-
smeta me taj generalni stav da ništa ne znači ako se netko obrazuje i stekne diplomu.
jer se sve može naučiti bez formalnog obrazovanja.
i oni koji se nečime bave iz hobija na temelju informiranja to rade iskrenije i poštenije nego oni koji to rade jer su se educirali za taj posao.
naravno da među onima s diplomama ima boljih i lošijih. Isto tako i među onima koji se informiraju iz hobija ima onih dobrih i loših.
Ali svi s diplomama, bez obzira bili dobri ili loši, su puno godina edukacije ispred onih koji se informiraju iz hobija.
Moja reakcija na tvoje omalovažavanje formalne edukacije proizlazi iz moje frustracije takvog stava u hrvatskom društvu.
Jer sve više nestručne osobe upravljaju i donose odluke koje su u domeni struke.
Sličnu frustraciju mnogi ovdje imaju. Pogotovo oni koji su protiv svega oficijelnog i institucionalnog.
Samo, razlika između nekih ovdašnjih ogorčenjaka i mene je u tome što ja za to krivim stav koji si ti iznijela "svatko sve može raditi i o svemu sve znati - a ako i ne zna dovoljno, nema veze", a drugi ogorčenjaci misle da je situacija tako usrana jer stručnjaci nisu dovoljno stručni, zainteresirani, pošteni, nepristranii itd.....
A nije tako. Većina stručnjaka je kvalitetna i poštena (osim pojedinaca koji su svima na sramotu), ali ne mogu doći do izražaja jer nekolicina moćnih misli o diplomi kao i ti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma