Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: posteljica smještena sprijeda i amniocenteza

sunma

Početno posteljica smještena sprijeda i amniocenteza

Da li netko zna da li posteljica smještena na prednjoj strani maternice predstavlja povećani rizik za amiocentezu. Treba ići u ponedjeljak zbog double testa povišeni rizik za down, a stvarno sam sva luda. MM kaže da ne idem, a vjerojatno i neću ići. :?

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni je posteljica sprijeda i dr-i su rekli da to nije problem, da ju mogu izbjeci sa iglom - naprosto moraju malo vise paziti.

No prakticno iskustvo nemam posto ja na kraju nisam isla (iz drugih razloga).

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni su prosli tjedan isto rekli posteljica sprijeda, i jos spustena

kazu da jos ima vremena se dic, budmo vidjeli.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da li je problem kad je posteljica spreda?Ili samo ako se radi amnio....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: posteljica smještena sprijeda i amniocenteza

Citiraj sunma prvotno napisa
    Da li netko zna da li posteljica smještena na prednjoj strani maternice predstavlja povećani rizik za amiocentezu. Treba ići u ponedjeljak zbog double testa povišeni rizik za down, a stvarno sam sva luda. MM kaže da ne idem, a vjerojatno i neću ići. :?

Hej, meni je isto bio povišeni rizik 1/47.al nisam išla na amniocintezu a i isto mi tako posteljica sprijeda, gle rizik je i nitko nemože garantirati da će sve proći dobro, a vidiš da je jako puno slučajeva da je sve u redu s bebom a ovaj statistički double test pokaže visoki rizik...ja još uživam u svojoj trudnoći mrvica mi još malo stiže i zaboravila sam na to da je uopće i bila frka oko povišenog rizika to je moje dijete i kako bude bude, ja osjećam da je sve u redu ,a ako i nebude nositi ćemo se s time već nekako...eto razmisli dobro jer mogu ozljediti bebicu amnioc. a to sigurno ne želiš!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj molnja prvotno napisa
    Da li je problem kad je posteljica spreda?Ili samo ako se radi amnio....
    meni je sprijeda posteljica, i nije mi niti jednom nitko rekao da to predstavlja neki problem....

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa i ja se nadam da nije....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko sam ja shvatila, nije problem generalni što je posteljica sprijeda nego samo ako se radi amnio nešto diže rizik od infekcije pa onda komplikacija od infekcije ako postoji neka nedetektirana bakterija u trbušnoj šupljini i maternici (ako sam dobro shvatila) jer igla mora proći i kroz posteljicu. Ali, obično posteljica nije skroz naprijed punom veličinom nego jednim dijelom pa se pikne u neki slobodan džepić i čeka da se beba makne u drugi dio (tako je kod mene bilo, tj. dr. je bio sretan što ne mora prolaziti kroz posteljicu).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, double je točan nekih 60% i ima dosta lažno pozitivnih rezultata, pogotovo kod "starijih" (35+) žena. Kombinirani probir je točniji, barem nema toliko lažno pozitivnih. Evo, možda ti pomogne moje iskustvo. Double mi je bio 1:82 (ako se dobro sjećam), kombinirani dobar (1:3000 tako nešto), ipak smo se odlučili na amnio nakon teške muke (tad sam imala 38) i rezultat je bio OK (posteljica sprijeda, ali ne punom veličinom, postojao je jedan slobodni džep). Lakše je kad oboje odlučite i stojite iza odluke koliko se god može - bilo ići, bilo ne ići. Sretno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovaj sa cvikama = 38.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •