Stranica 15 od 16 PrviPrvi ... 513141516 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 767

Tema: izvrstan interview

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

......However, the association is unlikely to be causal because it did not present as either a temporal effect or a dose-response effect
    ... jer inače bi bilo normalno da je čovjek više cijepljen ako se češće i s većim količinama cjepiva cijepi. Baš.

Jesu li ustanovili vezu Hib i respiratornih boleština? Jesu. Je li ovo citirano palamuđenje potpuno besmisleno u kontekstu cijepljenja? Da.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesu li opovrgnuli hipoteze antivakcinalaca da cijepljena djeca češće obolijevaju od neijepljenih?
    Jesu.
    (i usput pokazali da ciijepljenje ima nespecifični protektivni učinak za 15 ispitivanih stanja)
    Conversely, the 15 observed protective associations suggest that vaccination may have nontargeted protective effects. When considering aggregated vaccine exposure, we found no adverse associations between an increasing number of vaccinations and nontargeted infectious disease hospitalizations. Overall, our results support neither of the tested hypotheses.
    to nije besmisleno palamuđenje, nego samo jedan od odgovora na jedno od glavnih bljezgarenja antivakcinalaca.
    Posljednje uređivanje od mujica : 06.11.2011. at 23:27

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imperija uzvraća udarac

Nego, prije nego se kreneš zanositi obrati pažnju da se ova studija zapravo uopće ne tiče necijepljene populacije:
    For the majority of the vaccines in the study, the unvaccinated group was primarily composed of children vaccinated with other vaccines.
    Gle, ne znam kako to lijepo napisati, ali daj objasni mi kako su ovom studijom opisali zdravstveni učinak na necijepljenu djecu
    Jednako tako su mogli objaviti da je cijepljenje "protiv" ospica baš super za Yanomami pleme, a bez ijednog Yanomamija uključenog u studiju. (a znamo kako su nadrapali od tog cjepiva)

Dakle, mojoj ekipi ovakva studija baš ništa ne govori.

Naši zato spremaju novu studiju. Sva je prilika da će ova biti nešto bolje metodološki obrađena.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rekoh da je to tek jedan od odgovora na zahtjev "tvoje ekipe"

Na jedan drugi odgovor sam ti ranije ukazao s onom njemačkom studijom, koja ti se također nije sviđala.

Mislim da ti se neće sviđati ni jedna. Svidjet će ti se samo one koje će "potrditi" stav "tvoje ekipe"

Jedva čekam da vidim "vaše" istraživanje......

(opet partizani i švabe u šumi)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A što mogu kad tvoje istraživanje uopće ne govori o našoj djeci. OK, spominje ih na jednom mjestu, ali uz CI raspone tolike da je jasno kako se radi o statističkoj grešci - zanemarivi uzorak.

Super mi je kako ta pseudoznanost cijepljenu ekipu proglašav necijepljenima i takve rezultate prikazuje relevantnima. Šteta papira.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Večeras u Provjerenom u 22 i nešto, bit će prilog o necijepljenju.

http://novatv.hr/clanak/provjereno/j...oj-dilemi.html

Davore, ćemo te vidjeti?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naprijed, Davore!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hoće to stvarno davor biti ili se vi zezate?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam...
    Nisam dočekao prilog. Zaspao sam.
    Je li netko drugi gledao i vidio dadicu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim da će tek idućih dana bit propušteno na provjereno

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo, tu je

http://novatv.hr/clanak/provjereno/jeste-li-ikada-bili-u-ovoj-dilemi.html#video

s
    ad, jel netko od ovih momaka Davor... nevazno.

dr. Poljak

da je vise ovako moralnih i strucnih ljudi, nebi nam zdravstvo bilo u takvoj banancini.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moralan i stručan?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I k tome bez sukoba interesa. Takva rijetkost u današnje vrijeme. Odličan interview!
    Bonus materijali su bili ponovno vidjeti onog ... kako se cijepi i IGM kako se zatiltala. U laži su kratke noge i klecaju koljena.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drago mi je da si uživao.
    Sigurno jednako puno kao i kad je Jane Burgermeister lupetala u emisiji "Na rubu pameti".
    Podjednako su stručni njih dvoje (Poljak i Burgermeister).
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.02.2012. at 23:23

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Gledala sam prilog i nemam neko određeno mišljenje jer na ovu tematiku ne gledam u crno - bijelom kontekstu.

Ono što mi je upalo u oko (ili uho) je dovođenje who organizacije u svezu s malverzacijama na tom području.

Pošto sam na ovom forumu više puta čitala preporuke te who organizacije kao mjerodavne i pouzdane, time me više ova situacija zbunjuje.

Znači, ovim iskazom meni ta organizacija gubi kredibilitet, a samim tim dovodi u pitanje i masu stvari koje se na ovom forumu tako rado propagiraju i prikazuju kao jedino ispravno.

Ne znam, ta dvostruka mjerila me baš zbunjuju

Nek me netko ispravi ako griješim

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije to baš tako komplicirano. U svakoj firmi koja ti se ikada napila krvi radi nevjerojatno veliki broj poštenih ljudi koji poštuju svoj profesionalni integritet i nastoje činiti dobro. Ali što budala ... ni sto pametnih ne može popraviti. Margaret Chan je okaljala ugled WHO kao nitko prije nje. Racionalizacijom to možeš svesti na sukob interesa, ali u stvarnosti ta žena je trajno umanjila ugled WHO i svih poštenih ljudi koji su za WHO radili i volontirali. I potom prestali volontirati.

UNICEF se isto tako okliznuo na cjepivima za neplodnost.

Zapravo kad razmislim, tko god si želi dugoročno zlo samo se treba na neki način povezati sa cjepivima - defamacija je zajamčena.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da si uživao.
    Sigurno jednako puno kao i kad je Jane Burgermeister lupetala u emisiji "Na rubu pameti".
    Podjednako su stručni njih dvoje (Poljak i Burgermeister).
    Ah, meni je najslađe bilo čuti kad je J. B. na kraju emisije rekla "Ljudi, nemojte se cijepiti, uzmite MMS i ionsko srebro"

PS: Forumsko osoblje sad me može slobodno ponovno banirati ako im smeta istina

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nadam se da te neće opet protjerati.
    falio si nam.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Vjerojatno je već bilo prokomentiramo (ne mogu naći na ovoj temi, možda je na nekoj od onih pozatvaranih) o članku Lidije Gajski u LN, a i reakciji 4 autora u broju nakon. Uglavnom, napokon sam si dala truda sve to pročitati (blaženo držanje novina na wc-u) i mogu samo reći da se gospođa Gajski lijepo, da prostite, prosrala. Reference njenog članka jednostavno nisu reference koje se koriste u znanstvenom svijetu i nemaju kredibilitet. Citirala na Cochrane (hvale vrijedno, samo je pitanje kako) i hrpu nekakvih web stranica. Da mi studenti citiraju takve stranice u seminarima dala bih im jedan. Ako je htjela popljuvati cjepiva mogla je, a i trebala, koristiti releventne izvore (a ima ih, ako se čovjek potrudi). Jer postoje članci i o tome. S druge strane, gospoda koja su branila cjepiva nisu niti navela nikakve reference, odnosno piše kako su dostupne "na zahtjev". Ni to mi nema kredibilitet. Poljak je isto nešto pisao kontra cjepiva, no Poljak svašta piše i do sada mi nikad nije legao jer se čovjek zna stvarno generalno "prosrat" i ostat živ.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Recimo Poljak je apsolutno briljirao o onom članku kad se neka članica komore žalila kako je došla u bolnicu s djetetom gdje u wc-u nije bilo osnovnih sanitarnih potrepština kad ju je popljuvao na njenu reakciju....da zamisli, kak se smislila tražiti da u wc-u ima sapuna, pa ipak je to bolnica.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Liječničke novine su ipak samo novine, a ne stručan časopis.
    Članci u novinama ne trebaju biti potkrijepljeni popisom literature.
    A niti reagiranja na novinske članke ne trebaju citirati literaturu.

Nemam pojma zašto je Gajski mislila da treba navesti popis korištene litrature na kraju svog članka. Vjerojatno je trenirala za prvi pokušaj objavljivanja pravog članka u nekon stručnom časopisu, u nekoj budućnosti.
    Ali bolje bi bilo da nije jer su joj reference stvarno koma.

A u reagiranju na novinski članak (2 komada u zadnjim liječničkim novinama) i u načelnoj izjavi o nečemu (ona izjava HID i HED o vrijednosti cijepljenja, koja nije uopće reakcija na Gajskicu) također se ne trebaju navoditi reference. Također, niti lupetanje na temelju vlastitog anegdotalnog iskustva (Poljak) ne treba se navoditi reference.
    Posljednje uređivanje od mujica : 09.02.2012. at 16:23

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    UNICEF se isto tako okliznuo na cjepivima za neplodnost.
    ? Kakva cjepiva za neplodnost? Nikad čula, na um mi samo neke šale padaju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.02.2012. at 16:31

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izgleda da se dadica druži s nigerijskim muftijama.
    Pa su mu objasnili da su cjepiva način kojim zapadnjaci žele učiniti njihov narod neplodnim.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odnosilo se na Filipine i cjepivo za tetanus. Mašio si ceo fudbal.

Nigerija? Pronio se glas da cjepiva ništa ne valjaju i potom je na kampanju zataškavanja i defamacije potrošeno više novaca nego za cijepljenje. Sada na kraju više ne možeš razlučiti što se stvarno dogodilo, a to je valjda bila i nakana.

Sve je počelo ovako: http://www.lifesitenews.com/news/arc...4/mar/04031101

A službeno tumačenje događaja koji su uslijedili možeš naći ovdje: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1831725/

Nije ni počelo ni završilo s Muftijama.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam ni sumnjao da i nigerijci imaju svoje dadice i gajskice.
    Zašto bi oni bili lošiji od nas po tome?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Izgleda da se dadica druži s nigerijskim muftijama.
    Pa su mu objasnili da su cjepiva način kojim zapadnjaci žele učiniti njihov narod neplodnim.
    nema blage veze s temom, ali ja se tebi čovječe divim, kako ti se više da, svaka čast
    Odnosilo se na Filipine i cjepivo za tetanus. Mašio si ceo fudbal.
    a di god otvorim temu, evo ga; Davor iskače kao apsolutni autoritet za sve teme( od kvasca do cijepljenja, a i dalje, jel), e sry a se može znati, kaj si ti po struci ?

sry na offtopicu, dani su mi takvi

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Učinilo ti se. Pratim oko 6 tema, a na ostale naletim ako je nešto sočno. Ako stvarno misliš da sam toliko sveprisutan, onda smo srodne duše s interesima u istih 6 tema. Obzirom da te očito kvasac zanima, o kvascu možeš naučiti sve što će ti ikada zatrebati za ispeći dobar kruh iz cca. 3 kartice teksta... A. Skužio sam. U tome je problem.

Nisam ni sumnjao da i nigerijci imaju svoje dadice i gajskice.
    Zašto bi oni bili lošiji od nas po tome?
    Isto tako i Obala bjelokosti itd. Ljudi nisu navikli od stranaca primati nešto bez naknade. Ako proizvod nema cijenu, onda si TI roba koja se prodaje i te spike.

Vic:
    Došla ekipa bjelosvjeckih probisvjeta prodavati nešto u Afriku i okupe mnoštvo na trgu pa izvikuju
    - Mi ćemo vam sagraditi školu!
    Afrikanci uglas: "ZAMBA!"
    - Mi ćemo vam sagraditi bolnicu!
    - Mi ćemo vam dati besplatna cjepiva!
    ...
    Misleći da su napravili dobar posao otpute se s trga i negdje kraj ceste vide klinca kako piša
    - jao mali kako si ti obdaren!?
    - ma nije to ništa kakvu zambu ima moj stari

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Učinilo ti se. Pratim oko 6 tema, a na ostale naletim ako je nešto sočno. Ako stvarno misliš da sam toliko sveprisutan, onda smo srodne duše s interesima u istih 6 tema. Obzirom da te očito kvasac zanima, o kvascu možeš naučiti sve što će ti ikada zatrebati za ispeći dobar kruh iz cca. 3 kartice teksta... A.
    Skužio sam. U tome je problem.

Mislim da imaš ozbiljnih problem sa veličanjem samoga sebe.

depilacija šecerom, wtf ?! hahahaha znala sam da takvi guraju nos svugdje

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Mujice,
    Hvala na dobrodošlici.

Nego da nastavimo s raspravom.
    Kako objašnjavaš "risk vs benefit" uzimajući u razmatranje ono što je zaključila WHO, a za što si me optužio da lažem?
    (Molim te, nemoj me razočarati pa se praviti lud da ne znaš o čemu govorim. Hvala unaprijed na tome).

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Je li netko vidio najavu za sučeljavanje dr. Gajski i dr. Richtera na temu cijepljenja na Cybermedu, izgleda mi da su se poprilično pohvatali, baš me zanima što će dr House reći na tvrdnje Gajskice.
    Evo linka:
    http://www.cybermed.hr/video/rez_tal...ljenja_trailer

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Može li mi netko objasniti zašto je Imunološki zavod koji nam dobavlja cjepivo d.d. (dioničko društvo)?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad će tebi Davor objasniti kapitalističke farmaceutske kompanije

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Njetočka prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko objasniti zašto je Imunološki zavod koji nam dobavlja cjepivo d.d. (dioničko društvo)?
    Može. Upravni odbor Imunološkog zavoda d.d.

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tko su dioničari? Čitam da su u 2011. godinu ostvarili pola milijuna kuna dobiti i izvukli se iz dugogodišnjeg gubitka.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Većinski vlasnik je HZZO. (nemam pojma tko su ostali)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Sad će tebi Davor objasniti kapitalističke farmaceutske kompanije
    I ja tebi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Doista se divim Richteru na strpljenju u razgovoru s ovom osobom.
    http://cybermed.hr/video/rez_talk_sh...mu_cijepljenja
    Pa to je prestrašno. Kao da su mu na drugom kraju kauča sjedili sinkić, dadica i solanž zajedno......
    Svaka mu čast na smirenosti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično se držao - kad mu je rekla (ufino) da je zarobljenik svoje akademske karijere i da nema referenci u odgovorima u LjListu a ljudi potpisani sa pet subspecijalizacija
    udba

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah siroti, nije mu legla tema. Vjerojatno bi se ponašao civilizirano da je imao koji argument.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davore, nisam niti sumnjao da ćeš potpuno naopako doživjeti razgovor.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U razgovoru se sugovornici obično pristojno drže nekakvog reda, što siromahu nikako nije išlo. Ne znam što sam trebao shvatiti povrh toga.
    Tvoja ekipa će postati vjerodostojna u razgovoru kad nauči gradivo, jer očito nemaju ni najblaže veze zašto su tako gorljivo za cjepiva. Ne znaju. Zapravo stvarno ne znaju. Nešto su načuli, ali zapravo ne znaju što.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ohoho, 22:14, na stranu što je tema cijepljenje, ajd na moment pustimo to na stranu, ali ono što je Richter rekao o malignim bolestima i njihovom liječenju...

"... Da ne kažem liječenje malignih bolesti, gdje si stalno na rubu između života i smrti, zbog lijeka!"...

Neš' ti medicine 21. stoljeća!!!
    Posljednje uređivanje od sinkezg : 06.03.2012. at 21:03

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
    ohoho, 22:14, na stranu što je tema cijepljenje, ajd na moment pustimo to na stranu, ali ono što je Richter rekao o malignim bolestima i njihovom liječenju...

"... Da ne kažem liječenje malignih bolesti, gdje si stalno na rubu između života i smrti, zbog lijeka!"...

Neš' ti medicine 21. stoljeća!!!
    Da, i ? To je trenutna činjenica. Možda jednom dođe dan kada će biti otkriveni lijekovi sa kojima se neće stalno biti na tom rubu.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Da, recimo nema tu smirenost a ni pristojnost, ni kulturu ponašanja, ni profesionalnu uviđavnost kad odgovara na pitanja čitatelja cybermed.hr-a

No, kad već mene spominješ, moram reći kako bih se ja tamo ponašao. Bilo bi mi sve smiješno do bola

Čovjek priznaje da cjepiva nemaju znanstveno uporište u dokazanoj djelotvornosti ali eto, mi bismo trebali vjerovati da su baš super! A ako slučajno ne vjeruješ, onda ti nakelje etiketu teoretičara urota.

A najzgodnija su Richterova proigravanja tipa kad Gajskica nabraja knjige, on onako, akademski pita: "gdje to Cochrane navodi te knjige?". No kad mu je Gajskica prije toga navela Cochrane kao izvor čiji rezultati istraživanja idu u prilog necijepljenju, to nije imao potrebe komentirati.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ? To je trenutna činjenica. Možda jednom dođe dan kada će biti otkriveni lijekovi sa kojima se neće stalno biti na tom rubu.
    Da, to je trenutna činjenica. Liječenje bojnim otrovima. Vrlo razumno i logično zvuči, nema šta!
    Naročito tako liječiti djecu, mmmm, kako napredno... Whoa!
    Vjerojatno okidaš na dr. Housea

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah, ljudska kognicija je vrlo ograničena.
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ? To je trenutna činjenica.
    Taj trenutak traje zadnjih više od 40 godina i nakon pustih milijardi investicija u "istraživanja" i nebrojenih izgubljenih života statistika se za oboljele nije pomakla ni milimetra. Ni u dužini ni u kvaliteti života. Rekao bih da se radi o promašenom pristupu.
    Za preživljavanje malignih bolesti bolje se obratiti onima koji ih prežive, recimo Cigoju.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Taj trenutak traje zadnjih više od 40 godina ...
    Zapravo, ako uzmemo 1948-u g. kao nekakav "službeni" početak trovanja ljudi bojnim otrovima (pardon, liječenja ljudi), prošlo je preko 60 godina. Ako uzmemo 1940-u kao početnu godinu, prošlo je više od 70 godina.

Da ne spominjem opet otužnu činjenicu da današnja medicina blagog pojma nema što bi s 99,99% virusa dok ih oksidansi (pa i običan kisik) uništavaju bez razlike.

Znam, znam, ban opet...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne nećeš ti dobiti ban, nego ja
    ali stvarno vam obojici moram reći da sada serete

kada se zafrkavate oko globulica i sličnih gluposti, to mi je simpa
    pa i oko cjepiva me puno ne tangira

ali izrugivati se s tako ozbiljnim bolestima kao što je rak, previše je i od vas

iskreno se nadam da će se uskoro naći ljekovi koji će bez nuspojava, ili uz minimalne nuspojave dovesti do izlječenja
    nažalost, do tada preostaju ljekovi, koji, pogotovo kod pojedninih vrsta tumora, i na početku bolesti, dovode, uz kiruršku i radioterapiju do izlječenja, ili znatnog produženja života

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •