Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sviđa mi se promjena u retorici, "kad sam dozvolio cijepljenje svoje djece". Još uvijek imaš dobrih trenutaka
    Nažalost trznuo si me pa moram i odgovoriti...
    Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    A to je usporedba cijepljenih i necijepljenih istih dobnih skupina u istoj državi.
    Prema takvim, kak se šika provedenim istraživanjima, djelotvornost pandemijskog cjepiva u sprečavanju gripe u pandemiji 2009/2010 je bila čak oko 90% u nekim studijama.
    Vidio sam i takve studije

Ono što ti je promaklo je da su ove studije ustanovile nisku ili negativnu VE za sezonsku gripu, dakle, veća je šansa oboliti kad se cijepiš, a to se prilično kosi sa zdravim razumom. Uz pretpostavku da su potpuno promašili sojeve, a ne bi bilo prvi put, nekakvo neškodljivo cjepivo bi trebalo imati nikakvu učinkovitost (kao i inače), a ne negativnu.
    Varijanta B je da se netko zaigrao u tolikoj mjeri da je u silnom žaru za postići što bolje rezultate za "pandemijsku gripu" uslijed pretakanja povoljnih ishoda iz jedne kohorte u drugu - pretočio malo previše. Zanimljiva mi je i ideja isključivanja sudionika na osnovi pozitivnosti na druge sojeve gripe. I ja bih to učinio da moram nategnuti rezultate.

Obrati pažnju na metodologiju njemačke studije, "a computer-assisted telephone survey". Čudi me da ti se počela sviđati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što ti je promaklo je da su ove studije ustanovile nisku ili negativnu VE za sezonsku gripu
    Zašto misliš da mi je promaklo?
    Uopće nije.
    Ali sezonsko cjepivo (od kojeg se nije niti očekivala zaštita u pandemiji) nije bilo tema ove diskusije, već pandemijsko cjepivo.
    Posljednje uređivanje od mujica : 16.10.2011. at 23:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •