sanjasafran prvotno napisa
Eh da, potpuno mi je sve jesno o čemu pišete! ja imala nezaboravan porod u varaždinskoj bolnici prije 14 mj. Počinje priča: Došao je taj dan da sam u trudovima(ne jakima)ali opet, došla u bolnicu! Napravili su pregled,ja visoka 153 a beba preko 4500 kg doktorica koja me pregledala rekla odmah neće to ići normalno! nakon priprema za rađaonu smjestili me na porođajni krevet,nisam se otvarala ,dali drip neznam koliko ali boljelo je da sam mislila da bum sve tam pokidala,jedina sam vrištala urlala plakala dok su pokraj mene već dvije rodile.uhvatila sam se za ono čudo da čem infuzija stoji jer nisam znala što bi od bolova,na to se sestra(neznam joj ime i jako mi je žao kaj nisam saznala)izderala na mene da ću polomiti to i neka to pustim,ponovila sam joj da ne mogu izdržat kako me boli na što je ona hladnokrvo rekla da nisam jedina koja rodi...i napustila je sobu.bila sam bespomoćna sama i u neizdrživim bolovima ali kao da nikom to nije bilo jasno...tako je moja agonija trajala od pola noći do osam u jutro kad je došao neki doktor i probušio vodenjak,i opet me ostavili s novom dozom dripa...drage mame mislila sam da ni ja ni dijete nećemo ostat živi...U deset sati došao neki mlađi doktor i vidio da se ne otvaram i ponovila sam mu da ne mogu više.Objasnio mi je da ću dobiti epiduralnu,i to se nakon sat vremena desilo.....bolovi su zatim malo popustili toliko da sam mogla ulovit zraka između trudova...nije dugo trajalo jer već nakon sat i pol dva popustila...opet je počelo luđački boljet i ja opet nastavila s zapomaganjem makar sam već bez glasa ostala,i nisam znala dal sam na nebu il zemlji...brinula sam se i za dijete jer koliko sam ja patila znam da je djetetu bilo vjerojatno još gore.uskoro se opet pojavio taj mladi doktor i rekao mi da idemo na hitni carski rez...laknulo mi ali nisam mogla govorit samo sam razmišljala u sebi i molila za bebu da je dobro, no rekao mi tek za pol sata sat vremena dok se sala oslobodi.....i tako sam opet sama ostala u toj sobi...nakon sat vremena došli po mene ali su mi rekli kako moram hodati do operacijske sale jer nemaju kolica slobodna ..neznam ni sama kako sam se prisilila da ustanem iz kreveta ,primili su me svaki s jedne strane za ruke, a ja u svojoj ruci morala katetar nositi,onak strava....položili su me na stol u 14h,dali anasteziju il kak se već zove, uglavnom bila sam budna tokom , napokon su izvadili moju veliku bebu od 4450 i 53cm...dalje se ne sjećam.hvala bogu s bebom je sve u redu no ja nikad neću zaboraviti traume i s mišlju da je sve moglo proći i bolje.Viktor 14mj.danas je 16kg,86cm i još na prsima,pravi veseli bebač!!!!!