Kuham već godinama u zepteru, i baš sam zadovoljna. Međutim, danas mi je osoba koja se kreće u kuharskom miljeu rekla da je zepter koji se kod nas prodaje - prevara. Rekao je da je rečeno na tv-u i po novinama (ništa nisam čula) da je zepter koji se prodavao u našem podneblju (do prije nekog vremena) i u istočnoj Europi napravljen od legura u kojima nema čelika te da je utvrđeno da ispuštaju neke štetne tvari kod kuhanja

. (našla sam na zepter stranici da je suđe proizvedeno od legura "visokom tehnologijom, od inovativnih materijala" - ne piše kojih)
Isto tako je rekao da se prije par godina počeo prodavati i kod nas zepter drugačijeg sastava te da provjerim magnetićem imaju li moje rajngle čelik - provjerih i magnetić je samo proklizio. Jeste li čuli što o tome? Proguglala sam - ali nisam ništa našla...
A ako i ovo o štetnosti zeptera nije istina, zbog svojeg ne-čeličnog sastava ovakvim zepter posuđem ne može se kuhati na indukcijskoj ploči (a taman smo je mislili kupiti)...