Kaj mislite, jel bi bila dobra krema za kolače da se u puding umjesto margarina umiješa tučeno slatko vrhnje???
Jel to netko ikad radio i kak je bilo?
Kaj mislite, jel bi bila dobra krema za kolače da se u puding umjesto margarina umiješa tučeno slatko vrhnje???
Jel to netko ikad radio i kak je bilo?
Ja tako radim kremu za torte i kolače, samo mješaj puding dok se ne ohladi da ne dobije kožicu i u hladno dodaj tučeno vrhnje.Lagano a fino.
Daaaa, savršeno! "Moj" recept ide ovako: U 1L mlijeka skuhaš tri pudinga od vanilije. Kad se malo ohladi, umješaš pola litre šlaga. Slažeš red keksa, pa kremu, pa kekse, pa krema, pa neko voće (npr. višnje iz kompota), i sve preliješ sa tri preljeva za tortu. Mljac!
Tako i ja radim! A nekad znam ubaciti i jedan mali svježi sir (25 dag)!ninaXY prvotno napisa
Jesam (baš sam tuka, ja mislila da forum ne radi, a tek danas sam skužila da ne radi 'pogledaj nove postove'![]()
).
Ispalo je prilično fino - popržila sam dvije žlice smeđeg šećera, zalila s tri dl mlijeka (mislim da bi bez frke moglo i 4 dl) i u to ukuhala puding, ali u smjesu praška i hladnog mlijeka sam stavila samo jednu malu žličicu šećera da ne bude preslatko). Kad se ohladilo, dobro sam to izmiksala i onda izmiksala zajedno s izmiksanim Hole šlagom od 2,5 dl (da, da, svjesna sam činjenice da sam riječ 'izmiksala' upotrijebila tri puta u jednoj relativno kratkoj rečenici).
Da vizualizirate:
http://www.babababies.com/images/pic...192_1-9283.jpg
Može!
Daj!
Zaboravila sam samo napomenuti - prvi sloj kreme je kesten-pire s umiksanim šlagom, a iznad je tanki sloj karamel-kreme i gore šlag.
Podloga je sacher-torta (malo sfulana; MM mi je odrezao preveliki komad margarina, a ja još ubacila šaku oraha u biskvit)
Svejedno može 8)
Stara moja, kasniš... taj kolač je prošlo svršeno vrijeme (jedva sam uspjela komad zgrabiti da poslikam)
Čekam ja tebe, čekam... Još od one savijače s grizom!