Stranica 2 od 16 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 767

Tema: izvrstan interview

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ivana zg, usmrdit će ti se dijete (uz takve savjetnike).
    A to neće biti posljedica cijepljenja, nego nepranja.
    Nije to valjda razlog što ne cijepiš dijete? Jer misliš da ga poslije ne smiješ prati....
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.06.2011. at 01:18

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama sestra uvijek naglasi da se ne preporuča tuširati dijete dan dva po cijepljenju!
    moj mujice da je bar to razlog ja bi bila presretna
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 01.06.2011. at 01:24

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne pada mi na pamet. Uludo sam potrošio na tebe tri godine, jer nisi u stanju razumjeti jer gledaš na svijet kao da si šišmiš koji visi naopačke, pa mu je gore ono što je dole i obratno.

A što se tiče zdravstvene slobode, kao dijela Ustava, onaj koji ne cijepi svoje dijete krši Ustavno pravo djeteta na zdrav život, koje je zajamčeno člankom 70. Ustava, koji glasi

Tko si ti da svom djetetu uskratiš pravo na zdravlje zbog svog neznanja?
    - tu se nigdje ne navodi da je cijepivo ono koje pruža i omogućuje zdravlje-ni da roditelji krše ustav ako djete ne cijepe-možda bi ga kršio zdravstveni radnik ako bi odbio cijepiti
    -svatko ima pravo na zdrav život-pod uvjetom da slijepo sluša Državu i ustav-zanimljivo je to kako je to zdravlje različito od Države do Države-kao da nismo svi "isti" ljudi..za nekog je zdrav život ne cijepljenje, ne jedenje umjetno uzgajane i psticidima prskane hrane i atbioticima filanih životinja koje na ta ista Država prodaje, nudi, uvozi itd.
    -država osigurava uvjete za zdrav okoliš-na što se to odnosi? na koji način? ako se to odnosi na ono smetlište što ga žele staviti u Dumovec-onda im hvala na takvome okolišu
    -ja svoju dužnost ispunjavam-odgovorno odbijam Priorix-za sada

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

reci joj (sestri) da je mujica rekao da priča gluposti

(vidim da si u velikom strahu...)
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.06.2011. at 01:34

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ha, ha.... a kako dugo nakon cijepljenja se ne smije kupati? mjesec, dva? tri?
    ha,ha to tvoje kolege preporučuju-ne preporuča se kupanje ni tuširanje djeteta dan dva po cijepljenju ni izlazak na sunce i vrućini...znam da se Richter s tim ne slaže...

- ( O.T.inače previše kupanja nije dobro za kožu, isušuje je i ubija zdrave bakterije,ha,ha...neš ti djete od 3mj je stvarno prljavo-ono kopa u polju ili radi u rudniku) -

-.ali ja djetetu dam Lupocet gdje ću je kupati pogotovo ako dobije nekakav osip-koji može biti nus-pojava cijepiva (kaj se djeca s ospicama smiju tuširati, znam da se mi prije s kozicama nismo smijeli a danas se klinci još kupaju kad imaju kozice u nekoj "otopini",zanimljivo kako struka svako malo oko ovako banalne stvari mjenja mišljenje-baš me zanima što će se govoriti o cijepivima za 20g?

pa evo sada pitanje :na koji način da netko dokaže nus pojave cijepiva?
    -ne postoji?
    ne postoji test krvi koji bi to dokazao?
    ili bi možda po novom trebalo reći da je svaka viroza nakon cijepljenja nus pojava cijepljenja?
    -i da je svaka ta viroza okidač kod moga djeteta za bronhitis i asmu-što znači da ju cijepivo i uzrokuje? ili..?
    molim odgovor i što si po struci ako se smije znat

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ukratko...
    Prvo, postoje kliničke studije u kojima se prati reaktogenost cjepiva da se odredi koje se nuspojave javljaju kojom učestalošću.
    Nadalje, postoje takozvani "signali" u postmarketinškom praćenju koji upućuju da bi neka pojava mogla biti nuspojava cijepljenja (za one koje se javljaju toliko rijetko da ih se ne uoči u kliničkim studijam, ili se na njih ne misli u kl. studijama). Tome također služe i prikazi anegdotalnih slučajeva. Kada se takav "signal" uoči, provode se epidemiološke studije da se provjeri postoji li veza između cijepljenja i javljanja takve pojave.
    Na temelju toga se uglavnom zna što cjepiva uzrokuju i s kojom učestalošću. To se znanje kontinuirano dopunjuje jer se stalno prati javljanje signala i testira povezanost sa cijepljenjem (npr. nedavvno otkriven mali porast intususcepcije nakon rotavirusnog cijepljenja ili javljanje narkolepsije nakon cijepljenja pandemijskim cjepivom u Finskoj i Švedskoj). Ako se još može i objasniti mehanizam nastanka nuspojave, super. Ako ne može, opet se prihvati ako je iz epidmeioloških studija jasno da je rizik povećan nakon cijepljenja.

A na individualnoj razini, za neke je nuspojave jasno odmah da su uzrokovane cjepivom, (npr. lokalna reakcija) ali za večinu se može tek s manjom ili većom vjerojatnošću pretpostaviti da je cjepivo uzrok, tek na temelju isključivanja drugih mogućih uzroka takvog stanja. Pri tome svakako treba uzeti u obzir poznatu učestalost javljanja te nuspojave (ako je poznata), baseline učestalost tog stanja u populaciji, epidemiološku situaciju pogotovo kod febrilnih reakcija itd...
    Vrlo su rijetke nuspojave kod kojih se može definitivno dokazati laboratorijskim metodama da se radi o nuspojavi cijepljenja (npr. kod postvakcinalnog mumpsa ili meningitisa, nalaz virusa mumpsa u likvoru ii brisu izvodnog kanala slinovnice, uz identifikaciju cjepnog soja genskim sekvenciranjem).

Nekim rutinskim laboratorijskim testovima se može smo potvrditi stanje, ali se ne može reći što je uzrok.

A zakaj to tebe tako muči?

Cijepljenje ne izaziva "virozu". Tako da ako dijete nakon cijepljenja dobije virozu i pogorša mu se astma, to nema veze s cijepljenjem.

Bi li ti išta značilo znati što sam po struci? Bi li više vjeorvala ovome što ja pišem nego Davoru, mami Juaniti, suzaks, solange, stray_cat i sličnima kad bih napisao da sam medicinska sestra, doktor ili biolog?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    - tu se nigdje ne navodi da je cijepivo ono koje pruža i omogućuje zdravlje-ni da roditelji krše ustav ako djete ne cijepe-možda bi ga kršio zdravstveni radnik ako bi odbio cijepiti
    Ne piše sve u Ustavu. Za to postoji struka koja zna što se smatra da pruža i omogućuje zdravlje. Prije 300 godina to su bile pijavice i egzorcizam, prije 150 godina homeopatija i egzorcizam, a sada medicina.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Davore, kako misliš na temelju čega znam da cjepiva djeluju? Na temelju toga što više nema bolesti, tako logično. Ti si možda jako mlad,pa nisi čuo, ali ja znam npr.priču moje none o difteriji. Bolesti koja je napadala i ubijala djecu. Ne znam sve detalje, ali njeni laički opisi bolesti pokazuju da je bilo vrlo gadno. Danima su morali roditelji biti budni, držati dijete, jer bi se ugušilo da legne, kod nje se radilo o bebi, mojoj teti. Ona je uspjela spasiti bebu, ali mnoge druge mame nisu imale tu sreću.

I zanima me povijest medicine, pročitala sam mnoge knjige o tome, o pionirima cijepljenja koji su na sebi isprobavali učinke.
    Ovo je kratak link o povijesti cijepljenja protiv velikih boginja kod nas.

http://www.zzjzpgz.hr/nzl/19/cjepljenja.htm

Oduševljena sam životom i otkrićima E.Jennera koji je pionir imunizacije. I još puno njih, neću ulaziti u detalje.

I još nešto. Putovanja. Necijepljenoj djeci se uskraćuje i mogućnost upoznavanja dalekih zemalja. Za školovanje u US morali smo dati ovjereni prijevod cjepne knjižice od rođenja. Da ne pričam o putu u Indiju, Panamu, Singapur...

Naravno, i cijepljenju se treba pristupiti cum grano salis, kao i svemu u životu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ti si možda jako mlad,pa nisi čuo, ali ja znam npr.priču moje none o difteriji. Bolesti koja je napadala i ubijala djecu. Ne znam sve detalje, ali njeni laički opisi bolesti pokazuju da je bilo vrlo gadno. .
    Ja gled'o crtić Balto. Desetak puta...
    Mala Rosie bi umrla od difterije da joj Balto nije donio serum. Tada nije bilo cjepiva.

Možda bi takvu vrstu dokaza dadica mogao komprehendati

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne zanima me koji si struke samo zato što toliko znaš o cijepivima već zbog toga što si jednom negdje naveo da si ti bio jedan od onih koji nisu podržali cijepljenjem HepB u rodilištima-rekao si da su te "kolege" "napale" da ne želiš zaštititi "jadnu djecu".

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bliže sam onom relativno uskom dijelu medicinske struke koji se bavi svim aspektima cijepljenja, od individualnog cijepljenja do evaluiranja masovnih programa cijepljenja, nego davor, suzaks, solange, stray itd....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama sestra uvijek naglasi da se ne preporuča tuširati dijete dan dva po cijepljenju!
    :

ovo ne mogu vjerovati
    ni da ona kaže
    ni da vi slušate

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha! sad ću ja uzeti kokice i radlera

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bliže sam onom relativno uskom dijelu medicinske struke koji se bavi svim aspektima cijepljenja, od individualnog cijepljenja do evaluiranja masovnih programa cijepljenja, nego davor, suzaks, solange, stray itd....
    Koristim priliku da se zahvalim sto si me svrstao u ovo birano drustvo.
    Takodjer bi se zahvalila i bogu (hihi...) sto konacno pocinjes priznavati u kojem si debelom sukobu interesa, i sasvim neadekvatan za iznosenje bilo kakvog stava i misljenja o cjepljenju, kao osoba koja od toga doslovno zivi.
    Ti mozda jesi strucnjak, ako cemo diplome poistovjetiti sa strucnoscu, ali niposto nisi nezavisan strucnjak, a to je nazalost veliki, da ne kazem nepremostivi problem kad govorimo o tvojoj vjerodostojnosti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    sto konacno pocinjes priznavati u kojem si debelom sukobu interesa, i sasvim neadekvatan za iznosenje bilo kakvog stava i misljenja o cjepljenju, kao osoba koja od toga doslovno zivi.
    Ti mozda jesi strucnjak, ako cemo diplome poistovjetiti sa strucnoscu, ali niposto nisi nezavisan strucnjak, a to je nazalost veliki, da ne kazem nepremostivi problem kad govorimo o tvojoj vjerodostojnosti.
    Otkud si sad pak to?
    Ti si nešto grdno pobrkala.

Sukob interesa u procjeni vrijednosti neke intervencije, npr. cijepljenja, je ako u toj procjeni sudjeluje netko tko radi izravno ili neizravno za proizvođače. Npr. netko tko prima od farmaceutske industrije ili njihovih predstavnika honorare za ostraživanja ili (naručena) predavanja.

Sama činjenica da netko zna o tom području više od ostalih ne znači da je u sukobu interesa, već znači da je najpozvaniji o tome govoriti.
    Za one koji su u sukobu interesa, ti to ne znaš, vjeruj, mi.

