Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Da li cu imati problema...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Da li cu imati problema...

Naime ginekolog mi je zbog ne redovnih ciklusa prepisao Primolut-nor pila sam ga 7 dana pa sam trebala od 15 do 25 dana ciklusa,prvu turu sam popila i imala sam cudne bolove u nogama ali samo jedan dan tako da nisam prekidala ali ovu drugu turu kad sam pocela piti pocela sam imati problema sa stomakom tj.cudan peckajuci bol ispod desnog rebra toliko strasan da sam otisla kod soc.doktora i ona mi je prepisala Ranital jer sam sigurno kao poremetila zeludac i rekla mi da prestanem piti one tablete ali da se javim gin.jer on najbolje zna medjutim on je nedostupan danima i sad me strah da li cu imati problema zbog prekida terapije drugu turu sam pila 3 dana i prekinula a trebala sam 10.i sad sam ono

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda ti ne odgovara terapija... Meni nije odgovarala Provera ni Primolut, ali sam se ok osjećala uz Dabroston (sada dostupan pod nazivom Duphaston).

Nuspojave tih hormonskih lijekova su česte, slobodno reci ginekologu da ti ne odgovara i nek ti nađe neki drugi, istog djelovanja.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala ti,da znam da mogu traziti drugi lijek ali mene zanima sad da li ce biti nekih problema jer sam prekinula posle tri dana umjesto da pijem deset a u pola sam ciklusa pa sad da li cu dobiti menstruaciju ranije ili sta?doktor je nedostupan danima valjda je na odmoru...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cudno da bas niko nema nista za reci i da nije bio u ovakvoj ili barem slicnoj situaciji a bas sam u bedu vec tri dana ,al et cekat cu pa sta bude...
    Posljednje uređivanje od adal : 21.05.2011. at 12:42

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku
    cudno da bas niko nema nista za reci i da nije bio u ovakvoj ili barem slicnoj situaciji a bas sam u bedu vec tri dana ,al et cekat cu pa sta bude...
    Nisi smjela prekidati hormonsku terapiju bez brethodne konzultacije s ginekologom.
    Teško je reči što sad. Vjerojatno ćeš početi novu terapiju sa sljedećim ciklusom. Sad neka je tako kako je.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jesi li radila ikakve krvne testove prije hormonalne terapije?

čudni bolovi u nozi... sori ne bih te htjela plašiti ali pročitaj ovo

http://forum.roda.hr/threads/65162-P...hlight=dodirko

meni, paranoiku, pada dvt na pamet (pogotovo jer si mama anđela) i nema šanse da bi uzela tabletu bez da napravim barem faktore koagulacije, d dimere, fibrinogen.
    Posljednje uređivanje od Pinky : 21.05.2011. at 13:02

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Joj strasno,ne nisam radila nikakve nalaze prije terapije uh pa sad stvarno sta je s ovim nasim doktorima?Ne mogu da vjerujem
    Sve mi se vise smucilo,niko ne vodi racuna ni o cemu svi prosipaju neku svoju filozofiju(mislim na doktore)a mi trpimo,a jos gore od svega je to da je to privatni doktor i stariji doktoru iza kojeg je cjeli zivot prakse,jos posle toga sam bila neki dan kod soc.dr.i ona mi je samo rekla da prestanem piti tablete a ne znam koji su mi vrag i trebale kad mi je ciklus od 30 do 35 dana sto i nije neka frka i s takvim sam ciklusom zatrudnila...joj izludit cu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pinky, progesteron (u primolutu) ne može smetati na taj način. Ne sjećam se da sam čitala posebne nuspojave Primoluta, al nas puno koji smo pili nije imalo nuspojave. Inače, kažu da je za održavanje ciklusa, kad postoji mogućnost začeća, bolji duphaston od primoluta. Ne znam šta je Ranital, al ne vjerujem da će doi do reakcije nakon 3 dana primoluta, al nema veze, doći će dovi ciklus i novo reguliranja, baš ništa strašno (po mom iskustvu, a za detalje treba pročitat šta piše na uputstvima i pričekat doktora).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ima još jedna stvar ako se progesteron daje u svrhu regulacije ciklusa zbog začeća: daje se nakon što je prošla ovulacija, a uglavnom se kaže od 15. dana zbog ciklusa koji traju od 28 dana pa je ovulacija bila 14. dan. U svakom slučaju prvi izbor je duphaston, a ne primolut, sve to treba prokomentirati s doktorom.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sori, mislila sam da se priča o kontracepcijskim tabletama, a ne o progesteronu. nekada daju i njih koji mjesec za regulaciju ciklusa i ovulacija.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Opreza nikad previše!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma povukla me ona priča o kontracepciji na topicu o 1. sexu i ginekolozima. sori adal još jednom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti,da znam da mogu traziti drugi lijek ali mene zanima sad da li ce biti nekih problema jer sam prekinula posle tri dana umjesto da pijem deset a u pola sam ciklusa pa sad da li cu dobiti menstruaciju ranije ili sta?doktor je nedostupan danima valjda je na odmoru...
    Ne znam tocno, ali ako si prekinula nakon 3 dana, to vjerojatno nije dovoljno progesterona za bilo kakve posljedice. Stvarno bi trebalo pitati ginekologa ili obicnog lijecnika opce medicine ako ne mozes do ginekologa. Ja sam izdrzala svaki put ciklus do kraja koliko god mi je bilo tesko.

Ja sam pila lijekove od 16. do 26. dana da bi mi se ciklus regulirao na 28 dana i to je funkcioniralo. Ono sto je meni smetalo bile su mucnine, glavobolje, nervoza, uzaaaasna napetost dojki, bolovi u venama i slicno, ali sam svaki put izdrzala do kraja.

Uostalom, gestageni se i daju za regulaciju ciklusa, pa ne vidim bas neki problem, ali pitaj bilo kojeg lijecnika. Sto kaze lijecnica koja ti je dala Ranital? Ona bi isto trebala znati da uzimas hormone i da ih tesko podnosis.

Sretno kako god bilo...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ranital je za želudac. Smanjuje želučanu kiselinu, sprečava nastanak čira na želucu i liječi Helicobacteru. Ja sam ga pila jedno vrijeme, ali ne znam kakav je u kombinaciji s hormonima.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pinky ,a da Ranital mi je i dala zbog toga ja stvarno nisam mogla vise izdrzati bol u stomaku i prekinula sam piti primolut,danas sam dobila m 20 dan ciklusa valjda zbog hormona,a ja se izvinjavam ako pitam gluposti al stvarno ne znam nista o tim tabletama jer se nisam sretala niti sa jednom vrstom,zvat cu opet doktora u ponedjeljak pa cemo vidjeti sta dalje nadam se da cu biti ok jer sad trebam radit briseve pa mi ne treba ju jos dodatne komplikacije
    hvala svima na odgovorima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •