Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Krv nakon kakanja

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Krv nakon kakanja

Danas ću zvati pedijatricu, no zanima me je li netko od vaših mališana imao sličan problem. Naime, kod Mihovila (4 god) smo prije par tjedana po prvi puta uočili malo svježe krvi kad bismo mu obrisali guzu nakon kakanja.

Nismo dizali paniku jer je muž ugledao malenu ranicu blizu anusa. Mali od rođenja ima vrlo osjetljivu kožu u intimnoj zoni, pa su tako i pelenski osipi, unatoč higijeni i preventivnim mjerama, bili vrlo česta pojava. Reagirao bi na svaku kap znoja, jedva sam čekala da završimo s pelenama... Sad je došlo toplo vrijeme, malo mu se zacrvenila guza, bilo bi i "rolica" kože (kao npr. kad izgorite na suncu, pa vam se kasnije oguli koža), pa je čak i doktorica zaključila da je pukla osjetljiva kožica.

Od tada bi krvi bilo u svakoj drugoj, trećoj stolici, odnosno na papiru - malo ima, malo nema. Jede normalno, ima apetit (i to kakav...), stolica je normalna i uredna, kaka bez napora (naprezanja), ne žali se ni na kakve bolove, svrbež ili nelagodu, ne smeta ga čak ni brisanje (trljanje papirom). Tek je jednom ili dvaput rekao da ga "boli guza", no tada je i bila upaljena koža oko anusa. Namazali bismo ga dječjom kremom i to je bilo to.

Može li mi netko reći što bi to moglo biti? Brat (liječnik) je rekao da napravimo nalaze na parazite, da se uzme bris guze, uzorak stolice, a da najvjerojatnije nije ništa opasno... Ipak, ne mogu si pomoći, grči me u želucu od same pomisli...

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kod mog malenog je bio isti slučaj.
    Bilo je sve ok, očito slabije kapilare i kod naprezanja puknu.
    Mi smo isto napravili ovo što ti je brat rekao i svi su nalazi bili sterilni.
    Ja bi mu, kada bi se to dogodilo, u nekoliko navrata namazala guzu sa dječjom masti.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala ti, sad mi je lakše jer baš nisam nigdje našla tu temu

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo, i mi smo imali slični slučaj sa sinom. Kako je to bilo prije dosta godina kad nije bilo interneta i nekih drugih dostupnih informacija odmah smo pohitali liječnici misleći kako je riječ o nečem zasigurno strašnom problemu.

Srećom, liječnica nas je utješila da dok god je svježa krv u pitanju nije zasigurno ništa opasno. Treba se zabrinuti kod crne stolice ukoliko dijete ne pije neke preparate za povećanje željeza, a u slučaju tragova svježe krvi nam je samo savjetovala da mu dajemo što više hrane koja razrjeđuje stolicu i da izbjegavamo onu koja može dovesti do zatvora.

Uglavnom, dosta je to čest problem kod djece, ali na sreću u većini slučajeva potpuno bezopasan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •