Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
pikula, zašto misliš da netko ozbiljan, stručan i neovisan nije preuzeo procijenu cjepiva, kalendara, nuspojava i rizika?
zato što tako kaže solange i davor?
i mutni "you_ tube_ zavjera_ linkovi vol. 1 - vol. 10:?

ono što ja mislim da ti isti moraju napraviti jest pokrenuti nekakvu ozbiljnu kampanju vraćanja povjerenja ljudi u cjepiva. jer će fakat cjepiva postat žrtva vlastitog uspjeha, a nama će se vratiti skoro pa iskorjenjene bolesti oko kojih je very easy danas zbijat šale i odmahivat rukom na njihove posljedice.
Svako toliko, u periodu oporavka od života surfanjem, naiđem na ovo s cjepivom, i da sam ne znam koliko ošamućena rečenim životom kao takvim, uzruja me ta cjepilačka paranoja i svakako potpisujem Cvijetu.

Iskreno da kažem, vjerujem da je istina da je besposlen um đavolje igralište i da se te cjepilačke paranoje mogu roditi samo u zadovoljnom, nahranjenom i temeljito besposlenom narodu kojem je lakše tako lajati bezveze protiv važnih stvari, nego se baviti stvarnim nevoljama.

Koliko je opasnije siromaštvo iza ugla i alkoholizam u ulazu do nas, i samoća nekih starijih ljudi; koliko ima mjesta za volontiranje, za rad, za ulaganje kreativne energije (pa i npr. vlastita firma čiji se višak profita može dati za borbu protiv raka, teških bolesti, za nemoćne, za gladne... štogod želiš, može i obnova lokalnog dječjeg parka i ili škole) od cijepljenja...

Ali ti gladni, bolesni, usamljeni, nemoćni - svi su oni dosadni, smrde, a za igrališta treba zasukati rukave - pa je lakše pumpati si ego nekim neviđenim "dokazima", praviti se pametnijim od tisuća liječnika koji doista žele pomoći ljudima.

I o svemu tome ne mogu reći ništa pozitivno.

Svatko od nas odabrao si je struku, i radimo najbolje što možemo.

Ako frizer zabada vozaču tramvaja, a vozač tramvaja ekonomistu, a ekonomist redatelju, u banani smo.

Tko je htio baviti se medicinom, trebao je na medicinski faks, studirati, suočiti se sa bolesti, cjepivom, o svemu tome nešto znati, pa se onda istaknuti.

U protivnom mi se svo laprdranje čini samo laprdanjem i svako toliko se javim, čisto zbog mama koje bi zbog umora, nespavanja i uopće majčinske slabosti mogle nasjesti ovakvim debilanama.

Uostalom, ako hoćete pomoći čovječanstvu, objesite robu umornoj majci, donesite joj ručak, izgradite park u kvartu, ali nemojte se pačati u stvari o kojima ne znate.

I dalje mi je jasno da i moje dijete MOŽE biti jedno od žrtava cjepnih nezgoda. Ali život i svijet nije stvoren da MENE zaštiti, niti je tako nešto moguće. Cjepiva, zakoni, bonton štiti sve nas, a povremeni problemi se javljaju i osobno se javljam podnijeti ih jer ništa bolje nije smišljeno. Radikalni individualizam iza te ideje o odbijanju cjepiva je opasna, suluda, nepromišljena i nezrela ideja. Ljudi, ignorirajte.