Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo najkraće berzije:
    Gardasil ne sprečava rak cerviksa, već ga smanjuje.
    Rizik za razvoj raka cerviksa imaju sve žene (osim onih koje nemaju spolne odnose - međutim, i kod djevica se u niskom postotku može naći HPV u sluznici cerviksa)..
    Godišnje u Hrvatskoj oboli između 350 i 400 žena od raka cerviksa, a umre ih preko 100.
    Smatram da je time rizik od raka razmjerno visok- I mislim da ga ima smisla smanjiti, s obzirom da smanjenje rizika (cijepjenje) ne nosi nikakav značajan rizik sa svoje strane.
    Čak ako cijepljenje i ne smanjuje rizik za optimističnih 70%-80% kao što zagovornici ovog cjepiva tvrde. Sve i da smanjuje rizik za samo 20%, mislim da se isplati.

Ima o tome više ovdje
    http://www.hzjz.hr/epidemiologija/hpv_stav.htm
    i ovdje
    http://www.hcjz.hr/clanak.php?id=13602&rnd
    (jedan i drugi tekst su "stari", pa se u njima ne ogledavaju promjene koje su u međuvremenu nastupile vezano uz indikacije, ali još uvijek mi se čine upotrebljivi)

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    evo najkraće berzije:
    Gardasil ne sprečava rak cerviksa, već ga smanjuje.
    Rizik za razvoj raka cerviksa imaju sve žene (osim onih koje nemaju spolne odnose - međutim, i kod djevica se u niskom postotku može naći HPV u sluznici cerviksa)..
    Godišnje u Hrvatskoj oboli između 350 i 400 žena od raka cerviksa, a umre ih preko 100.
    Smatram da je time rizik od raka razmjerno visok- I mislim da ga ima smisla smanjiti, s obzirom da smanjenje rizika (cijepjenje) ne nosi nikakav značajan rizik sa svoje strane.
    Čak ako cijepljenje i ne smanjuje rizik za optimističnih 70%-80% kao što zagovornici ovog cjepiva tvrde. Sve i da smanjuje rizik za samo 20%, mislim da se isplati.

Ima o tome više ovdje
    http://www.hzjz.hr/epidemiologija/hpv_stav.htm
    i ovdje
    http://www.hcjz.hr/clanak.php?id=13602&rnd
    (jedan i drugi tekst su "stari", pa se u njima ne ogledavaju promjene koje su u međuvremenu nastupile vezano uz indikacije, ali još uvijek mi se čine upotrebljivi)
    Reci mi da se šališ!
    http://truthaboutgardasil.org/wp-con...esentation.pdf

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
    Ni najmanje.
    Ne znam čemu taj link.
    Uopće ne opovrgava to što sam napisao.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti se samo čini
    Uzgred, osim IGM-inih na NCBI-ovoj stranici nema baš radova naših epidemiologa. Kao da ne postoje.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    To ti se samo čini
    Uzgred, osim IGM-inih na NCBI-ovoj stranici nema baš radova naših epidemiologa. Kao da ne postoje.
    DA, kao, nemamo pojma zašto pa ćemo se pravit blesavi.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ni najmanje.
    Ne znam čemu taj link.
    Ok, molim te da mi decidirano kažeš da li su cjepiva općenito kao i konkretno Gardasil SIGURNA?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ok, molim te da mi decidirano kažeš da li su cjepiva općenito kao i konkretno Gardasil SIGURNA?
    Rekao sam bezbroj puta: Korist od cjepiva koja su u širokoj upotrebi uvelike nadmašuje potencijalne opasnosti. To vrijedi i za Gardasil.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Rekao sam bezbroj puta: Korist od cjepiva koja su u širokoj upotrebi uvelike nadmašuje potencijalne opasnosti. To vrijedi i za Gardasil.

Ponoviti ću pitanje: molim te da mi decidirano kažeš da li su cjepiva općenito kao i konkretno Gardasil SIGURNA?

PS: 64 deaths reported in VAERS, 17,400 adverse affects

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ponoviti ću pitanje: molim te da mi decidirano kažeš da li su cjepiva općenito kao i konkretno Gardasil SIGURNA?

PS: 64 deaths reported in VAERS, 17,400 adverse affects
    Ponovit ću odgovor: Korist od cjepiva koja su u širokoj upotrebi uvelike nadmašuje potencijalne opasnosti. To vrijedi i za Gardasil.

PS: VAERS receives reports of many adverse events that occur after vaccination. Some occur coincidentally following vaccination, while others may be caused by vaccination. Studies help determine if a vaccine really caused an adverse event. Just because an adverse event happened after a person received a vaccine does not mean the vaccine caused the adverse event. Other factors, such as the person's medical history and other medicines the person took near the time of the vaccination, may have caused the adverse event. It is important to remember that many adverse events reported to VAERS may not be caused by vaccines. Although VAERS can rarely provide definitive evidence of causal associations between vaccines and particular risks, its unique role as a national spontaneous reporting system enables the early detection of signals that can then be more rigorously investigated.
    Posljednje uređivanje od mujica : 27.09.2011. at 22:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •