Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: PROSVJETA : zamjena r. mjesta između 2 uciteljice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2011

Početno PROSVJETA : zamjena r. mjesta između 2 uciteljice

Kontaktirala me uciteljica koja živi u mjestu gdje ja predajem. Naime ona radi u mjestu u koja ja živim i dosla je na ideju da se mijenjamo. To je super je obe moramo minimalno 1.15h putovati do posla.
    Jedino sto znam o tome je da je to moguce ako se ravnatelji slože. Problem je što njen ravnatelj ne bi pristao na takvu zamjenu.
    U kojem zakonu /propisu / pravilniku piše nesto o tome, znate li? Što vi znate o tome?
    Svaki komentar na ovu temu bi mi bio koristan jer mi je sve to posve novo.
    hvala

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

znam za istu situaciju
    nažalost, ta sitaucija traje već 5 godina, i očito se neće nikada riješiti dok se ne promijeni ravnatelj jedne od te 2 škole

znam da su cure pokušale preko 100 institucija tražiti da ih zamijene ali nisu uspjele

i uopće ne kužim kako se školama to isplati, imati zaposlenike koji stanuju toliko daleko i plaćati im putne troškove kad se mogu jednostavno zamijeniti i riješiti problem

a šta da ti kažem, birokracija na kvadrat

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa zar nema taj ravnatelj nekoga tko mu je šef tj. tko ga može urazumit?
    I ovo mi je definitivno tema za neku tv emisiju !

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

taman sam htjela komentirati - da naprave zamjene nastavnika prema mjestima stanovanja, uštedili bi putnih troškova za još 5 godina besplatnih knjiga. ali nikoga nije briga.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A zašto ne kontaktiraju nadležno ministarstvo? Da idu na višu distancu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pokusajte u ministrastvu: drzavni tajnik za obrazovanje
    Znam da je upalilo...
    Pismo s povratnicom ili tako nesto je nuzno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u vrijeme kad sam ja završila osnvnu tak u se mjenjali profaći iz likovnog, naš je otišo bliže k sebi ( na pantovčak), a k nama je došeš iz kostošije koji je radio na pantovčaku

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imate pravo na zamjenu radnih mjesta koju predviđa Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, a koja se vrši za istovrsne ugovore o radu bez natječaja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo našla sam ti taj dio da ne tražiš

članak 107

Osoba ima pravo zasnovati Ugovor o radu bez natječaja

na temelju sporazuma školskih ustanova u kojima su radnici u radnom odnosu na neodređeno vrijeme ako žele zamijeniti mjesto rada zbog udaljenosti mjesta rada od mjesta stanovanja,

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

hvala cure-prave ste!
    evo stiago odgovor iz Gradske službe za prosvijetu. Iz ministarstva nitko danima ne odgovara .
    Mislim da imamo ovde jako slicnog ravnatelja kao sta je i puntica navela.

Isto tako ako imate vezu na TV, da im ispricamo taj slučaj-javite. Ili da se mozda javimo na Provjereno?
    ajoj..trema mi od TV, nisam ja bas tip za javno eksponiranje

Članak 107. stavak 10. podstavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi kaže da se radni odnos može zasnovati bez natječaja na temelju sporazuma školskih ustanova u kojima su radnici u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, ako žele zamijeniti mjesta rada zbog udaljenosti mjesta rada od mjesta stanovanja. Članak 114. kaže da o zasnivanju i prestanku radnog odnosa odlučuje ravnatelj uz prethodnu suglasnost školskog odbora. Sukladno gore navedenom zainteresirane učiteljice bi ravnatelju škole trebale podnijeti zahtjeve, svaka u svojoj školi, s detaljnim obrazloženjem razloga za zamjenu radnih mjesta, uz priloženu pisanu suglasnost druge učiteljice o prihvaćanju zamjene. Odluku o prihvaćanju ili ne prihvaćanju zahtjeva donosi ravnatelj uz prethodnu suglasnost školskog odbora. Dakle, ravnatelj će morati članove školskog odbora upoznati sa zahtjevom učiteljice, te obrazložiti svoju odluku.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To je sve točno, ravnatelji se dogovore, školski odbor mora odobriti, nema natječaja, napravi se zamjena, ALI - ako ravnatelj ne želi drugog radnika, "transkacija" se ne može napraviti (najčešće je slučaj da ravnatelj ne želi pustiti dobrog nastavnika i dobiti "mačka u vreći").

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    To je sve točno, ravnatelji se dogovore, školski odbor mora odobriti, nema natječaja, napravi se zamjena, ALI - ako ravnatelj ne želi drugog radnika, "transkacija" se ne može napraviti (najčešće je slučaj da ravnatelj ne želi pustiti dobrog nastavnika i dobiti "mačka u vreći").
    točno tako

kažem da znam slučaj di godinama ne mogu riješiti taj problem jer nema volje
    iako su se obratili i ministarstvu i svima koji imaju i najmanje veze sa školstvom
    ako ravnatelj ne pristaje - zamjena se neće dogoditi

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne nozes vjerovati. ravnatelji se zbilja ponasaju kao wild west serifi.
    ocito ona "i nad popom ima pop" tu ne vrijedi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nda..., samo kako biste vi postupili da znate da "drugi" nastavnik koji bi došao umjesto vašeg izvrsnog kolege i nije nešto, možda ga bije glas lošeg nastavnika naprimjer ? Da sam ja ravnatelj, ne bih olako primila nekog samo zato jer živi blizu škole...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ovaj ravnatelj nije to htio ni napraviti kad je dobio tehnoloski višak (osobu koja se htjela mijenjati prije 1 radnog dana u toj skoli), znači nije znao kakav je radnik

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav,
    učiteljica sam razredne nastave na neodređeno u Zagrebu i radi obiteljskih razloga selim u Šibenik te bih željela zamjenu s nekim iz Šibensko - kninske županije (po mogućnosti što bliže Šibeniku). Ukoliko znate nekoga ili odlučite raditi u zaista izvrsnim uvjetima, javite! Hvala Vam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •