Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
oni pedijatri koji su protiv cijepljenja, a takvih je stvarno jako malo, bi možda manje cijepili nego sada. ali, nije li logično da čak i da cijepljenje nije obavezno za djecu, mora biti obavezno za doktore (da se trude postići što bolje obuhvate cijepljenjem).
Jer oni su doktori koji su završili fakultet na kojem se uči (očito nedovoljno) ono što se smatra najboljom medicinom u ovom trenutku.
I imaju licencu za rad prema pravilima struke.
I sve dok struka (možeš ju ti zvati službena medicina, alopatska medicina ili kako god hoćeš) smatra da korist od cijepljenja nadmašuje štetu, oni su to dužni provoditi. Jednako kao što su dužni za streptokoknu upalu grla propisati penicilin ili za povišeni krvni tlak antihipertenzive.

Oni koji to ne učine su napravili stručnu pogrešku.

ako žele liječitistreptokoknu upalu grla maslačkom, a povišeni krvni tlak zurenjem u sunce i ne žele cijepiti jer misle da je bolje da djeca obljevaju, moraju se odreči licence. pa neka rade što hoće.
Da, vidiš, ovdje si u pravu gledajući s te strane. Alopatska medicina jest takva i dobro kažeš da će dr učiniti grešku ako ne propiše antibiotik. No, to je tako u toj struci jer to je alopatska medicina. Za koju sam ti već spomenuo ranije da niti nije dominantna niti nije nešto superiorna. A dokaz da nije superiorna jest SAD npr. Da krenem sa statistikom ili da te poštedim očitog? Ukratko: SAD, najviše love, najslabiji rezultati!
Srećom, sve više u tu alopatsku medicinu (tableto-medicinu) ulaze druge medicine. Sve to samo po sebi i nije dokaz nekog napretka već je pokazatelj da ima mjesta za drugačija viđenja!

Što se cijepljenja tiče, moje mišljenje je da cijepljenje ima svojih temelja u prevenciji ali ovakvo, današnje (odnosi se na današnje Pasteurovo) je kontraproduktivno, štetno, neučinkovito, skupo.

DA, logično jest da za doktore cijepljenje bude obavezno. Kod ovakve današnje medicine to je logično. To što takva današnja "zapadna" medicina nikako nije rješenje - to je i logično da se taj nonsens nastavi. Mislim, da dr-i cijepe djecu u što većem broju pa da imamo što veći broj bolesti. Tužno.