Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Toksini u AS, kak da ne...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Toksini u AS, kak da ne...

http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...9/0018006.html
    Ne mogu se nikako oteti dojmu ovog današnjeg članka. Navikla sam na svakodnevne članke tog tipa, ali ovaj me posebno razljutio. Obično, kad takav senzacionalistički članak osvane u novinama i kako se obično radi o hrani, slušam komentare tipa: "Neću više jesti to i to!". I već sada vidim lakoumne roditelje čija će djeca skakutati po zadnjem sjedištu auta ili sjediti u maminom krilu, uz ispriku " bolje bez AS, nego da se otruje!". Pa mislim stvarno... Koliko će možda dijece poginuti radi ovakvih članaka? Vjerovatno puno više nego one koja će se možda otrovati ovim toksikantom (i to oni koji će pojest 1 i pol sjedalicu u dva dana da bi postigi takvu razinu tog xy spoja u organizmu koja će izazvati trovanje, karikiram)...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Taman sam krenula stavit članak iz Novog lista kad vidim da je tema otvorena.
    http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863M

Nisam shvatila članak na način na koji je emira. Mislim da je sasvim u redu da se zna da postoje takvi otrovni spojevi. Roditelj mora biti svjestan da nikad ništa nije idealno, ni u cijepljenju, ni u hrani, ni u igračkama, a evo sad ni u dječjoj opremi. U Novom listu nisu spominjali samo auto stolice nego i hranilice i sve u čemu je pjena.

Moj je izbor uvijek autostolica, ali volim znati ovakve stvari i malo pažljivije čitati uputstva, jer vjerujem da nisu sve stolice iste. Sad je samo pitanje da li tu antipožarnu kemikaliju stavljaju više u skupe ili one jeftinije stolice.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni se čini da su i normalna sjedala u autu puna te pjene, bilo bi logično. Dakle, isto sranje, drugo pakiranje.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije stvar u tome da li postoje spojevi ili ne, postoje svakakvi i svugdje, i puno štetniji od ovih. Stvar je u načinu pisanja i senzacionalističkim naslovima bez prethodnog promišljanja. Poznavajući situaciju u RH i koliko malo ljudi je osvješteno po pitanju AS te koliko ih je povodljivo za medijima, već vidim gomilu onih koji će početi ne koristiti AS, ili neće nikad ni početi jer su "pročitali da su otrovne". Kažem, najviše me pogodio senzacionalistički pristup novinara bez promišljanja o mogućim posljedicama, pogotovo kad je sigurnost djece u pitanju.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

emira, sad si ljuta što senzacionalistički pišu o toksinima u as, jer koristiš as, a kad se senzacionalistički piše o nekim stvarima koje npr. ne odobravaš, vjerujem da se ne ljutiš toliko.

realno je da imaju plastičurine koja nije zdrava, koja plastika je zdrava? roditelji kojima će taj argument biti razlog za nekorištenje as, nisu je ozbiljno mislili niti koristiti.
    a istovremeno će davati svojoj djeci da piju iz pvc ambalaže.

thats life.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

emira, sad si ljuta što senzacionalistički pišu o toksinima u as, jer koristiš as, a kad se senzacionalistički piše o nekim stvarima koje npr. ne odobravaš, vjerujem da se ne ljutiš toliko
    općenito me nervira takav pristup. Izađe se u javnost sa bombastičnim naslovom, bez da se daju konkretnije informacije. Kad pročitamo da su u K plus Tuni našli histamin, ne kupujemo K plus tunu, kupimo neku drugu. Kad objave da su u (kršitelj koda)ovim kašicama tim i tim nađeni pesticidi, izbjegavamo kupovati te kašice, kupimo druge ili ne kupimo uopće. Ali ovakav općeniti tekst, koji može upućivati na to da su sve AS otrovne dovest će u pitanje roditelja da li je ijedna AS sigurna ili je bolje ne koristiti ju nikako?!
    (Pri tome ne mislim naravno na cure sa foruma, već na neku malo širu masu).

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da su jednako senzacionalistički napisani tekstovi i o toj hrani koju si navela i o as. sve je to u oku čitatelja.
    ako čitatelji imaju imalo mozga među ušima znati će da sve sjedalice nisu toksične na način da djete sjedi u njima i umre/razboli se od nekih para...
    da, sjedalice imaju plastičnih dijelova. plastika nije zdrava, to i stare babe znaju. ali dok nema adekvatne zamjene, bolje je koristiti plastične/toksične as nego riskirati živote djece.
    stvar je u stavu prema as u većine ljudi. meni su se iščuđavali što ću kupit 2 as za svoje blizance, jedna mi je htjela pokloniti svoju, 12 god staru, da uštedim novac. fina namjera, ali kad sam joj rekla da nema šanse da sjednem djecu u as staru 12 godina, nastalo je opće čuđenje i uvjeravanje da as služe " da djeca ne smetaju roditeljima šetajući se po autu u vožnji".
    čisto sumnjam da će njima išta pomoći, toksično ili ne.

mene više nervira onaj tekst koji još stoji na net.hr/bebe da se s dohranom počinje sa 4 mjeseca i činjenica da pedijatrica i mladi roditelji moga grada to sad prakticiraju.
    tu krivim pedijatricu koja širi dezinformacije, a roditeljima je lakše uvaliti dohranu ranije i prije prestati sa dojenjem.

ali odo ja u krivim smjerovima...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=217

u prvom dijelu emisije Potrosacki kod, prilog o AS.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 31.05.2011. at 14:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •