-
Domaći sladoledi
Imam u škrinji smrznuto šumsko voće i već danima razmišljam kako bi od toga mogla napraviti fini domaći sladoled.... samo...fali dooobar recept!
dakle, mame, ako imate recepte za fiiine domaće i ZDRAVE sladolede pišiteeeee...
htjela bih neki recept koji je bazni za svo voće.. dakle da u osnovne sastojke mogu pobacat bilo koje voće... i volim više mliječne nego vodenaste sladiće...
Pomozite!
-
Jel imaš aparat za sladoled?
-
nemam aparat za sladoled...dakle sve mora bit ručni rad ... eventualno može mikser ili multipraktik u ispomoć 
e da i zanima me koliko može stajat taj sladoled u škrinji....
-
Ja imam jako dobar recept za sladoledd ,bar je nama odličan.........
6 cijelih jaja
6 žl. šećera
2 šlaga izmiksati
1-2 pl.kis.vrhnja
2 van. šećera
kada je smjesa gotova podjeliti i u svaki dodati nešto po želji. ja obično pravim tako da stavim ili grublje naribanu čokoladu ,ili kakaoo,višnje,maline,par žl.pekmeza od šljiva,marelica..... ako volite vaniliju stavite više vanil šećera, drobljenu bananu.........mljevene lješnjake,mljev.kekse,netelu..................
što god vam padne na pamet! zatim staviti u zamrzivač i to je to,nama je izvrstan i nestane već drugi ,treći dan.....
Posljednje uređivanje od genius : 20.05.2011. at 13:41
-
uh a jel može i sa manje jaja? inače mi se čini super receptić..
-
nemam pojma ja več godinama pravim ovako....imam ti dobar recept bez jaja ali samo za voćne sladolede,ovi mliječni nisu tako dobri s ovim receptom.
VOĆNI SLADOLED BEZ JAJA
250gr.kis.vrhnja
250gr. šlaga (iz vrećice)
250gr. voća po želji
šećera po ukusu
ovaj sladoled se onako nekristalizira...ali kažem meni je dobar samo s voćem ,istina nisam ga jako dugo pravila!
-
ja radim ovako
1/2 kg voća
sok jednog limuna
100 g šećera
1 slatko vrhnje
prva tri sastojka zakuhati, smiksati štapnim mikserom te dodati slatko vrhnje
*** recept je za aparat za sladoled, ali ja sam radila i bez njega. okus je onako ledasti, a ne kremasti, treba prije jedenja odstajati par minuta vani jer bude tvrdi
-
Navodno bi bez aparata trebalo smjesu koja je u ledenici svako toliko promiješati.
-
Ja radim ovakav
1 čašica kiselog vrhnja
1 čašica šećera
1 slatko vrhnje
svježe voće prema želji
Najprije izmiksam slatko vrhnje, a onda dodam kiselo vrhnje i šećer, i na kraju voće. Šećera se prema želji može staviti i manje.
Ponekad smjesu podijelim, pa u jedan dio dodam voće, a u drugi dio znam pomiješati još i neki voćni jogurt.
-
Ja s voćem uvijek radim odoka, ovisno što imam doma, npr. smiksam šlag (radila sa svim vrstama, od pravog slatkog vrhnja, hole, onaj u vrećici), ako imam slatko vrhnje dodam i to, nekad jogurt, šećera po želji, ovisno o kiselosti voća malo limuna, ali ne mora i kad se dobro izmiksa dodajem voće. Mi volimo komadiće pa obično samo malo promiješam i u frizer. Najbolje mi s malinama.
-
već sam negdje pisala, ja smrznem bananu na kolutiće i izmiksam s zamrznutim malinama, iznenađujuće kremasto i sladoledasto
i već je ravnomjerno zamrznuto ide ravno u kornet
Posljednje uređivanje od pikula : 25.05.2011. at 17:52
-
voćni sokovi na štapiću, jednobojni, višebojni. voćno sirne kremice raznih vrsta na štapiću ili u kornet. vrhnje za šlag +kokos+ lješnjak+ nutela+ komadići čokolade (po izboru, ne sve odjednom ) ove šlagaste treba miješati dok se smrzavaju
Posljednje uređivanje od pikula : 25.05.2011. at 18:01
-
4 jaja miksati sa 4 žlice šećera - dugo
3 vrećice za šlag izmiksati po receptu
sve zajedno promješati,
možete raspodjeliti u više posuda i dodati što već želite - voće, čokolada, .....
-
Ali šlag sa mlijekom, ne vodom....
-
Jedna od naših varijacija (bez jaja):
10dag šećera izmiksam s 1 kiselim vrhnjem (200g), ubacim voća u kombinaciji i količini kako imam (banane, breskve, marelice, maline, jagode, kupine...), a ponekad i malo džema ubacim ak nisam baš pri voću (npr.marelice ili maline) i u to umiješam posebno smiksani šlag (može i iz vrećice s mlijekom, a može i slatko vrhnje).
Mogu se ubaciti i komadići čokolade.
Smrznuti naravno...
-
mi navalili na recepte za semifredo. Vrhnje za šlag u sto kombinacija, smrznuto pa na sobnoj temp 20 min prije posluživanja. Reže se kao sladoledne torte.
-
podižem malo da mi bude pri ruci
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma