Ovo sve potpisujem, naročito boldano.
Drugi put, kad netko ide na operaciju mrežnice oka, neka se obrati googlu, a ne tamo nekoj diplomiranoj budali koja radi zbog egzistencije.
Razumijem, blackberry, svi smo mi na faksu, i kasnije na poslu, susreli osobe za koje je sramotno da ispred zvanja nose dipl. ili , što je još gore, veću titulu.
No, kod nas se u zadnjih 20 godina dogodilo puno gore od toga, a to je da na ogromnom broju radnih mjesta, od javne uprave, počevši od najviše zaonodvne vlasti, do najvećih javnih poduzeća, pa sve do manjih firmi rade ljudi bez odgovarajuće struke jer to je nepotrebno

, zato što
a)kila mozga vrijedi marku
b)on je moj rođo pa mu ni ne treba
c)važniji je entuzijazam nego diploma tj. formalno obrazovanje
d) neki su kupili diplome ili je nemaju, ko onaj tvoj učitelj letenja, ali neka čovjek radi
itd. itd
Zatim, ljudi su zaposleni sa posve neodgoravajućim obrazovanjem, npr. inžinjer prometa radi kao direktor financija, profesorica informatike radi kao pravni stručnjak, sociologinja radi kao voditeljica odjela za ekologiju (sve stvarne primjere navodim koji su mi

šok i bljak).
Oni su se zaposlili isto radi egzstencije, nisu veći entuzijasti od onih koji su za to obrazovani, a sve to zajedno znači RASPAD SUSTAVA I KVALITETE kojemu evo svi svjedočimo.