Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O, Davore, dugo se nisi javljao na temama o cijepljenju, pa sam već zaboravio koliko si izgubljen slučaj bez imalo nade da dođeš k pameti.

Kao prvo, OPV ima prednosti i mane u odnosu na IPV. OPV je jednako imunogeniji od IPV-a kao što je bio i prije par godina. Jednako valja kao što je i tada valjao. Otkud ti uopće ideja da sam promijenio mišljenje o tome?

Moj se stav nije nimalo promijenio vezano uz OPV vs. IPV.

Ja ne živim u pedesetima, nego u 2011. Polio se lani vratio u zemlje bivšeg Sovjetskog saveza koje su imale nezadovoljavjuće cjepne obuhvate. I kad bi dovoljan broj ljudi kod nas činio kako ti propovijedaš (a ne činiš, jer si djecu cijepio), polio bi se vratio i u Hrvatsku.

Treće, Gardasil nije u programu cijepljenja, pa mi nije jasno zašto ga uopće spominješ u kontekstu programa cijepljenja. Ali itekako ima svoje mjesto u programu i trebao bi biti. Međutim, trenutno nema novaca za to.

Četvrto, za nuspojave cjepiva, kao i za nuspojave bilo kojeg lijeka, nitko nije odgovoran ako se radi o nuspojavama koje se očekuju i ako se ne radi o nekakvoj pogrešci u primjeni ili u kvaliteti cjepiva. Primjenju se i cjepiva i lijekovi prihvaćajući rizik nuspojava jer se zna da je taj rizik puno manji od rizika necijepljenja ili ne uzimanja lijeka kad je potreban.

I na kraju, što se odgovornosti tiče, neću niti nemam vremena iznositi sve dokaze koji govore u prilog cijepljenju djeteta. Ali svatko tko zna odvagati koristi i rizike cijepljenja i necijepljenja, a na temelju dokazanih činjenica će svoje dijete cijepiti prema kalendaru. Neovisno o tome je li cijepljenje obavezno ili dobrovoljno (preporučeno).

Onaj tko dijete ne cijepi je neodgovoran, čini mu zlo i krši ustavno pravo djeteta na zdrav život.

Isto tako onaj koji lupeta gluposti kao ti, je itetkako odgovoran za nečiju nesreću uzrokovanu komplikacijama bolesti.

Na žalost, ne postoji odgovornost prema zakonu za takva nedjela, ali postoji moralna odgovornost koju osjeća svatko tko ima savjest.
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.05.2011. at 01:12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •