Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: iugr u 21 tjednu

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno iugr u 21 tjednu

Pozdrav svima,
    zanima me ima li netko kome je ustanovljen zastoj rasta u 21. tjednu trudnoće?
    imam 38 godina, iza sebe prijevremeni porod (danas zdravo dijete), spontani pobačaj, bolujem od sjogrenovog sindroma.
    radila sam amniocentezu, kariogram je uredan.
    Što mogu očekivati?
    unaprijed hvala

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja bih svakako tražila i drugo mišljenje (kod drugog doktora). Mojoj prijateljici su dali takvu dijagnozu, ali je ispalo da se doktorica zeznula.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

dosad je veličina bebe bila ok, pa sumnjam da je sad krivo izmjerio. Osim toga, kaže i da imam manje plodne vode.
    Ne zna koji je uzrok.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam imala zastoj u rastu blizanačke trudnoće (druga trudnoća)...curica je počela zaostajati u 16 tt, a dečko nakon njezine smrti u 27 tt...nažalost nije dobro završilo...
    prva i treća trudnoća su također bili prijevremeni porodi...klinci su ok

sve što možeš napraviti je zatražiti još jedno mišljenje pa vidjeti za eventualno nekakvu terapiju...
    Posljednje uređivanje od Boxica : 20.05.2011. at 23:06

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je zastoj krenuo, mislim u 25-om tjednu. imala sam 37 godina. pod stalnom kontrolom, rodila par tjedana ranije i osim što je bio manje kilaže, sve je drugo bilo ok. a u prvih mjesec dana se poduplao

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni su rekli da je iugr u cca 31 tjednu, od straha nisam mogla spavati pa sam isla kod privatnika po drugo misljenje. Ispalo je da su u bolnici krivo mjerili. Napredovao je ali na mahove, kad se njemu prohtjelo- ali i dan danas je zilavi zdravi mrsavko.
    Nadam se da ce ti sve biti u redu i potrazi drugo misljenje ako sumnjas u sadasnji nalaz, jer ces se ovako samo jos vise iznervirat.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    meni je zastoj krenuo, mislim u 25-om tjednu. imala sam 37 godina. pod stalnom kontrolom, rodila par tjedana ranije i osim što je bio manje kilaže, sve je drugo bilo ok. a u prvih mjesec dana se poduplao
    isto ovako
    osim što sam ja bila malo mlađa

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hvala vam svima, ali mislim da nije krivo izmjereno. Problem je to što je prerano za zastoj, kad se on dogodi kasnije u trudnoći beba je već puno veća i nije problem da se ranije rodi (meni se i prvo dijete rodilo dosta ranije), ali u 21. tjednu je to loš znak. Postoje neke naznake da sam trebala uzimati heparin, ali nisam ga dobila pa me sad to muči. Uostalom, nije to baš ok da te pošalju kući i kažu ti da dođeš za dva tjedna, a u međuvremenu da pratiš miče li se beba!!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Viridiana prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam svima, ali mislim da nije krivo izmjereno. Problem je to što je prerano za zastoj, kad se on dogodi kasnije u trudnoći beba je već puno veća i nije problem da se ranije rodi (meni se i prvo dijete rodilo dosta ranije), ali u 21. tjednu je to loš znak. Postoje neke naznake da sam trebala uzimati heparin, ali nisam ga dobila pa me sad to muči. Uostalom, nije to baš ok da te pošalju kući i kažu ti da dođeš za dva tjedna, a u međuvremenu da pratiš miče li se beba!!

ja sam treću trudnoću izgurala sa heparinom...bila je potrebna i u drugoj izgubljenoj no to sam naknadno saznala kada sam obavila sve pretrage...
    meni je rečeno da heparin ima učinka samo ako se koristi odmah od početka jer kasnije je šteta već učinjena...

ako si ikako u mogućnosti javi se dr. Đelmešu u Petrovoj, on je specijalist za te heparinske trudnoće...radi i privatno u Pronatalu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •