Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi u obitelji imamo medicinare i uopće ne metu ništa pod tepih, o tome se zna, na tome se radi, a rizik uvijek postoji. Kadgod se moja djeca cijepe, medicinari sliježu ramenima - ne bismo rado da nas zakače cijepne nezgode, ali i kad piješ aspirin - možeš umrijeti, pa ga opet piješ. Život ima nuspojave, a ne samo cijepljenje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Mi u obitelji imamo medicinare i uopće ne metu ništa pod tepih, o tome se zna, na tome se radi, a rizik uvijek postoji. Kadgod se moja djeca cijepe, medicinari sliježu ramenima - ne bismo rado da nas zakače cijepne nezgode, ali i kad piješ aspirin - možeš umrijeti, pa ga opet piješ. Život ima nuspojave, a ne samo cijepljenje.
    A to bi značilo što? aspirin je opcija, i potreba kod bolesnog stanja. cjepljenje je obaveza i prevencija. ja nekako vidim razliku.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A to bi značilo što? aspirin je opcija, i potreba kod bolesnog stanja. cjepljenje je obaveza i prevencija. ja nekako vidim razliku.
    Sirius, bi li za potrebe eksperimenta otišla živjeti na otok necijepljenja, a s aspirinom kao opcijom u džepu?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sirius, bi li za potrebe eksperimenta otišla živjeti na otok necijepljenja, a s aspirinom kao opcijom u džepu?
    apsolutno.

ali moja rekacija na pikulu je bila to što se nepovoljne reakcije najčešće ne prijavljuju, a i kad se prijave tada se često osporavaju. a to po meni nije dobro za nikoga.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ali moja rekacija na pikulu je bila to što se nepovoljne reakcije najčešće ne prijavljuju, a i kad se prijave tada se često osporavaju. a to po meni nije dobro za nikoga.
    s ovime se slažem.
    i ima jako puno pedijatara koji će ti reći da to i to cjepivo nema nuspojava ni nema reakcija. tim riječima. a pod time podrazumijevaju (valjda) da se oni u dosadašnjem radu nisu susreli s istima. a lokalne reakcije i povišene temperature rijetko tko od nas uopće prijavi.

Da su svi doktori jednako misle o cijepljenju (a svi učili isto u školi),
    ostatak posta neću komentirati, ali ova prva rečenica već apsolutno nema smisla.
    to što je netko završio medicinu, a specijalizirao ortopediju, ništa ne znači.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    s ovime se slažem.
    i ima jako puno pedijatara koji će ti reći da to i to cjepivo nema nuspojava ni nema reakcija. tim riječima. a pod time podrazumijevaju (valjda) da se oni u dosadašnjem radu nisu susreli s istima. a lokalne reakcije i povišene temperature rijetko tko od nas uopće prijavi.
    Pedijatar moje djece, super lik, obavezno upozorava na nuspojave, i još mi sestra uturi one papire s cijelim popisom istih - pročitajte to!
    No ja svejedno, koja sam iz svoje nestručnosti/indolencije/povjerenja/straha od bolesti uslijed necijepljenja/linije manjeg otpora, svega toga, već u startu cjepiša, ne čitam.

Istina, lagano povišenu temp. (na koje sam upozorena, ali ne svaki put jer je ni ne bude svaki put) nikad nisam prijavila, nisam to smatrala potrebnim, meni je to normalna imunoreakcija organizma na nešto strano, tako da to ni pedijatar nije bilježio jer ja to zanemarujem. Ne skidam ni temp. ispod 39, a nikad nije bila tolika nakon cjepiva. Jesmo li trebali ama baš svaku blagu nuspojavu prijaviti radi valjane statistike? Je li to po zakonu ispravno? Mislim da se bilježe samo jače i neuobičajene reakcije, šta god to značilo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Što su točno nuspojave cijepljenja? Kako se definiraju?

Ja nisam prijavljivala lagano i prolazno povišenje temperature, niti lokalno crvenilo.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    s ovime se slažem. i ima jako puno pedijatara koji će ti reći da to i to cjepivo nema nuspojava ni nema reakcija. tim riječima. a pod time podrazumijevaju (valjda) da se oni u dosadašnjem radu nisu susreli s istima. a lokalne reakcije i povišene temperature rijetko tko od nas uopće prijavi.ostatak posta neću komentirati, ali ova prva rečenica već apsolutno nema smisla.to što je netko završio medicinu, a specijalizirao ortopediju, ništa ne znači.
    Ne, ne neeee.. ne govorim čak niti o doktorima općenito. Ovo sam govorila baš o specifičnom slučaju - jer sam imala prilike čuti naše vrlo cijenjene stručnjake koji se vrlo ne slažu s njihovim kolegama. Da se ti doktori ne zalažu da ukidanje pojedinih cjepiva, ja ne bih vjerojatno puno razmišljala o tome. Oni su bili ti koji su mi bacili bubu u uho, do tada sam vjerovala svima

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto bi aspirin bio opcija ni potreba? Zbog neke tamo povišene tjelesne temperature? Hladni oblozi, ocat, kupanje u hladnoj vodi...to je zakon! Vratimo se u početke medicine kad je i vrbina kora bila napredak.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi aspirin bio opcija ni potreba? Zbog neke tamo povišene tjelesne temperature? Hladni oblozi, ocat, kupanje u hladnoj vodi...to je zakon! Vratimo se u početke medicine kad je i vrbina kora bila napredak.
    pa bolje i vrbina kora nego aspirin
    meni je smiješno govoriti o aspirinu i kao opciji i kao potrebi jer se zaista prirodnim metodama mogu riješiti mnoge stvari

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    pa bolje i vrbina kora nego aspirin
    off topic: Nije bolje, aspirin je acetilirana salicilna kiselina. Aktivni sastojak vrbine kore, zbog kojeg se ona koristila u proslosti, upravo je salicilna kiselina. Samo, acetilsalicilat lakse podnosimo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme, pa ja ne kužim, kako se svi nađu osobno uvrjeđeni! Baš mi je žao!
    Pa imam i ja prijatelje i poznanike liječnike,medicinare, farmaceute i divni su ljudi i idemo mi lječniku i sve riješavamo. Ja ovdje govorim o neki nijansama sive koje bi možda bilo bolje razjasniti da bi što manje bilo zbunjenih i kako bi što manje vode išlo na mlin zavjera i antiprotivnih antuntuna. Ali ako se to ne smije ni spomenuti, halo? Ko da nekom glumcu ne smiješ reći da tisene sviđa neka predstava uopće u kazalištu kao takvom?!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ?!
    šta je tebi?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo ti si pametna žena cvijeto, objasni mi <br>nije mi niš posebno, tak'a sam po cijelom tijelu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Pa imam i ja prijatelje i poznanike liječnike,medicinare, farmaceute i divni su ljudi i idemo mi lječniku i sve riješavamo. Ja ovdje govorim o neki nijansama sive koje bi možda bilo bolje razjasniti da bi što manje bilo zbunjenih i kako bi što manje vode išlo na mlin zavjera i antiprotivnih antuntuna. Ali ako se to ne smije ni spomenuti, halo? Ko da nekom glumcu ne smiješ reći da tisene sviđa neka predstava uopće u kazalištu kao takvom?!
    Ja se redovno krivo izražavam. Hoću reći da nek liječnici brinu o rizicima, cijepnim nezgodama i ostalo. To im je posao, i njima na dušu. Mislim da ako uletim ja sa svojim književnim percepcijama cjepiva da stvaram samo pometnju i ne koristim ni djetetu, ni medicini.

Ako liječnici ne rade svoj posao dobro, ja se iskreno nadam da će ih kačiti i zakon i sud časti i što već treba da liječnici zadrže svoju reputaciju.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se redovno krivo izražavam. Hoću reći da nek liječnici brinu o rizicima, cijepnim nezgodama i ostalo. To im je posao, i njima na dušu. Mislim da ako uletim ja sa svojim književnim percepcijama cjepiva da stvaram samo pometnju i ne koristim ni djetetu, ni medicini.

Ako liječnici ne rade svoj posao dobro, ja se iskreno nadam da će ih kačiti i zakon i sud časti i što već treba da liječnici zadrže svoju reputaciju.
    Odlično onda najbolje da zatvorimo temu. Pa zvučiš ko Kalmeta :" Nek pravna država radi svoje."

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Liječnici već dugo teško mogu raditi svoj posao objektivno, jer farmaceutska industrija je ta koja ih educira o lijekovima. Šta se sve radi ne bi li se dobilo liječnika da prepisuje njihov lijek.. ihaaaaj. A tko educira liječnike o lijekovima - prodavači. To je žalosna istina, i nije uopće jednostavno biti liječnik u današnje vrijeme kad je zdravlje pojedinca u očima industrije palo na niske grane, a profit postao primaran.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E pa sad si sama sebe podcijenila. MIsilm, šta književna percepcija nije u stanju skužiti neke stvari? Ajme, pa gdje bismo stigli kad bismo bili fah idioti koji ne brinu o ničem drugom nego svom kotačiću u sustavu?
    Bolilo bi mene i dupe i džon i što god hoće li njih kačiti zakon i hoće li im išta ići na dušu kad bi se mom djetetu nešto dogodilo. Pa kad govoriš da sit narod može trabunjati i dosjetitti se svega, baš si ti sad tako postupila. Moja djeca ok i to mi je dovoljno! E pa neki misle malo dalje. I o tuđoj djeci.
    I ne mora značiti da isti ti koji brinu o cjepivima kao opasnosti po društvo općenito ne brinu o smrdljivoj susjedi s drugog kata.

I stvarno, i sama si rekla, ponekada se stvarno krivo izražavaš. Možda ne bi bilo loše da prije nego ljutito kreneš pisati post duboko udahneš i izdanhneš. Koliko god puta treba.
    Ja sam ovo, recimo, napisala u jednom dahu. Vjerojatno se i osjeti.
    Možda mi poslije bude žao.
    Sad ću stisnuti brzi odgovor i neću više uređivati poruku!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •