-
Potreban lek
Molba u ime prijateljice, majke četvoro mališana: Potreban lek za dete sa oštećenom bubrežnom funkcijom. U Srbiji nije na listama i ne može se ni na crno naći proveren, a saznali smo da se može u Hrvatskoj dobiti na recept, uz 25€ doplate. Ima li koja od vas doktora koji bi rado napisao recept i učinio dobro delo? Lek se zove DITROPAN.
Unapred zahvalne i ja i prijateljica, koja bi poslala i kopije nalaza ako bi to dodatno motivisalo dr. da joj izađe u susret.
Posljednje uređivanje od MarikaPika : 22.05.2011. at 15:09
-
ditropan (generički oxibutynin) nije pod tim imenom registriran u RH
već pod imenom Driptane
samo što to nije lijek za oštećenju bubrežnu funkciju nego za inkontinenciju (nevoljko bježanje mokraće) i urgenciju (nagla pogreba za mokrenjem koja se ne može kontrolirati)
ide na recept, cijena mu je 60 kuna + ljekarnička marža, mislim da preko 100 kuna (manje od 15 eura) ne bi smio koštati (pitati ću sutra u ljekarni pa javim)
ne mora ga nitko ovdje pisati, nego djetetov liječnik može napisati i u Bg taj recept i na osnovu tog recepta bi se lijek trebao moći podići u svakoj ljekarni u RH
-
a70v je sve napisala, cijena kutije je oko 80 kuna (60 tbl od po 5 mg), znači oko 11 eura.
-
Da,A70v, u pravu si, za mokrenje, sad mi je dala detalje. Ovde ni jedan lekar ne bi smeo da ga prepiše jer u našoj zemlji još nije registriran, već su imali nekoliko neuspelih pokušaja.
-
kakve to veze ima što nije kod vas registriran?
ja sam pisala privatne recepte za lijekove koji nisu kod nas registrirani i koje su ljudi kupovali vani
-
Ja ti ne znam odgovoriti kakve veze ima, samo prenosim ono na šta se mama požalila-da joj ne mogu prepisati jer ga nema kod nas na listama. Reći ću joj da se eventualno raspita da li bi joj neki privatni dr. napisao. Al' svakako ti hvala do neba za sve informacije
-
Ne može ga prepisati na teret zdravstvenog osiguranja, tj. vašeg fonda, ali može na privatni (tzv. "crni") recept, s kojim ga onda kupuju.
-
da, hvala martinaP, sada vidim da nisam bila dovoljno jasna
znači ako nije kod vas taj lijek registriran ne može se dobiti na "pravi" recept
ali djetetov liječnik u Bg može napisati privatni recept na osnovu kojeg se može taj lijek kupiti u RH
i to ne mora pisati privatni dr. nego svaki liječnik, najbolje je da ga napiše djetetov liječnik, nema potrebe da ga piše bilo tko drugi
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 22.05.2011. at 21:08
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma