-
Uvažavanje - meni je to rasprava bez spuštanja, ali mi je to inače onako... floskulna tvrdnja. Možda malo pregrubo, ali objasnit ću što mislim. Uvažavanje dvaju opcija ili xy opcija, da paralelno postoje, teško je, ako se sve temelji na nečijem uvjerenju, a uvjerenja i stručnjaka i gugl laika kao što sam ja ili bilo tko tko nije obrazovan u nečemu imaju isti ponder. To vodi u moderni rašomon, benefiti kojega su, po meni, upitni čak u odnosu na turbo čeličan pristup. Ispada da je sve ono ovisno o nečijem uvjerenju, s obzirom da kao nema neovisnih stručnjaka. Vrlo je to čudan smjer u kojem idemo, i po meni, ne donosi prednosti, imaš nekakve kvazi slobode i istine podložne nečijim uvjerenjima i svijet kompliciraniji nego ikad. Ne može i ovo i ono bit OK, ovisno o tome kako je ko uvjeren, barem ne u temama koje su više hard facts od religije i filozofije. Jer onda nije ništa OK, a korisnici "sustava" (koji tada ne postoji) su prepušteni guglanju i argumentima onih koji su slatkorječiviji i/ili aktivniji i koriste aparat uvjerevanja koji bolje pali - od mirakulskih prikazanja (Bruno Groning reloaded) nadalje.
Posljednje uređivanje od ina33 : 05.07.2011. at 17:24
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma