-
Kvrga na vratu
Curica od 3i pol godine danas se popodne probudila i žalila se da je vrat boli..popipala sam je i skužila da ima dosta poveliku kvgu na vratu ...ispod uha.
U 4 mj. idemo vadit mandule.....E sad svašta mi prolazi kroz glavu...da li da idem na hitnu.....da li su to limfne žlijezde......možda mononukleoza......možda mandule.....pomagajte ako ste imale nešto slično. Malo sam se prepala jer do sad to nije imala!
Tražila sam ali ništa nisam slično našla!
-
streptokok vjerojatno. i moja Klara je to imala nedavno.
vjerojatno i tu kvtgu možeš micati, je l' tak?
sutra odmah kod doktora, dobit će antibiotik.
-
Isto kao kod umiljate. Povećane mandule. Strptokok i antibiotik. Takvu situaciju smo riješili prošli tjedan.
-
Da pomiču se...sad sam i na drugoj strani napipala kvrgicu...a ništa sutra pravac pedijatru!
Hvala cure ..baš sam se bila uplašila!
-
sve će bit OK, za tjedan dana je ko nova.
-
mi isto na tom mijestu kvržicu vučemo već neko vrijeme, nekad je veća nekad manja, radili briseve ali su ok...
sretno!
-
Danas smo napravili ujutro bris ždrijela...doktorica misli da je streptokok...vidjet ćemo prekosutra.
Napomenula je u kom slučaju da će bris pokazati sterilno tj. da je uredan onda ćemo vadit krv.
Malecka još uvijek ima te kvrge i ne rastu niti se smanjuju.
čekam nalaz......
-
-
Misliš na antibiotik....ne, tek kad vidi kakvi su nalazi brisa.
Za sada samo promatram dal se te kvge šire...jer je rekla da ako bi rasle da postoji mogučnost na mononukleozu...ali ne rastu ali se nisu ni smanjile...stalno joj pipam to!
Nema ni temperaturu!
Posljednje uređivanje od sonči : 19.02.2013. at 18:27
Razlog: dodatak
-
onda je definitivno streptokok. al dobro, nije to strašno, uz antibiotik brzo ode.
samo ne idi s njom među drugu djecu.
-
Sad me naša Dr. nazvala i rekla da je bris uredan tj.sterilan. Streptokok nije.........
E, sad mora vadit krv ako se nisu limfe smanjile......curka mi spava pa ću je kasnije ispipati!
I ja sam nekako bila sigurna da je streptokok.....sad mi je opet bed.......
-
e onda fakat ne znam kaj je, ali nadam se da ipak nije niš strašno.
keep us posted.
-
Od moje prijateljice mala je prošlu zimu imala mononukleozu, isto tak 2 kvrge na vratu.
Probaj pogledati jel ima još tih kvrga po tijelu. Njoj su se kasnije pojavile posvuda.
Jeste vadili krv? Po monocitima bi se odmah vidjelo jel mononukleoza il ne.
-
Sutra idemo vadit krv.Ja sam pomislila odmah na mononukleozu ali veli dr. da bi onda limfe rasle i bubrile.
Nisam primjetila da bi negdje drugdje imala kvrgice osim te dvije.
Nisu se povečale a bome ni smanjile........
-
ovo je identično kao i kod nas, nama je i krvna slika bila uredna... ovih dana joj se malo povukla, ali je ja napipam
-
imate li mačku u kući?
ili je curka bila u doticaju s nekom mačkom?
-
da je bolest mačjeg ogreba (na to misliš Forka?) teško da bi bilo s obje strane
prije da je neka viroza, ili mononukleoza
-
Nalazi krvi stigli. Mononukleoza sto posto nije.
Nekakva viroza je.......nema potrebe za ikakvim daljnjim pretragama.
Pratiti limfe i to je to.
Mačke nemamo....barem za sad.Obečala sam joj na proljeće da ćemo joj nabavit jednu!
-
Na kraju je ispalo dobro, kolko moze biti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma