Najčešće se perem samo vodom. Nekada sapunom na mjestima gdje sam se više uznojila (nakon bašče, primjerice).
Za intimnu higijenu ne koristim ništa.
Dezodoranse ne koristim od kako sam rodila - jednostavno ne želim da mi dijete dok doji dotiče svu tu kemiju, a ni ne trebaju mi jer ne smrdim (al' stvarno). Ni prije nisam prečesto. Više sam ga koristila zbog mirisa.
Ok, par kapi parfema nekoliko puta tjedno mi je neizostavno, ali to nema veze sa smradom
Kosu perem H&S jer imam perut. No, i to je začarani krug. Kad koristim onaj za volumen, nakon nekog vremena mi isuši tjeme, onda uzmem neki za vlaženje tjemena pa mi totalno skalamuši frizuru (imam kosu masnu na tjemenu, suhi vrhovi).
S licem imam totalnih s*anja u posljednje vrijeme. Inače je masno, oduvijek sklona prištićima, miteserima. U trudnoći mi je bilo super. Nakon poroda, užas živi - sve sam pripisala stresu, hormonima. Jedno vrijeme sam došla k sebi, sad je opet bed. Ispalo je da mi je zapravo u dubini suho (nakon što ga operem gelom, jednom tjedno piling, jednom tjedno maska od gline). Nakon sto nekih hidrantnih krema (a nije da baš imam novaca za one skupe) koristim A-Derma kremu za lice i tijelo i nekako je došlo k sebi (još da ne čačkam).
Tijelo ne mažem ničim, osim nakon brijanja (do dva puta tjedno) dječjim losionom za tijelo.

Dijete isto perem samo u vodi, kosicu u šamponu (iammo ga od rođenja) jednom tjedno. Nekada koristim dj. gel za tuširanje, samo ako mislim da se previše uznojila i sva ufutala, ali mislim da ću i to prestati.

MM koristi gel i šampon. Inače ima suhu kožu, posebno ruku (pucaju mu ruke, ali ne ide doktoru...) pa na kile troši neku Rosalovu kremu s alatoninom (ona mu jedina pomaže).

Nakon što sam ukinula svu kemiju u kućanstvu (osim deterdženta za suđe i veš), sviđa mi se i ova ideja.

E baš ću se odvažiti na ovo. Javim za dva tjedna što će biti.

A što se tiče žena i kozmetike, ljepote... baš na to ciljaju proizvođači istih, uvjeriti ženu kako uvijek mora biti savršenog tena, namirisana, počešljana, obučena..., a da toga nismo ni svjesni.
Zato sam prestala gledati i TV i čitati novine.