Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
Ha Ha haaa

Nego, može odgovor na ova pitanja?

1. Možete li mi pokazati jednu dvostruko-slijepu, placebo kontroliranu studiju, koja bi pokazala da su cjepiva sigurna i učinkovita?
2. Možete li mi pokazati ijedan znanstveni dokaz iz bilo koje studije koji bi mogao potvrditi dugoročnu sigurnost i učinkovitost cjepiva?
3. Možete li mi pokazati neki znanstveni dokaz koji bi pokazao da se smanjenje bolesti igdje u svijetu u bilo kojem trenutku u povijesti može prepisati cijepljenju?
4. Možete li mi objasniti kako je znanstveno dokazana sigurnost i mehanizam cjepiva u ljudskom tijelu, ako se njihova farmakokinetika nikad ne ispituje i analizira u studijama cjepiva?
5. Možete li mi dati neko znanstveno objašnjenje kako je injektiranje potvrđenog neurotoksina u ljudski organizam korisno po ljudsko zdravlje i sprječava bolesti?
6. Možete li mi pokazati znanstvenu procjenu korisnosti ubrizgavanja neurotoksina, koja bi potvrdila da korisnost premašuje rizike po ljudsko zdravlje u cilju sprječavanja bolesti?
7. Možete li mi dati znanstveno objašnjenje kako je zaobilazak dišnih putova (sluznice) prednost i kako izravno ubrizgavanje virusa u krvotok poboljšava imunološko funkcioniranje i sprječava buduće infekcije?
8. Možete li mi dati znanstveno objašnjenje kako će cjepivo onemogućiti viruse da mutiraju?
9. Možete li mi dati znanstveno objašnjenje kako cjepivo može pomoći zaraženoj osobi ako se ne zna točna konfiguracija virusnog soja ili ako cjepivo nije razvijeno za baš taj soj?
Oho... evo još jednoga koji je "otkrio" davno prežvakana famozna pitanja i odavno prežvakane ideje.

Toliko toga si ovdje napisao da bi marljivoj osobi trebalo par dana da te poduči odgovarajući na sve napisano.

Ja ću se samo ograničiti na ova besmislena pitanja:

1. Da. koliko god hoćeš. Samo jedan primjer: 20000 žena koje su u randomiziranoj dvostruko slijepoj pacebo kontroliranoj studiji podvrgnute cijepljenjeu protiv HPV-a i praćene inicijalno 4-5 godina i dio se i dalje prate.
2. Da. koliko god hoćeš. Npr. puni su stručni časopisi dokaza o trajnosti zaštite od hepatitisa B, ospica, rubele, dječje paralize itd... nakon cijepljenja.
3. Da. Npr. zašto više nema velikih boginja?
4. Naravno, ali za to nemam volje ovdje. Farmakokinetika ne govori ništa o sigurnosti i djelotvornosti cjepiva. Sigurnost i djelotvornost se ispituju kliničkim studijama i postmarketinškim praćenjem. O farmakokinetici mogu čisto radi zadovoljenja znatiželje ukratko reći da antigene iz cjepiva preko preuzmanja od strane "antigen-presenting cells" koje ih prezentiraju limfocitima, koji putem prilično kompliciranih i ne sasvim razjašnjenih mehanizama, na koncu degradiraju antigene i na taj način antigeni iz cjepiva nestaju iz organizma. Dakako, dio antigena, koji nije pokupljen imunološkim stanicama, može se izlučiti urinom ili stolicom. Ukratko o farmakokinetici......
5. Koje neurotoksine? Živu? Ona je u tiomersalu koji služi kao konzervans i u primijenjenom obliku i količini ništa ne šteti. Aluminij? On je u solima koje služe kao adjuvansi i bezbrojnim je studijama dokazano da pojačava imunološki odgovor na polisaharidne i proteinske antigene, a u postoječim količinama ne šteti. Toksoidi tetanusa, difterije, prtusisa? To su oslabljeni toksini koji ne škode u tom obliku i u tim količinama, a potiču stvaranje protutijela na toksin, tako a ako čovjek poslije dođe u kontakt sa prirodnim toksinom, inaktivira toksin prije nego što ovaj stigne ispoljiti svoje djelovanje na ljudski organizam.
6. Da. koliko god hoćeš.
7. Pretpostavljam da ovdje misliš na cjepiva za respiratorne bolesti - sumnjam da si si baš zaželio cjepivo protiv rotavirusa udisati? Razvoj svakog cjepiva za respiratorne bolesti prošao je ispitivanja u svrhu određivanja optimalnog puta primjene. Registriran je onaj način primjene koji se pokayao sigurniji i djelotvorniji. Ubuduće možda bude još cjepiva koja se primjenjuju respiratornim putem (osim gripe, koja već sada postoji u takvom obliku).
8. Tko je uopće rekao da cjepiva sprečavaju viruse da mutiraju?
9. Naravno da mogu. Međutim, kad bi ti razumio razliku između antigenosti i serotipova s jedne strane, a sojeva i genotipova s druge strane, ne bi postavljao tako nemušta pitanja.

I na kraju pitanje za tebe: Koliko ti uopće razumiješ ova pitanja, a koliko razumiješ odgovore?