M daj mi molim, objasni kako si došla do tog svog nakaradnog zaključka iz mog ranijeg posta?
    Zar si stvarno toliko zastranila da misliš da netko tko je povezan s farmacutskom industrijom ima pravo pristupa individualnom cijepljenju, a pogotovo evaluaciji programa masovnih cijepljenja u 'rvata?

bilo bi stvarno jadno da je tako....

Jesi li sigurna da nisi opterečena teorijama zavjere?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ioli misliš da sam u sukobu interesa sqmim time što sam stručan i znam o ćemu govorim?

jer, o nekoj temi trebaju govoriti samo laici koji znaju tek dijelove i to često pogrešno tumače.......

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa zašto da se trudim kad je tvoja kolegica dr. Gajski krasno opisala i argumentirala vrstu sukoba interesa u kojem se i ti nalaziš u svojoj knjizi koja sadrži više od 900 znanstvenih referenci, - to je dakako učinila u poglavlju o sukobu interesa, pa ti pročitaj, ako te zaista zanima (u što čisto sumnjam!) i ako zaista ne znaš u kakvom si sukobu interesa. (u što još više sumnjam). (buuuuu... teorije zaavjeeree)

O KNJIZI
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 01.06.2011. at 20:11

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je li ti pokušavaš na taj način pronaći za sebe mjesto pod suncem?

U stilu: Oni koji su išli u školu neka šute jer samim time što znaju su u sukobu interesa, a mi koji smo neobrazovani čemo odlučivati o tome štoje ispravno a što krivo?

Kao crveni kmeri.

To više neće proći kao što je prošlo u Kambođi.

Ako hoćeš o nećemu imati kompetentno mišljenje, ti lijepo upiši školicu, pa se educiraj, pa onda piši.
    Ne mislim pri tome na homeschooling školicu, nego pravu školicu u kojoj ćeš učiti od stručnjaka. onda se dodatno obrazuj godinama, pa piši.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mujice, oni ne priznaju te stručnjake u školi. A da malo slušaju prave znalce za katedrom i njihove potkrijepljene argumente, vjerojatno bi razmislili o svom stavu ( ili ne bi?).

Onaj link "o knjizi" ne radi.

mujice, kad je već spomenut Gardasil, možeš mi reći tvoje mišljenje o njemu? Moje još uvijek nije "ZA". Ali, to je vjerojatno ono starinsko ( ili katoličko) u meni, da su djevojke ipak dobre i da neće doći u dodir s virusom. Mislite da sam bar malo u pravu?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo najkraće berzije:
    Gardasil ne sprečava rak cerviksa, već ga smanjuje.
    Rizik za razvoj raka cerviksa imaju sve žene (osim onih koje nemaju spolne odnose - međutim, i kod djevica se u niskom postotku može naći HPV u sluznici cerviksa)..
    Godišnje u Hrvatskoj oboli između 350 i 400 žena od raka cerviksa, a umre ih preko 100.
    Smatram da je time rizik od raka razmjerno visok- I mislim da ga ima smisla smanjiti, s obzirom da smanjenje rizika (cijepjenje) ne nosi nikakav značajan rizik sa svoje strane.
    Čak ako cijepljenje i ne smanjuje rizik za optimističnih 70%-80% kao što zagovornici ovog cjepiva tvrde. Sve i da smanjuje rizik za samo 20%, mislim da se isplati.

Ima o tome više ovdje
    http://www.hzjz.hr/epidemiologija/hpv_stav.htm
    i ovdje
    http://www.hcjz.hr/clanak.php?id=13602&rnd
    (jedan i drugi tekst su "stari", pa se u njima ne ogledavaju promjene koje su u međuvremenu nastupile vezano uz indikacije, ali još uvijek mi se čine upotrebljivi)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa evo sada pitanje :na koji način da netko dokaže nus pojave cijepiva?
    -ne postoji?
    ne postoji test krvi koji bi to dokazao?
    ili bi možda po novom trebalo reći da je svaka viroza nakon cijepljenja nus pojava cijepljenja?
    -i da je svaka ta viroza okidač kod moga djeteta za bronhitis i asmu-što znači da ju cijepivo i uzrokuje? ili..?
    Evo, Ivana....
    Čak i na ovo tvoje pitanje, odgovor senalazi u ovom članku
    http://www.nature.com/news/2011/110525/pdf/473436a.pdf

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nije li mujica kirurg (mislim da se o tome pričalo na temi o muškarcima na forumu)

meni ni doktorica ni sestra nisu ništa rekle o tuširanju nakon cjepiva
    za sunce jesu, kod prvog cijepljenja, iako to baš nisam skužila
    i ne radi se tu o kupanju nego o jednsotavnom tuširanju, osvježavanju vodom
    dijete to 6. mjeseca ni jednom nisam okupala u sapunu, a sada ju sapunom/šamponom perem samo kad perem kosicu, jednom u 10 dana, tako da...
    ne znam, zdravije mi je skinuti temperaturu vodom nego lupocetom, M. nikada u životu nije popilia lupocet ni bilo koji drugi lijek

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, Ivana....
    Čak i na ovo tvoje pitanje, odgovor senalazi u ovom članku
    http://www.nature.com/news/2011/110525/pdf/473436a.pdf
    Prestrašno napisano!
    ...to mi je u stilu CNNovih vijesti gdje ti formiraju mišljenje od početka do kraja....eto, tako je lijepo sve objašnjeno - da ti ne moraš ČAK ni mozak uključiti...

Mujice, već sam te nekoliko puta pitala - da li si ikad bio u kojoj neuropedijatrijskoj čekaonici ili ordinaciji....možda da kampiraš jedno tjedan dana...iz postotaka i studija ne vidiš stvarni život...

Kako samo nonšalantno spomeneš narkolepsiju pa je onda staviš među brojke (najljepše su one 1: neka veća cifra) - ej, čovječe, šta bi bilo kad bi se radilo o tvojem djetetu...Hej...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i kaj, Suzaks,
    da sad tebi opet pišem isti odgovor koji sam na to Davoru napisao, ili će si dati truda i pročlitati što sam njemu na to odgovorio?
    Da vidiš koliko je to što je napisao pogrešno.
    Baš sam te se zaželjela , Mujice!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    nije li mujica kirurg (mislim da se o tome pričalo na temi o muškarcima na forumu)
    A da nije Mujica Sladoljev?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Beti3 napisa:
    Ti si možda jako mlad,pa nisi čuo, ali ja znam npr.priču moje none o difteriji. Bolesti koja je napadala i ubijala djecu. Ne znam sve detalje, ali njeni laički opisi bolesti pokazuju da je bilo vrlo gadno. Danima su morali roditelji biti budni, držati dijete, jer bi se ugušilo da legne, kod nje se radilo o bebi, mojoj teti. Ona je uspjela spasiti bebu, ali mnoge druge mame nisu imale tu sreću.
    Stoji - ali , da li si ikad upoznala majku kojoj je dijete umrlo na rukama nakon cijepljenja....ili našla svoje dijete mrtvo ujutro dan nakon cjepljenja....i nikada, baš nikada razlog NIJE bilo cjepljenje....
    Vidiš , Beti - s koje strane se pogleda....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Teško je neke stvari dokazat, jer kad ti tijelo uđe u citokinsku oluju nakon cjepljenja, tko će to dokazat? Medicina se bavi konkretnim stvarima , npr. raspačavanjem cjepiva!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Suzaks, melodramatičnost ne povećava kredibilitet onoga što iznosiš.

Poznato je da antivakcinalci igraju na emocije, a stručnjaci racionalno pišu o istom problemu. Sad neki stručnjaci za komunikacije preporučuju da i stručnjaci krenuu u "rat" protiv antivakcinalaca na taj način da krenu izazivati emocije kod publike prikazom djece oboljele od zaraznih bolesti, korištenjem istih floskula koje ti koristiš: " da je to tvoje dijete..." , "jeste li ikada vidjeli...", "zamislite kako se osjećaju..."

Meni je to ljigavo i daleko ispod mog nivoa, tako da nisam sklon prihvatiti takav savjet stručnjaka za komunikaciju....

Ti si to očito usavršil,suzaks.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa Vidi poruku
    Teško je neke stvari dokazat, jer kad ti tijelo uđe u citokinsku oluju nakon cjepljenja, tko će to dokazat? Medicina se bavi konkretnim stvarima , npr. raspačavanjem cjepiva!
    Kako to znanstveno zvuči: citokinska oluja!
    Ideš. :brrrrrr. kako to dobro zvuči:

Daj mi pliz malo objasni kaj je to.

I koliko je ljudi nakon cijepjenja ušlo u citokinsku oluju

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Suzaks, melodramatičnost ne povećava kredibilitet onoga što iznosiš.

Poznato je da antivakcinalci igraju na emocije, a stručnjaci racionalno pišu o istom problemu. Sad neki stručnjaci za komunikacije preporučuju da i stručnjaci krenuu u "rat" protiv antivakcinalaca na taj način da krenu izazivati emocije kod publike prikazom djece oboljele od zaraznih bolesti, korištenjem istih floskula koje ti koristiš: " da je to tvoje dijete..." , "jeste li ikada vidjeli...", "zamislite kako se osjećaju..."

Meni je to ljigavo i daleko ispod mog nivoa, tako da nisam sklon prihvatiti takav savjet stručnjaka za komunikaciju....

Ti si to očito usavršil,suzaks.
    Pa tak ti je i ovaj tekst napisan šta si stavio link!
    I?
    Znaš šta mi je drago - da su ljudi počeli drugačije ramišljat - na grupnom sastanku školskom o HPV cjepivu - 10 ljudi postavilo je pitanje tko će stajati iza toga ako se djetetu nešto dogodi od cjepiva....Samoinicijativno! Informirano! Ljudi razmišljaju drugačije! Promjenilo sa bezrezervnost i slijepo vjerovanje u cjepnu učinkovitost i nepogrešivost!
    A vrla znanstvena medicina osigurava se roditeljskim potpisom! Ako je sve tako savršeno u svezi cjepiva - zašto je potreban potpis?

Život je vrlo dramatična , a ponekad i melodramatična aktivnost! Nije znanstveno i brojkama dokaziv utemeljen put, Mujice!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kako to znanstveno zvuči: citokinska oluja!
    Ideš. :brrrrrr. kako to dobro zvuči:

Daj mi pliz malo objasni kaj je to.

I koliko je ljudi nakon cijepjenja ušlo u citokinsku oluju
    Joj, baš bi zamolila tebe....budući si stručan....i puno si toga pročitao....
    ...da ja ne bi tako složen proces zamumuljila nekom dramatičnom emocionalnom obojenošću....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa tak ti je i ovaj tekst napisan šta si stavio link!
    Što je melodramatično u tom članku? Si ti sigurna da si ga dobro razumijela?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...da ja ne bi tako složen proces zamumuljila nekom dramatičnom emocionalnom obojenošću....
    Ne ide to tako suzi....
    Onaj tko nešto "potegne", to treba i objasniti.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zašto ti ne objasniš, kad si već prva spomenula taj proces? Očito si i ti stručna i možeš dobro objasniti nama laicima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

suzi, ne zaboravi (kad objasniš citokinsku oluju) napisati koliko je ljudi ležalo na intenzivnoj skrbi npr. lani i preklani jer su nakon cijepljenja razvili citokinsku oluju

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

O, pa ovdje je tulum!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

suzaks, tvoji postovi su puni dramatike i emocionalne obojenosti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    O, pa ovdje je tulum!
    Come on, Barbie, let's go party, oooh, oooh

- Oh, I'm having so much fun!
    - Well, Barbie, we're just getting started!
    - Oh, I love you Ken!

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

idem po tange (mujici kožni nakurnjak), ti cubana riješi neko blato.

i da, zadnjih 10 kn stavljam na mujicu

(i kaj nije manja opasnost za klince da im se dogodi citokinska oluja jer po defaultu imaju nešto slabiji imunitet? i zanimaju me brojevi također.)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, šta vam je ta citokinska oluja, oće neko reć već jednom? jer ne guglam više ništa vezano uz zdravlje, to mi je novogodišnja odluka

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    i da, zadnjih 10 kn stavljam na mujicu
    Pa kad ima tajno oružje: cijepi te, a ti lijepo odapnes u citokinskoj oluji. Tko se može protiv toga boriti?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kad ima tajno oružje: cijepi te, a ti lijepo odapnes u citokinskoj oluji. Tko se može protiv toga boriti?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a to je imunološka reakcija, dolazi do prejakog imunološkog odgovora na virus s kojim se tijelo prvi put susreće tak da počne propadati tkivo plus je smrt moguća. ali ja kao informatičarka doista nisam kompetentna pričati o tome pa je lako moguće da sam nešto krivo napisala, tako da molim suzaks da nam objasni detaljno kak to funkcionira. i blažene brojke u hrvatskoj, to me jako zanima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mene.....

(suzi, da ti pomognem.... mogla bi pitati Sladoljeva, on se time volio razmahivati u vrijeme pandemije. sigurno ima "buljuk" slučajeva za koje zna da su nakon cijepljenja pretrpjeli oluju)
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.06.2011. at 11:06

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    a to je imunološka reakcija, dolazi do prejakog imunološkog odgovora na virus s kojim se tijelo prvi put susreće tak da počne propadati tkivo plus je smrt moguća. ali ja kao informatičarka doista nisam kompetentna pričati o tome pa je lako moguće da sam nešto krivo napisala, tako da molim suzaks da nam objasni detaljno kak to funkcionira. i blažene brojke u hrvatskoj, to me jako zanima.
    I ja molim suzaks da nam odgovori.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ispekla sam kokice, hoćete?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    Ispekla sam kokice, hoćete?
    Može!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    .... Iluzorne posljedice nedavanja cjepiva nisu argument - necijepljena djeca su zdrava.
    Ako može, molila bih neko pojašnjenje ovoga boldanog jer sigurno postoje podatci koji to potkrepljuju. Na koje se zemlje misli, one razvijene gdje je procijepljenost velika ili one nerazvijene gdje je mala pa su djeca unatoč tomu zdrava..., na koje desetljeće se misli, neko ranije ili ovo sada?

I moj dodatak onomu o cijepljenju protiv Hepatitisa B u novorođenačkoj dobi: mujica nije jedini iz struke koji nije smatrao opravdanim uvođenje tog cjepiva prije puberteta za sve (s 12 god. se to cijepilo, ako se ne varam),
    bilo je tu još njegovih kolega, no prevagu su odnijeli neki drugi interesi i lobiji.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa kad si igdje (pa i na Rodama) čula da se majke necjepljene djece zale na bronhitise, upale uha, prakticki ISTA? ili vise po ordinacijama?
    neee baaašš...
    ta činjenica toliko pršti sa svih strana, da cjepljenje ne da ne doprinosi zdravlju, već debelo doprinosi bolesti djece, da je više jako teško postalo zabadati glavu u pjesak.

potraži nezavisne znanstvenike i liječnike, ili pitaj majke i gledaj oko sebe.

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/2010/06/marvelous-health-of-unvaccinated/

http://www.avn.org.au/index.php?opti...=65&Itemid=230

http://shop.avn.org.au/products/Happ...8IV5.4%29.html

http://www.thedoctorwithin.com/unvac...ated-children/

http://www.wddty.com/safe-vaccines-k...nt-admits.html

http://www.vaclib.org/basic/unvaxhealth.htm#hopewood
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 02.06.2011. at 13:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •