Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Krevet Vs. madrac na pod?

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Krevet Vs. madrac na pod?

Nisam ziher jel bi ovo stavila tu ili pod filozofiju

Uglavnom radi se o tome da sam u dilemi dali kupiti novi krevet ili jednostavno staviti madrac na pod. Curice i onako veći dio noći provedu uz mene na krevetu, pa me frka (mada je sve zagrađeno) da ne nađu brzinski put do poda.
    Ajde da čujem mišljenja za i protiv madraca na podu.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad bih ja bila u takvoj dilemi, prvo bih stavila madrac na pod pa onda ili mijenjala ili ne ili promijenila onda kad vise ne bi bilo bojazni od opadanja s kruske

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hahahhaha kruške!

Ma to i namjeravam napraviti, ali onda opet si nekako mislim, ljudi su s razlogom napravili krevete!
    I prodaju se! Dapače, ako nemaš krevet, to je kao čudno
    Zato sam htjela čuti mišljenja drugih.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nama su padali s kreveta, pa smo stavili madrace na pod. ne vidim nekih nedostataka
    dok mi vi ne ukažete

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ak ti se nije problem ustajati s niskoga-onda madrac na pod....

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jel ima i jedno mišljenje protiv?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Misnu je i ako nemaš prostora za negdje skloniti rastavljeni bračni krevet .

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Minus je da madrac slabije ventilira kad je na podu, vlaga koja se gubi transpiracijom zadrzava se u madracu i stvaraju se gljivice, grinje i ostala gamad.
    Da ih sprijecis, madrac mozes redovno okretati ili preko dana stavljati na stranu (ne znam tko bi bio toliko discipliniran) ili ga postaviti na par paleta (ili kakvu slicnu uradi sam konstrukciju)
    Mi smo godinama spavali direktno na madracu na podu, ali u to doba smo se cesce mi selili iz stanova nego sto su se gljivice useljavale u madrace.
    Posljednje uređivanje od lunja : 22.05.2011. at 15:29

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hm, mislim da madrac mora obavezno na podnicu, inače je ovako kako lunja kaže.
    inače, djeca su nam na podu, mi smo na normalnom krevetu (mislim na podu na madracu, jel )

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Misnu je i ako nemaš prostora za negdje skloniti rastavljeni bračni krevet .
    Ma to i je pokretč cijele stvari, jer ovaj krevet je dao svoje, pa je sad dilema novi ili pod

Hvala svima. Odluka je pala!
    Ipak je recesija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napravi podnicu od letvica kao što su dječje podnice iz Ikee i na njih stavite madrace

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije samo podnica u pitanju nego i stranice kreveta koje pridrzavaju madrac, da ostane u svom cetvrtastom obliku. Za spavanje na podu treba imati drugaciju vrstu madraca, one strunjačaste, tvrđe, punjene krpicama.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za mene to nije dilema, nikad mi to nebi bila opcija, kakvo spavanje na podu. Osim što imam paranoje od žohara, zmijskih češljeva i sostalih bubetina koje se noću šetaju po podu, nije mi higijenski i nebi mi pasalo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja ti imam iskustva

Ovako, kad smo se preselili krevet odmah nismo kupili pa je ostao samo madrac, obavezno na podnicama, iz istog razloga-strah od padova itd...
    Madrac mi je 1800*2000 i ultra ultra težak , jer sam ga nekad davno po narudžbi nafilala sa svim extra pojačanjima jer mi mekano ne paše za kičmu.

Svako dizanje madraca gore, čišćenje madraca i podnica košta me živaca i vremena jer je sa velikim i teškim madracom u maloj prostoriji je jaako teško, ok kad bi bio laganiji bilo bi valjda bez problema.

Onda sljedeće, djeca obožavaju skakati i svako malo završe u sobi i đipaju po madracu i na čarapicama mi smeće nanose gore pa eto popet posla....

Uglavnom ja se ne mogu dočekati da kupim krevete najviše zbog čišćenja, održavanja i ovog turbo teškog madraca, a i djeca se sigurno neće zaletavati toliko na skakanje po krevetu jer ipak neće biti toliko dostupno kao sad.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo dulje vrijeme spavali na podu. Nije baš nešto, madraci su navukli plijesanj jer je pod po zimi prilično hladan iako su bili na podnicama.
    Krevet nam je bio rastavljen jer je opasan po život (ima vrlo nezgodne ćoške). Kad je mlađa prohodala kak se spada vratili smo ga.

jasa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kod muževih smo godinama spavali na madracima na podnicama na podu. Malo je teže ustati se, no to je postao problem tek kad sam ostala trudna. Inače je takva instalacija ispunjavala svrhu. Ali sada moram reći i ono negativno. Kad si na podu uvijek ti je hladnije (hladan zrak pada dolje) i bliže si prašini. U mom konkretnom slučaju (jako zimogrozna i lagano alergična na prašinu) to je značilo polusatno kihanje i šmrcanje prije svakog spavanja. Sad smo si kupili krevet i puno mi je lakše.

To su moja iskustva.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to sam se ja jucer pitala...
    cijeli vikend hodamo da kupimo maloj krevet,nismo ga nasli...

kupili jedan madrac koji se napuse (bio u planu za van) mala se njime toliko odusevila da je htjela spavati na njemu...
    meni se ta ideja nije nikako svidjela jer nas je krevet visok a ona na podu koda smo ju bacili dolje...
    ona moli i moli,na kraju mi muz rekao pa ako toliko zeli neka spava na njemu dok ne umemo krevet...tako da ce sada spavati na tom madracu...presretna je...

toliko je dobar i kvalitetan da je cak mm rekao kako bi najbolje bilo samo napraviti podnicu i to je to...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

madrac na podu - NE... ja se čak kanim riješiti kauča jer su mu zatvorene stranice, a želim da mi ispod kreveta cirkulira zrak. postoji razlog, postoji i feng shui ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a daaaaaaaaaaaaaaaaaj, taman sam zaključila da mi je zgodno što mi je krevet ko kašeta pa se ispod njega ne može zarolat prašina

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo jedno kratko vrijeme bili prisiljeni spavati na podu, bilo je tvrdo za poluditi, a križa su me boljela kao nikad do tad
    Tako da mislim da je to prije svega vrlo nezdrava opcija, uključujući i onaj dio o blatu i prašini, naravno.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moji su klinici spavali na madracu na podu kad su bili u fazi padanja s kreveta i njima s njihovom težinom to nije neudobno, dapače. Malo više usisavanja i brisanja prašine s poda i to je to,nama je to odlično funkcioniralo.

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi već 5-6 godina spavamo na podu i ne mogu si zamisliti da se moram "podići" na višu razinu - kad spavam po hotelima sve mi je čudno što taj krevet radi tako visoko
    Dakle, spavali smo i prije Gregora na podu, pa u trudnoći smo se ipak podigli na krevet jer se ja pred kraj nisam više mogla dići s poda i onda kad je Gregor počeo spavati s nama (s cca 3 mjeseca kad me više nije bilo strah da ću ga zgnječit) vratili smo se sretno na pod. Nemamo nikakvih problema s kičmom, dapače, spavamo ko bebe. Doduše, u taj madrac smo utukli neke ozbiljne pare (ne sjećam se više koliko jer je bilo prije tih 5-6 godina).

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo ipak spustili madrac na pod. Podnice, pa madrac. I ja prezadovoljna. Curice bez problema silaze i penju se...a ja se ne bojim da će zaroniti nosom Sve u svemu, ja zadovoljna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •