Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: ZELENI sokovi za zdravlje i manje kila:)

Iva78 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno ZELENI sokovi za zdravlje i manje kila:)

Započela sam ovu temu kako bismo mogle podijeliti ideje za fine zelene sokove za energiju, zdravlje i... manje kila

Imam Philips sokovnik. Koristim organski uzgojeno povrće. Počela sam raditi sokove od povrća i voća prvo iz znatiželje, a nakon toga jer sam se počela super osjećati. Uz normalne obroke, jedanput dnevno napravim svoj sok i tako dobijem prirodne vitamine, minerale, klorofil i vlakna, što je super jer vježbam. Kilice odlaze usput

Evo jednog recepta: šaka špinata, mrkva (sa stabljikom), pola manje cikle (sa stabljikom), jabuka, četvrtina limuna i komadić đumbira. Prava vitaminska bomba!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jesi li ovo pročitala, ima dosta zanimljivih informacija i recepata :

http://www.scribd.com/doc/19197383/V...ezno-Procitati

moram priznati da sam probala i na početku mi je bilo ok, međutim nakon tjedan dana sam odustala jer mi je okus postao preopor, radila sam samo sa povrćem

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja najčešće radim ovo:
    razna zelena salata+jabuka i ako imam neko bobičasto voće+smrznute kupine ili maline koje stavim na kraju da ostanu u komadićima. kad si nosim na posao u termosici dodam led da mi bude hladno cijeli dan. meni je to fino ali izgledno baš nije, kolege se zgražaju

Iva78 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Super nove ideje za recepte, cure! Thanks. Ja i dečko ponekad napravimo i proteinski zeleni shake.. stavimo mjericu proteina, malo badema i chia sjemenke. To je pravi balansirani obrok. @ Maxi: probaj ubaciti list blitve ili špinat umjesto salate - što zelenije to bolje. Od nedavno ubacimo i klice u sokove i shakeove. Naišla sam na super ženu koja uzgaja eko klice i prodaje ih na Dolcu. Od nje kupujemo sve povrće i klice za dosta povoljno. A klice su vitaminska bomba, pune enzima i vlakana. Njupa li netko klice... i kakve?

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

to radite u sokovniku ili u shakeru?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj m.a.r.t.y. prvotno napisa Vidi poruku
    to radite u sokovniku ili u shakeru?
    u blenderu

Iva78 špinat izbjegavam jer mu zbog *** kiseline treba mlijeko da je neutralizira, makar mi je fin i sirov
    Posljednje uređivanje od maxi : 31.05.2011. at 16:17

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja jako često na dnevnoj bazi radim zelene kašaste sokove. Obično radim sa 3-4 vrste voća i nešto zelenog. Sve to provrtim u blenderu.
    Od zelenih stvari se može koristiti apsolutno sve-zelena salata, špinat, blitva, brokula, listovi rotkvice, korabice, čak i listovi brokule, kelj(koji meni nije fin). Ništa ne bacajte, to je sve puno klorofila i jako zdravo. Super mi je kad ubacim samljevene klice, sjemenke, suncokreta, lana, buče...nekad stavim malo agavinog sirupa, ako je voće kiselije.

Postoje ljudi koji isključivo žive na sirovoj hrani, među ostalim i na kašastim sokovima. Meni je to neizvedivo, ali ipak jako često se trudim praviti i klincima i mm-u ovo. Jako, jako zdravo!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Od zelenih stvari se može koristiti apsolutno sve-zelena salata, špinat, blitva, brokula, listovi rotkvice, korabice, čak i listovi brokule, kelj(koji meni nije fin). Ništa ne bacajte, to je sve puno klorofila i jako zdravo.
    ...i lisce cikle

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Izdanci heljde su odlični za izbjegavanje zbog fitofototoksičnosti. Na suncu 'oće izbit fleke poput ekcema.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

...i lišće mrkve

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...i celera... ali ništa tako gadno kao heljda.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Iva78, baš super što si otvorila ovu temu. Ja si planiram kupiti sokovnik s kojim se može raditi zelene sokove pa sam u dilemi koji sokovnik. Dobila sam preporuku o nekom američkom Champion koji je dosta skup pa još razmišljam. Koliko je vremenski zahtjevna priprema sokova?
    Inače sam vegetarijanka i moji sin (2,5) također.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Nisam razumjela što je loše kod heljde?

Iva78 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Rozy, i juicer i blender su super opcije. S blenderom dobiješ i vlakna (koja ne dobiješ kada radiš juice). Sve u svemu, ako je moguće, dobro je imati i jedno i drugo i kombinirati juice i shake Treba ti oko 5 minuta da napraviš super juice za sebe i sina. Ako se odlučiš za blender, sve ovisi o tome koliko želiš investirati. Najkvalitetniji blenderi na našem tržištu su Vitamix, Vervita i Blendec. Googlaj za cijene. I drugi su ok, naravno, (ja imam Moulinex blender i Philips juicer), ali se mogu lako pokvariti. Philips traje već 3 godine, a Moulinex nije trajao ni godinu.

Super linkovi za za početnike:
    http://youtu.be/h5sjt1xczJI
    http://greensmoothiesblog.com/green-smoothies-web-app/

Uživaj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •