solange, hvala ti na linkovima, trebat će mi malo vremena da ih pročitam i proučim, mislila sam da Davor ili netko drugi ima neki sažetak nekog relevantnog istraživanja koje dokazuje baš to što je ustvrdio- da su necijepljena djeca zdrava, pretpostavljam svugdje i u svim zemljama, kad se to već navodi tako - kao opća činjenica.
Nisam se dosad nikad javila ni na jedan topic o cijepljenju, a osobito ne tamo gdje se javljaju roditelji s nuspojavama cijepljenja jer sam smatrala nepristojnim da njihovu muku začinim činjenicom iz svog života - nijedno moje dijete nije nikad imalo nijednu nuspojavu ili problem vezan uz cijepljenje.
Jesam li ja zbog toga neko pravilo? Nisam. Zato se nisam ni javljala.
Mogla bih također reći i da su mi djeca zdrava (zasad, Bogu hvala), unatoč cijepljenju.
Jedno mi je dijete imalo upalu pluća kao posljedicu vodenih kozica, to je bila jedina ozbiljna stvar.
Ostalo dvoje djece nije nikad u svom dječjem životu popilo antibiotik, nije bilo potrebe, niti su doživjeli išta osim virozice od par dana, ne znamo što su upale uha i slične stvari.
Mislim da zasad mogu reći da su zdravi.
A cijepljeni su.
No, znam posegnuti i za homeopatijom i ostalim metoda prirodnog (ili "prirodnog", ili "kvazi", tko to voli takvim zvati) liječenja.
A roditelje koje srećem nemam običaj anketirati o cijepljenju, ne raspitujem se po ambulantama,
kad se netko žali na bolesti djece ne pitam pritom - jesu li cijepljena jer to ne znam dovesti u direktnu vezu (nisam stručnjak u tome).
Jednostavno nisam na osobom primjeru imala razlog to dvoje dovesti u direktnu vezu, a opet kažem, nisam dovoljno stručna da bih se time kvalitetno bavila.
Neki drugi jesu i to je sasvim u redu, zato me je i zanimalo na čemu se temelji tvrdnja o zdravlju necijepljene djece.
Jesu li ona zdrava, između ostalog, jer je dovoljno procijepljen ostatak populacije pa do njih neke zarazne bolesti neće ni stići.
Ili su zdravija zbog stila života i prehrane njih i njihovih roditelja općenito (neovisno o cijepljenju).
Vrijedi li to da su zdravi kao univerzalno pravilo i tamo gdje nema ovih društvenih i obiteljskih faktora?

Odgovori s citatom