Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Davore, kako misliš na temelju čega znam da cjepiva djeluju? Na temelju toga što više nema bolesti, tako logično.
Zapravo nije. Radi se o logičkoj pogrešci u argumentaciji, argumentum ad consequentiam, tipičnoj za obranu religioznih stavova. Uostalom, cijepljeni obolijevaju od bolesti "protiv" kojih su cijepljeni, na primjer zaušnjaka u adolescentskoj dobi, a kod necijepljenih se ne događaju epidemije. Naravno, Offit i njemu slični ne propuštaju za epidemije među cijepljenima optužiti necijepljene. Bez dokaza, naravno.

I još nešto. Putovanja. Necijepljenoj djeci se uskraćuje i mogućnost upoznavanja dalekih zemalja.
Brkaš pojmove ucjene i prednosti. Medicinski reket je jednostavno samo još jedan oblik nasilja.

Solange13, ma daj! Necijepljena djeca zdravija! Od kud ti ta nebuloza? Već sam htjela Davoru napisati na ono njegovo da su "necijepljena djeca zdrava", ali mislim si, prešutit ću.
Baš

Postoji tzv. nizozemska studija s obuhvatom velikog broja necijepljene djece koja je provedena kao anketa i iz nje se vide velike zdravstvene prednosti necijepljenja:
http://www.vaccination.inoz.com/Vacc...s%20survey.pdf
Jedini problem s ovom studijom je upravo to što je provedena kao anketa i ekipa kojoj su i puno tanji "dokazi" dovoljni za cjepivima potrovati cijele generacije djece to ne propušta prigovoriti. Rezultati studije ti mogu poslužiti za dalju potragu, bez obzira smatrala ju vjerodostojnom ili ne.

Ako se samo malkicu potrudiš naći ćeš studije koje potvrđuju korelaciju cijepljenja i astme itd.