hvala cure-prave ste!
evo stiago odgovor iz Gradske službe za prosvijetu. Iz ministarstva nitko danima ne odgovara.
Mislim da imamo ovde jako slicnog ravnatelja kao sta je i puntica navela.
Isto tako ako imate vezu na TV, da im ispricamo taj slučaj-javite. Ili da se mozda javimo na Provjereno?
ajoj..trema mi od TV, nisam ja bas tip za javno eksponiranje
Članak 107. stavak 10. podstavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi kaže da se radni odnos može zasnovati bez natječaja na temelju sporazuma školskih ustanova u kojima su radnici u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, ako žele zamijeniti mjesta rada zbog udaljenosti mjesta rada od mjesta stanovanja. Članak 114. kaže da o zasnivanju i prestanku radnog odnosa odlučuje ravnatelj uz prethodnu suglasnost školskog odbora. Sukladno gore navedenom zainteresirane učiteljice bi ravnatelju škole trebale podnijeti zahtjeve, svaka u svojoj školi, s detaljnim obrazloženjem razloga za zamjenu radnih mjesta, uz priloženu pisanu suglasnost druge učiteljice o prihvaćanju zamjene. Odluku o prihvaćanju ili ne prihvaćanju zahtjeva donosi ravnatelj uz prethodnu suglasnost školskog odbora. Dakle, ravnatelj će morati članove školskog odbora upoznati sa zahtjevom učiteljice, te obrazložiti svoju odluku.