Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Pranje igračaka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I one koje idu unutra-van?
    Moja je više vani nego unutra (imamo dvorište), i nuždu vrši vani. I jako dobro zna gdje joj je mjesto, pa ne ide na krevete, kauće i sl.
    Hoću reći da moja ne maže kuću, a što se tiče vanjske pravštine , i djeca mi plaze po dvorištu , tako da je to domaća prljavština (barem mikrobiološki gledano).
    Ali ja sam prilično opuštena što se tiće vanjske prljavštine i kućnih ljubimaca na domaćem terenu, ja se bojim kolektiva (sa djecom i ljudima) u zatvorenom prostoru, posebno bolničkih.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    tako da je to domaća prljavština (barem mikrobiološki gledano).
    Kaj znači "domaća prljavština mikrobiološki gledano"?

Misliš da se od tih bakterija dijete ne može razboljeti?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam stigla napisati do kraja...

Možda sam ja preekstremni slučaj, ali prošlo ljeto pokupila sam Campylobacter jejuni koja je navodno uzrok mog teškog neurološkog oboljenja zbog kojeg sam sad invalid.

C.j. često imaju životinje koje od nje ne obolijevaju ali ljudi mogu oboljeti kad su npr. u kontaktu sa izmetom životinje. Ja nisam bila uopće u kontaktu s životinjama, jedino sam sjedila na dvorištu u blizini gnijezda lastavica, čijeg je izmeta valjda bilo po travi.

Druga mogućnost je bila voda iz pumpe na dvorištu koji su svi drugi u obitelji pili i to radimo otkad znam za sebe, i tom vodom se sve zalijeva, i isto je ima po tlu.
    Bakterija se lako pokupi i nema veze kaj je "domaća", kad je imunitet oslabljen može napraviti pošteno sranje.
    Posljednje uređivanje od Sirius Black : 20.05.2011. at 11:32

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj znači "domaća prljavština mikrobiološki gledano"?

Misliš da se od tih bakterija dijete ne može razboljeti?
    U teoriji može, naravno. U slučaju narušenog imuniteta opasnost je puno veća. Ali kao što sam rekla ja sam prilično opuštena u slučaju plaženja po podu i života sa mačkom (ostalih životinja nema u blizini mi smo u gradu). Ono na što nisam opuštena je priprema hrane, pogotovo mesa, strogo pazim na uvjete kupovine, transport iz dućana i pripremu,te čišćenje kuhinje i suđa.

Naš mali susjed je dobio upalu kosti na nozi nakon što je pokupio salmonelu iz piletine sa roštilja. Ostalih 20 ljudi je puno bolje prošlo, nekima ništa, nekima proljev, a on je dobio osteomijelitis na potkoljenici bez obzira na tjedan dana hospitalizacije zbog proljeva .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •