Domaći sladoledi
Thread: Domaći sladoledi
-
iva1602 said:
20.05.2011 12:44
Domaći sladoledi
Imam u škrinji smrznuto šumsko voće i već danima razmišljam kako bi od toga mogla napraviti fini domaći sladoled.... samo...fali dooobar recept!
dakle, mame, ako imate recepte za fiiine domaće i ZDRAVE sladolede pišiteeeee...
htjela bih neki recept koji je bazni za svo voće.. dakle da u osnovne sastojke mogu pobacat bilo koje voće... i volim više mliječne nego vodenaste sladiće...
Pomozite!
-
Cubana said:
20.05.2011 12:47
Jel imaš aparat za sladoled?
-
iva1602 said:
20.05.2011 12:56
nemam aparat za sladoled...dakle sve mora bit ručni rad ... eventualno može mikser ili multipraktik u ispomoć 
e da i zanima me koliko može stajat taj sladoled u škrinji....
-
genius said:
20.05.2011 13:40
Ja imam jako dobar recept za sladoledd ,bar je nama odličan.........
6 cijelih jaja
6 žl. šećera
2 šlaga izmiksati
1-2 pl.kis.vrhnja
2 van. šećera
kada je smjesa gotova podjeliti i u svaki dodati nešto po želji. ja obično pravim tako da stavim ili grublje naribanu čokoladu ,ili kakaoo,višnje,maline,par žl.pekmeza od šljiva,marelica..... ako volite vaniliju stavite više vanil šećera, drobljenu bananu.........mljevene lješnjake,mljev.kekse,netelu..................
što god vam padne na pamet! zatim staviti u zamrzivač i to je to,nama je izvrstan i nestane već drugi ,treći dan.....
Last edited by genius; 20.05.2011 at 13:41.
-
iva1602 said:
20.05.2011 13:59
uh a jel može i sa manje jaja? inače mi se čini super receptić..
-
genius said:
20.05.2011 14:36
nemam pojma ja več godinama pravim ovako....imam ti dobar recept bez jaja ali samo za voćne sladolede,ovi mliječni nisu tako dobri s ovim receptom.
VOĆNI SLADOLED BEZ JAJA
250gr.kis.vrhnja
250gr. šlaga (iz vrećice)
250gr. voća po želji
šećera po ukusu
ovaj sladoled se onako nekristalizira...ali kažem meni je dobar samo s voćem ,istina nisam ga jako dugo pravila!
-
ovca_i_janjad said:
20.05.2011 15:49
ja radim ovako
1/2 kg voća
sok jednog limuna
100 g šećera
1 slatko vrhnje
prva tri sastojka zakuhati, smiksati štapnim mikserom te dodati slatko vrhnje
*** recept je za aparat za sladoled, ali ja sam radila i bez njega. okus je onako ledasti, a ne kremasti, treba prije jedenja odstajati par minuta vani jer bude tvrdi
-
Cubana said:
20.05.2011 19:24
Navodno bi bez aparata trebalo smjesu koja je u ledenici svako toliko promiješati.
-
ježić said:
20.05.2011 19:57
Ja radim ovakav
1 čašica kiselog vrhnja
1 čašica šećera
1 slatko vrhnje
svježe voće prema želji
Najprije izmiksam slatko vrhnje, a onda dodam kiselo vrhnje i šećer, i na kraju voće. Šećera se prema želji može staviti i manje.
Ponekad smjesu podijelim, pa u jedan dio dodam voće, a u drugi dio znam pomiješati još i neki voćni jogurt.
-
Tattoo said:
22.05.2011 22:31
Ja s voćem uvijek radim odoka, ovisno što imam doma, npr. smiksam šlag (radila sa svim vrstama, od pravog slatkog vrhnja, hole, onaj u vrećici), ako imam slatko vrhnje dodam i to, nekad jogurt, šećera po želji, ovisno o kiselosti voća malo limuna, ali ne mora i kad se dobro izmiksa dodajem voće. Mi volimo komadiće pa obično samo malo promiješam i u frizer. Najbolje mi s malinama.
-
pikula said:
25.05.2011 17:51
već sam negdje pisala, ja smrznem bananu na kolutiće i izmiksam s zamrznutim malinama, iznenađujuće kremasto i sladoledasto
i već je ravnomjerno zamrznuto ide ravno u kornet
Last edited by pikula; 25.05.2011 at 17:52.
-
pikula said:
25.05.2011 17:59
voćni sokovi na štapiću, jednobojni, višebojni. voćno sirne kremice raznih vrsta na štapiću ili u kornet. vrhnje za šlag +kokos+ lješnjak+ nutela+ komadići čokolade (po izboru, ne sve odjednom ) ove šlagaste treba miješati dok se smrzavaju
Last edited by pikula; 25.05.2011 at 18:01.
-
AndrejaMa said:
18.07.2011 09:42
4 jaja miksati sa 4 žlice šećera - dugo
3 vrećice za šlag izmiksati po receptu
sve zajedno promješati,
možete raspodjeliti u više posuda i dodati što već želite - voće, čokolada, .....
-
AndrejaMa said:
18.07.2011 09:46
Ali šlag sa mlijekom, ne vodom....
-
boobamara said:
25.07.2011 15:23
Jedna od naših varijacija (bez jaja):
10dag šećera izmiksam s 1 kiselim vrhnjem (200g), ubacim voća u kombinaciji i količini kako imam (banane, breskve, marelice, maline, jagode, kupine...), a ponekad i malo džema ubacim ak nisam baš pri voću (npr.marelice ili maline) i u to umiješam posebno smiksani šlag (može i iz vrećice s mlijekom, a može i slatko vrhnje).
Mogu se ubaciti i komadići čokolade.
Smrznuti naravno...
-
pikula said:
25.07.2011 16:02
mi navalili na recepte za semifredo. Vrhnje za šlag u sto kombinacija, smrznuto pa na sobnoj temp 20 min prije posluživanja. Reže se kao sladoledne torte.
-
anjica said:
23.04.2013 18:11
podižem malo da mi bude pri ruci
-
anasti said:
23.04.2013 19:58