Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Zepter - štetan?

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Zepter - štetan?

Kuham već godinama u zepteru, i baš sam zadovoljna. Međutim, danas mi je osoba koja se kreće u kuharskom miljeu rekla da je zepter koji se kod nas prodaje - prevara. Rekao je da je rečeno na tv-u i po novinama (ništa nisam čula) da je zepter koji se prodavao u našem podneblju (do prije nekog vremena) i u istočnoj Europi napravljen od legura u kojima nema čelika te da je utvrđeno da ispuštaju neke štetne tvari kod kuhanja . (našla sam na zepter stranici da je suđe proizvedeno od legura "visokom tehnologijom, od inovativnih materijala" - ne piše kojih)

Isto tako je rekao da se prije par godina počeo prodavati i kod nas zepter drugačijeg sastava te da provjerim magnetićem imaju li moje rajngle čelik - provjerih i magnetić je samo proklizio. Jeste li čuli što o tome? Proguglala sam - ali nisam ništa našla...

A ako i ovo o štetnosti zeptera nije istina, zbog svojeg ne-čeličnog sastava ovakvim zepter posuđem ne može se kuhati na indukcijskoj ploči (a taman smo je mislili kupiti)...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam ništa o zepteru ali mogu ti reći da ja svim tim proizvodima proizvedenima najnovijim inovativnim tehnologijama, ništa ne vjerujem. Uvijek sam skeptična prema svim tim novotarijama. Kupim ako mi se nešto svidi, ne proučavam materijale jer se ne želim zamarati tim stvarima. Ali da nešto kupujem isključivo radi novog, jako zdravog materijala..ne jer ne vjerujem u to. Tupperwarea imam more sinje jer sam ga dobila, iato tako imam brdo plastike što sam pokupovala po običnim dućanima i cijenim jednako. Zepter nemam jer je van mojih financijskih mogućnosti a i ne mislim da je hrana skuhana u zepteru ukusnija i kvalitetnija nego ona kuhana u mojoj teći od 50 kn

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Imam Zepter već više od 10 godina i ne kuham u njemu kako su rekli-bez ulja ili masnoće.Kuham normalno.Primijetila sam da je okus intenzivniji kod jela koja su kuhana u Zepterovom loncu.Zadovoljna sam,ali ne mislim više ništa novog kupovati.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i zrak koji dišemo je štetan....
    sve oko nas je štetno samo dobar PR i marketing čuda rade....
    normalno da su svi svojevremeno poludjeli za zepterom jer je bio nešto novo i drugačije i da su svi "morali" imati to posuđe
    kao i sa tuperwerom,tefalom, oriflameom, avonom i ostalim drugim "gutačima novaca"
    naravno da se svi kunu kak je to dobro, drugačije i zdravo - valjda da sami sebe opravdaju što su toliko love potrošili na to.
    kao što i Trina kaže "ne mislim da je hrana skuhana u zepteru ukusnija i kvalitetnija nego ona kuhana u mojoj teći od 50 kn" ....
    tako sa i tim indukcijskim pločama- sad je to hit i svi moraju to imati
    za desetak godina će se otkriti kak je i to štetno....
    normalno da neću kupiti zdjelu od 20 kn kojoj je na očigled pohabano dno, al bome nedam ni 2000 kuna za neku ranjglu sam zato kaj je to sad "in" i zato kaj ima neko zvučno ime....

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam Zepter i kuham u dosta manje ulja, bar 80 posto, povrće je skroz drugačijeg okusa, jačeg, ali , recimo, leću, grah radije kuham u običnom loncu jer ne želim jesti al dente. Inače, ne znam o štetnosti, ali ono što ja kuham, definitivno je ukusnije iz Zeptera nego iz drugih lonaca, najviše povrće , brijem čak i da više vitamina ostane jer izgleda kao kuhano na pari. Preskupo je i sigurno bar 60 posto tr skupoće ide na famu, rado bih kupila jeftinije, ali da fakat mogu ubacit hrpu povrća bez miješanja i s kap ulja, za sada to nisam pronašla.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam veći lonac i dublju tavu koje sam dobila i mikesr koji sam kupila, koristim ih svakodnevno. Kupila bih još samo manji lonac, za bebu i to je sve.
    Kolegica je nasljedila cijeli set i nezadovoljna je. Njoj ne treba Zepter, ako jedeš 4 puta tjedno krumpire u rerni smesom, eventulano grah i juhu , i nije neka razlika. Za ovo što ja spremam, na način na koji kuham (zbog dijabetesa itd), definitivno mi se ispalti, pogotovo kad dobijem sa sela povrća, svaki dan ubacim neki mix, zaklopim i za 20 minuta imam ručak. U tavi isto, okrenem komad mesa ili ribe, ubacim povrće, dodam skuhanu riži ili kvinoju i to je ručak. Juhu spremam na njihov način, sa sirovim povrćem.
    U mojoj kući vrijedi pravilo da ono što se ne koristi bar jednom tjedno-leti iz stana. Zato nemam sokovnik i masu stvari, zato mi muž šizi, ali hrpa posuđa i egzitičnog pribora, to mi je za poludit, u malom stanu. Da imam puno para ili da je taj Zepter jeftiniji, kupila bih još 3-4 teće i sve izbacila, apsolutno sve. Možda koji emajlirani lončić.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Leelee prvotno napisa Vidi poruku
    Kuham već godinama u zepteru, i baš sam zadovoljna. Međutim, danas mi je osoba koja se kreće u kuharskom miljeu rekla da je zepter koji se kod nas prodaje - prevara. Rekao je da je rečeno na tv-u i po novinama (ništa nisam čula) da je zepter koji se prodavao u našem podneblju (do prije nekog vremena) i u istočnoj Europi napravljen od legura u kojima nema čelika te da je utvrđeno da ispuštaju neke štetne tvari kod kuhanja . (našla sam na zepter stranici da je suđe proizvedeno od legura "visokom tehnologijom, od inovativnih materijala" - ne piše kojih)

Isto tako je rekao da se prije par godina počeo prodavati i kod nas zepter drugačijeg sastava te da provjerim magnetićem imaju li moje rajngle čelik - provjerih i magnetić je samo proklizio. Jeste li čuli što o tome? Proguglala sam - ali nisam ništa našla...

A ako i ovo o štetnosti zeptera nije istina, zbog svojeg ne-čeličnog sastava ovakvim zepter posuđem ne može se kuhati na indukcijskoj ploči (a taman smo je mislili kupiti)...
    Hmmm, da bar netko ovo ispita, trebalo bi ih tužit.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja imam jednu zepter teću i jedino mi u njoj jela zagaraju, tako da je više ne upotreljavam.
    ne volim te zepter spike - ako u juhu ubacite jabuku, jabuka ima svoj okus, juha svoj (teta sa prezentacije)
    meni je poanta u prožimanju okusa, ako hoću da juha miriše na jabuku, ima da miriše

a sve te nove tehnologije su prodaja magle.

ni tefal nije zdrav, ali dokazano, pa puno ljudi kuha u njemu.
    ja ne, hvala.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dobila sam prije kojih 8-9 godina cijeli zepter komplet na poklon (sama ga ne bih kupovala zbog cijene) i odonda kuham uglavnom u njemu (kao vrlo zadovoljna korisnica). Ne znam jesam li razumljivo napisala u prvom postu - ali izgleda da se baš ta starija linija zeptera (koju ja imam) sastoji od tih (navodno) štetnih legura, bez čelika; dok su u posljednjih nekoliko godina (opet navodno) uveli i kod nas suđe drugačijeg, "dobrog" sastava (s čelikom). Neobično mi je da o tome ne mogu naći ništa na googlu, a navodno se pisalo o tome u medijima. Induktivnu ploču bih htjela jer, kako čujem, ima svojstva zagrijavanja, reguliranja temperature i "odgrijavanja" poput plina - ali u tom slučaju bih trebala zamijeniti lonce i rajngle...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •