Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

@Beti3:
    OK, a sad mi reci na temelju koje mudrosti možeš zaključiti da cjepiva uopće djeluju? Naime, to da dječje bolesti uopće postoje u cirkulaciji znamo jedino kada izbiju među cijepljenima koji su ionako ogromna većina populacije, što je po svemu apsurdna situacija. Jednostavno nemaš kontrolnu grupu kojom bi dokazala tvrdnju djelotvornosti, a bolesni cijepljeni upravo dokazuju suprotno.

Mene ti je zabrinula sumjerljivost udjela cjepnih bolesti s divljima prije ere cijepljenja. Mujica i slični izbacuju tendenciozne brojke iz ere prije cijepljenja koje su lukavo uzimane u godinama maksimuma, a ne prosječne. Na primjeru zaušnjaka znamo ali smo namjerno zaboravili da se takvi maksimumi događaju svakih, recimo, 5 godina. Podijeliš li te brojke s trajanjem perioda u godinama, dobiješ udio sumjerljiv udjelu cjepnih boleština + fantastičnu količinu neprijavljenih nuspojava.
    S poliom je situacija još gora, jer se čini da su povijesni podaci frizirani. Ako imaš zemlju u kojoj su jedini slučajevi polia bili cjepni kojeg su isto tako fasovali cijepljeni ljudi, zanima me koji je razlog za cijepljenje? Cjepivo? Baš.

Kužiš li što hoću reći? Ne prepoznajem korist. Na apsurdu ne možeš graditi ideju o svetosti cjepiva. OK, to funkcionira kod religija, ali mi se ne čini da ti je to bilo na umu.

Odgovornost cjepitelja (osobe ili institucije itd.) evidentno ne postoji i svodi se na ispiranje mozga od strane Offita, mujice i sličnih. Njihovi ciljevi su jednostavni: 1) cijepiti što više i 2) izvući se bez posljedica. Sličnu logiku prate i delikventi u dućanu s delikatesama.

Zdravstvena sloboda, kao dio Ustava, ovdje još nije ni spomenuta. Moj izbor je moja stvar, a siguran sam da antivakcinacijskoj ideji radiš veliku uslugu kad takav izbor napadaš teškom artiljerijom i bez jasno prepoznatljivih argumenata. Iluzorne posljedice nedavanja cjepiva nisu argument - necijepljena djeca su zdrava.

@mujica
    :
    Slobodan si iznijeti bilo kakve argumente kojima ćeš me uvjeriti da su cjepiva baš super. Za sada ti baš ne ide
    Posljednje uređivanje od Davor : 01.06.2011. at 01:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •