila da sa par info znam nešto više i nešto bolje...pa sam se opekla...sa svih strana...
    ni sada se nikom ne pačkam u profesiju....samo odbijam činiti ono za što smatram da nije ok...

što meni ulijeva povjerenje danas?
    to mi je zaista teško odgovoriti.
    Posljednje uređivanje od blackberry : 07.07.2011. at 09:39

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Napisala si i ovo
    ...jer meni diplome ne znače mnogo...kad je u pitanju povjerenje i sigurnost...
    A čovjek koji nema licencu = nema diplomu.

A onaj Nenin inžinjer prometa koji radi kao financijski direktor ima diplomu inžinjera prometa i ja toj diplomi vjerujem. Problem je što radi ako financijaš za što nema diplomu. Isto kao što vaš letač nije imao diplomu za letenje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma nije bit u povjerenju u diplome. ne znam, na onim solanginim stranicama sve vrvi od ph.d titula, rekla sam već, pa mi nimalo ne ulijevaju povjerenje.
    ali, ako ne vjeruješ tisućama ljudi s diplomama, koje rade u javno-zdravstvenim institucijama diljem svijeta, a svaka država ima takvu, i ako podrazumijevaš da su ili svi korumpirani ili svi glupi, ne znam.
    zato ja ne vidim tu drugu stranu koja je tu prevagnula. nikako.
    jedino što vidim i mogu razumjeti je procjena rizika i koristi za sebe.
    što, na kraju krajeva i ja radim. al to je uvreda.
    pa ne cjepim djecu protiv vodenih kozica, npr.
    ne zato što mislim da je cjepivo protiv vodenih kozica neučinkovito, nego što mi se neda riskirati nit najmanji rizik od nuspojava radi vodenih kozica. a to temeljim na vlastitom iskustvu s vodenim kozicama.
    pa se i zahebem.
    kao npr s rota virusom. kao, bezazleni virus, starije dijete imalo, niš, malo proljev i to je to. jea, rajt, a mlađa u lošem stanju zaprimljena u bolnicu, nakon dva sata povraćanja i proljeva.
    e sad, pitanje može biti što da cjepivo protiv vodenih kozica uđe u kalendar. što bih onda? ništa. cjepila bih dijete.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Otkad si mi pokazao da si za aritmetičku sredinu spreman računati intervale pouzdanosti kao da se radi o proporciji, više me ne može imresionirati niti jedno tumačenje koje ti izložiš. Pogotovo kada se počneš razmetati trendovima, randomizirnaim prospektivnim studijama i sličnim izrazima koji dobro zvuče, što je kudikamo naprednije gradivo od intervala pouzdansti.
    Ne čudi me tvoj kapacitet za vrijeđanje kad očito nisi ni pročitao linkani članak. Veličine uzoraka su jasno navedene i dovoljno je poznavanje elementarne aritmetike za ostatak priče. To što tebi ne pašu rezultati i što cijelo vrijeme blebećeš bez veze i vrijeđaš bez ikakvih argumenata je i do sada bio tvoj jedini način obraćanja neistomišljenicima. Jadno.
    Imao sam prevelika očekivanja...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim samo da se odmaknemo od generaliziranja. Mislim da nije lijepo da se generalno krenu povlačiti diplome i prozivke oko istih (zašto svaki put dođemo na to?).

Bez obzira na diplomu, u svakoj struci postoje ljudi koji dobro (i fantastično) odrađuju svoj posao, i postoje oni koji to ne rade. To nema puno veze s diplomom. Diploma ipak garantira neku osnovu - pa ne može bilo tko raditi bilo što na ovom svijetu niti bi trebao - a do osobe je da li će biti fantastična u tome što radi ili neće, nije do diplome.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ma ja sam letača navela kao primjer na komentar Mujice da ja mislim da svatko može raditi što i kako hoće. e pa ne mislim.
    kako sam se opekla s diplomama, o tome nisam pisala. pisala sam na nekim drugim temama, mislim.
    nije to bio primjer zašto mi diplome ne ulijevaju povjerenje...naprotiv.

i ja nikoga ne želim uvjeriti da diplome ne ulijevaju povjerenje. meni je tako. ako ti želiš vjerovati diplomi bezuvjetno...to je tvoja odluka.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

dok sam ja odgovorila Netkomioteonicku...ode sve....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

e sad, pitanje može biti što da cjepivo protiv vodenih kozica uđe u kalendar. što bih onda? ništa. cjepila bih dijete.
    zašto? Da li zato što misliš da se situacija/virus/ stanje u svijetu promjenilo pa misliš da je zaista potrebno (a do sad nije bilo)? ili zbog toga da nemaš problema sa sustavom? ili zbog toga što kaže sustav da je sad obavezno i poželjno , više nemaš pvjerenja u svojee iskustvo i odluku?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

zašto? Da li zato što misliš da se situacija/virus/ stanje u svijetu promjenilo pa misliš da je zaista potrebno (a do sad nije bilo)? ili zbog toga da nemaš problema sa sustavom? ili zbog toga što kaže sustav da je sad obavezno i poželjno , više nemaš pvjerenja u svojee iskustvo i odluku?
    i mene to zanima...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I, kome si onda poklonila povjerenje, kad je cjepivo u pitanju?
    I čime se ta osoba dokazala, da zasluži tvoje povjerenje?
    To ni meni nije jasno. Protivnici cijepljenja vjeruju nekim linkovima i nekim likovima, a ne vjeruju povijesti medicine.

Točno se zna što i kako je bilo s bolestima i bolesnicima prije pronalaska cjepiva. Točno se zna što i kako je s bolestima nakon godina primjenjivanja cjepiva.

To nije pitanje da li netko vjeruje li ili ne. To su činjenice. Bliska povijest, koja ima još i živih svjedoka.

Naravno da moramo ispitivati koliko je što štetno ili korisno, ali valjda smo dovoljno inteligentni da znamo kome vjerovati. Internetu i linkovima ili ljudima koji godinama uče o funkcioniranju ljudskog tijela, zdravog i ne. I "popravljanju" istog.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

po iskustvima iz moje okoline, svaki, ali SVAKI vakcinoskeptik zna puno vise od svakog, ali SVAKOG cjepise, koji najcesce ne znaju niti na koje cjepljenje vode dijete, a di su ostale sitnice, poput sluzbenog naziva, proizvodjaca, koje tocno bolesti su u pitanju i kakve su to bolesti, popis nuspojava, recentna saznanja i tako dalje i tako blize. isto vrijedi i za povijesne cinjenice. (Bechamps vs. Pasteur), kao i za CINJENICU da nijedno cjepivo nikada nije iskorijenilo niti jednu bolest, sto jasno i nedvosmisleno pokazuju ovi grafikoni koje sam linkala, ali koje nitko ne zeli citati jer iako su ih postali razni phd-ovi i ljudi sa diplomama i titulama, i zaista su u pitanju lako provjerljivi podatci, "ne ulijevaju povjerenje" za razliku od omnipresent nicka Mujica koji isto pise na nekoliko foruma ko da mu je u pitanju fulltime job. Bogati, odkud mu vremena, uz samoproklamiranu znanstvenu karijeru???!!

evo vam sluzbena evidencija nuspojava.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ni meni nije jasno. Protivnici cijepljenja vjeruju nekim linkovima i nekim likovima, a ne vjeruju povijesti medicine.

Točno se zna što i kako je bilo s bolestima i bolesnicima prije pronalaska cjepiva. Točno se zna što i kako je s bolestima nakon godina primjenjivanja cjepiva.

To nije pitanje da li netko vjeruje li ili ne. To su činjenice. Bliska povijest, koja ima još i živih svjedoka.
    Ja se ne mogu složiti s tim. Jer da je cjepivo protiv svinjske gripe je izmišljeno na vrijeme, njemu bi se pripisale zasluge nestajanja svinjske gripe - nema šanse da bi itko rekao "eto nestala svinjska gripa sama od sebe", bilo bi pripisano cjepivu. Ovako smo se sami uvjerili da bolest može i doći i nestati "sama od sebe".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ti grafikoni koje ti linkaš su bezbroj puta linkani i komentirani na ovom istom forumu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne mogu složiti s tim. Jer da je cjepivo protiv svinjske gripe je izmišljeno na vrijeme, njemu bi se pripisale zasluge nestajanja svinjske gripe - nema šanse da bi itko rekao "eto nestala svinjska gripa sama od sebe", bilo bi pripisano cjepivu. Ovako smo se sami uvjerili da bolest može i doći i nestati "sama od sebe".
    Kad je to nestala svinjska gripa?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel čitaš svaki dan o broju umrlih? Ne. Epidemija je službeno završila. Ja pričam samo o tome - o epidemiji i mogućnosti da ista nestane bez utjecaja cjepiva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gripa je sezonska bolest i epidemija gripe se ponavlja svake sezone, i ove, i prošle, i slijedeće će se opet ponoviti.
    "Svinjski" virus je i ove sezone bio dominantni a bit će i slijedeće, on dakle nikamo nije nestao.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Solange, pa ne radi se o cjepišama i necjepišama, niti o njihovom znanju, nego o znanju liječnika.

Nemojte mi reći da roditelj koji nije završio medicinu zna više od pedijatra. Završite medicinu, pa se onda javite.

Svatko ima pravo reći svoje mišljenje i napisati ga, ali mislim da nije u redu neprovjerene činjenice stavljati kao točne. Zbog mladih roditelja koji čitaju ovaj forum.

Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •