Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pikula, zašto misliš da netko ozbiljan, stručan i neovisan nije preuzeo procijenu cjepiva, kalendara, nuspojava i rizika?
    zato što tako kaže solange i davor?
    i mutni "you_ tube_ zavjera_ linkovi vol. 1 - vol. 10:?

ono što ja mislim da ti isti moraju napraviti jest pokrenuti nekakvu ozbiljnu kampanju vraćanja povjerenja ljudi u cjepiva. jer će fakat cjepiva postat žrtva vlastitog uspjeha, a nama će se vratiti skoro pa iskorjenjene bolesti oko kojih je very easy danas zbijat šale i odmahivat rukom na njihove posljedice.
    Svako toliko, u periodu oporavka od života surfanjem, naiđem na ovo s cjepivom, i da sam ne znam koliko ošamućena rečenim životom kao takvim, uzruja me ta cjepilačka paranoja i svakako potpisujem Cvijetu.

Iskreno da kažem, vjerujem da je istina da je besposlen um đavolje igralište i da se te cjepilačke paranoje mogu roditi samo u zadovoljnom, nahranjenom i temeljito besposlenom narodu kojem je lakše tako lajati bezveze protiv važnih stvari, nego se baviti stvarnim nevoljama.

Koliko je opasnije siromaštvo iza ugla i alkoholizam u ulazu do nas, i samoća nekih starijih ljudi; koliko ima mjesta za volontiranje, za rad, za ulaganje kreativne energije (pa i npr. vlastita firma čiji se višak profita može dati za borbu protiv raka, teških bolesti, za nemoćne, za gladne... štogod želiš, može i obnova lokalnog dječjeg parka i ili škole) od cijepljenja...

Ali ti gladni, bolesni, usamljeni, nemoćni - svi su oni dosadni, smrde, a za igrališta treba zasukati rukave - pa je lakše pumpati si ego nekim neviđenim "dokazima", praviti se pametnijim od tisuća liječnika koji doista žele pomoći ljudima.

I o svemu tome ne mogu reći ništa pozitivno.

Svatko od nas odabrao si je struku, i radimo najbolje što možemo.

Ako frizer zabada vozaču tramvaja, a vozač tramvaja ekonomistu, a ekonomist redatelju, u banani smo.

Tko je htio baviti se medicinom, trebao je na medicinski faks, studirati, suočiti se sa bolesti, cjepivom, o svemu tome nešto znati, pa se onda istaknuti.

U protivnom mi se svo laprdranje čini samo laprdanjem i svako toliko se javim, čisto zbog mama koje bi zbog umora, nespavanja i uopće majčinske slabosti mogle nasjesti ovakvim debilanama.

Uostalom, ako hoćete pomoći čovječanstvu, objesite robu umornoj majci, donesite joj ručak, izgradite park u kvartu, ali nemojte se pačati u stvari o kojima ne znate.

I dalje mi je jasno da i moje dijete MOŽE biti jedno od žrtava cjepnih nezgoda. Ali život i svijet nije stvoren da MENE zaštiti, niti je tako nešto moguće. Cjepiva, zakoni, bonton štiti sve nas, a povremeni problemi se javljaju i osobno se javljam podnijeti ih jer ništa bolje nije smišljeno. Radikalni individualizam iza te ideje o odbijanju cjepiva je opasna, suluda, nepromišljena i nezrela ideja. Ljudi, ignorirajte.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

Svatko od nas odabrao si je struku, i radimo najbolje što možemo.

Ako frizer zabada vozaču tramvaja, a vozač tramvaja ekonomistu, a ekonomist redatelju, u banani smo.

Tko je htio baviti se medicinom, trebao je na medicinski faks, studirati, suočiti se sa bolesti, cjepivom, o svemu tome nešto znati, pa se onda istaknuti.

Vjerovatno nehotice, ali dotakla si bit citave problematike. A to je da SVATKO tko imalo, ali IMALO ide proucavati temu, naleti na tisuce lijecnika, doktora prirodnih znanosti koji su od skepticni do zestoko protiv cjepljenja. Na to da su mnogi od pro-vakc. doktora u direktnom i neskrivenom sukobu interesa, poput gore spomenutih par. I na to da je u pitanju jedan VELIIIKI biznis. A boli dionicara ona stvar za opce dobro, zanima ga profit i dividenda, a upravni odbor odgovara svojim dionicarima, a ne udrugama roditelja.

Tako da bas lijepo sto si spomenula struku, ali struka je podjeljena, i mnogi su strucnjaci zestoko protiv cjepljenja.
    A evo i sto ti jedna lijecnica kaze, kako se nepotrebne i stetne medicinske prakse implementiraju nasilu i zakonom. Da sta valja, nebi se ni reklamiralo, a kamoli trebalo ljude siliti na to. Svi bi, jelte, cekali u redu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerovatno nehotice, ali dotakla si bit citave problematike. A to je da SVATKO tko imalo, ali IMALO ide proucavati temu, naleti na tisuce lijecnika, doktora prirodnih znanosti koji su od skepticni do zestoko protiv cjepljenja. Na to da su mnogi od pro-vakc. doktora u direktnom i neskrivenom sukobu interesa, poput gore spomenutih par. I na to da je u pitanju jedan VELIIIKI biznis. A boli dionicara ona stvar za opce dobro, zanima ga profit i dividenda, a upravni odbor odgovara svojim dionicarima, a ne udrugama roditelja.

Tako da bas lijepo sto si spomenula struku, ali struka je podjeljena, i mnogi su strucnjaci zestoko protiv cjepljenja.
    A evo i sto ti jedna lijecnica kaze, kako se nepotrebne i stetne medicinske prakse implementiraju nasilu i zakonom. Da sta valja, nebi se ni reklamiralo, a kamoli trebalo ljude siliti na to. Svi bi, jelte, cekali u redu.
    Ne priča se o dijabetesu ni osteoporozi.
    Priča se o cijepljenju.
    Lako je sad isticati se i mahati svojim idejama kad su teške dječje bolesti istrijebljene.
    Ne govorim kao naivni čitatelj.
    Nakon čitanja i informiranja stojim čvrsto iza teze da neka bude cijepljenja, čak i ako farmaceuti zarade.
    Nek zarade i pekari i kupusari i medari, kaj se mene dotikavle

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma slažem se ja Ifi s tobom i super si to napisala i razotkrila korjene, ali zar te žrtve cijepnih nezogda,kako si ihti nazval, ne bi trebalo uzeti u obzir, umjesto da se pometu pod tepih zbog straha od radikalnih necijepiša i onda oni ispod tog tepiha naravno najčešće ispužu zbunjeni i isprepadani taman da im sjedne teorija zavjere ko budali šamar. mislim zato što su to neki promili ili mini postoci, živi ljudi, klinci i njihove priče i tekako mogu biti snažna voda mlin nebuloznim teorijama, ako seto ne sanira.
    I pri tom se naravno divim Mujici koji se trudi odmutiti vodu osobnim zalaganjem i ovdje na forumu i koji je i meni pomogao da ne zabrijem oko cijepljenja, ali govorimo o sustavu u koje ćete na cijepne nezgode, kako kažeš, najčešće naići na zid, to ne ide na ruku povjerenju.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ma slažem se ja Ifi s tobom i super si to napisala i razotkrila korjene, ali zar te žrtve cijepnih nezogda,kako si ihti nazval, ne bi trebalo uzeti u obzir, umjesto da se pometu pod tepih zbog straha od radikalnih necijepiša i onda oni ispod tog tepiha naravno najčešće ispužu zbunjeni i isprepadani taman da im sjedne teorija zavjere ko budali šamar. mislim zato što su to neki promili ili mini postoci, živi ljudi, klinci i njihove priče i tekako mogu biti snažna voda mlin nebuloznim teorijama, ako seto ne sanira.
    I pri tom se naravno divim Mujici koji se trudi odmutiti vodu osobnim zalaganjem i ovdje na forumu i koji je i meni pomogao da ne zabrijem oko cijepljenja, ali govorimo o sustavu u koje ćete na cijepne nezgode, kako kažeš, najčešće naići na zid, to ne ide na ruku povjerenju.
    Apsolutno. Sama imam slučaj kad je dijete imalo vrlo, vrlo burnu reakciju 12 sati nakon imunizacije, ali me je doktorica uvjerila da to nema apsolutno nikakve reakcije sa cjepljenjem (osim toga nije napravila sistematski prije samog cjepljenja, a to docjepljivanje su ukinuli slijedeće školske godine kao nepotrebno).

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vjerovatno nehotice, ali dotakla si bit citave problematike. A to je da SVATKO tko imalo, ali IMALO ide proucavati temu, naleti na tisuce lijecnika, doktora prirodnih znanosti koji su od skepticni do zestoko protiv cjepljenja.
    U redu. Što misliti o liječnicima i doktorima prirodnih znanosti koji cijepe vlastitu djecu? U obitelji imam dosta liječnika, svi redom cijepe. Ili misliš da namjerno svoju djecu izlažu velikom riziku? Ili da su manje upućeni od tebe u pogledu cjepiva?

Ifigenija, sviđa mi se post o laprdanju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku

Ifigenija, sviđa mi se post o laprdanju.
    I meni

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Solange, poznajem i ja takve. Vjeruj mi, to su oni koji nemaju pojama o čemu govore.
    Oni koji doista znaju, nisu "žestoko protiv cijepljenja" , ali neće niti pričati gluposti o tome kako su cjepiva savršena i bez nuspojava.

A zbunjeni laici koji znaju još manje od ovih doktora neznalica, nisu u mogućnosti razlikovati neznalice od onih koji znaju.

Tužno, zar ne.......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •