Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 232

Tema: No sham-poo -> real poo :)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    bio je na onom topicu link na blog neke tete koja kosu pere sodom i kao regenerator ocat...i kaže, kosa suer, prva dva tjedna je čak imala osjećaj da se puno više masti no kad je to prošlo koji put opere samo s vodom jer je kosa super sama po sebi!
    možda bi to bilo dobro prijelazno razdoblje??
    ja razmišljam isprobati ovo kad potrošim zalihu šampona od Lusha (ali traju mi bar pola godine a imam ih još 2 i pol )
    Ali može li se korostiti soda i ocat jedno za drugim?

Vrhove inače još mokre malo oporavim s 2-3 kapi avokadovog ulja iz dm-a. Ne upija se tako fino kao oni silikonski serumi pa treba paziti da se ne stavi previše, ali mi se kosa preporodila, nije skoro ništa više ispucana, a puno je jeftinije. Regeneratore više ne koristim.

Za kupanje koristim dječji sapun, ponekad malo lushovog, i to samo gdje treba ostalo vodom. Ne znam baš bi li se usudila ukinuti sapun skroz ali par puta sam se prala spužvicom namočenom u vodu sa sodom. Ne znam je li to bolje morala bih malo duže tako da bih vidjela razliku.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jos uvijek nisam oprala kosu samponom. Meni se jos uvijek malo vise masti, cini mi se da to ima veze s duzinom kose, moja je duga i zato ju je teze oprati samo vodom. Nema nikakav miris, osim onako po kosi... Meni je ovo super fora. Ne znaci da se zauvijek odricem sampona, ali je zanimljiv eksperiment.

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za kosu koristim šampon, ako nađem dva-tri tjedna da ne moram među ljude, baš ću probati ovaj no shampoo.......

meni recimo funkcionira kristalni kamen - ako se dobro sjećam isto sam počela s njim na go pa nastavila na poslu - najbolje kod njega mi je da ne zaustavlja znojenje ali znoj nema miris. Prije toga koristila sam dove u enormnim količinama samo da ne smrdim

intimna njega - također sam koristila nekoliko pripravaka, dok nisam skužila da pridonose smradu, prestala ih koristiti - perem se samo vodom i nakon odvikavanja od par tjedana sve OK - nema smrada

još da mi netko otkrije kako oprati zube bez paste........

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ovako, ja nemam ideje kako bi to izgledalo da ne stavljam dezodorans i da se ne tuširam sapunom ili gelo. možda ja imam problem sa žljezdama, hormonima ili tako nešto? plus što svakodnevno vježbam neke sitne vježbe joge i oznojim se i od toga. ne vjerujem da bi voda to saprala...
    marta koliko dugo nisi prala kosu šamponom? kako ti izgleda?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nesto vise od mjesec dana nisam koristila sampon. Meni moja kosa uvijek izgleda normalno tako da ti nisam u mogucnosti odgovoriti na pitanje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dezodorans nisam prestala koristiti, ali malo trosim.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ok. onda stvarni nisi kompetentna dati odgovor na moje pitanje, jer me baš interesira kako to izgleda kod onih kojima se inače masti kosa već treći dan...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anita_m prvotno napisa Vidi poruku
    još da mi netko otkrije kako oprati zube bez paste........
    Mekom črtkicom i vodom, a jednom tjedno i s malo sode bikarbone. Soda skida kamenac i okorjele naslage koje niti jedna paseta ne bi skinula.
    Inače smrad iz usta u 99% slučajeva dolazi od naslaga na jeziku za koje je dobro nabaviti strugalicu. Preostalih 1% dolazi od trulih zubi, ali tu pasta ionako ne bi pomogla.
    Inače je loše zube prečesto prati, osobito s tvrdom četkicom - ogole se zubni vratovi i eto belaja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne mogu uopće zamisliti vlastito održavanje higijene samo s običnom vodom, osim na moru, kad ne idem na posao, među svit...
    Naravno da mi je koma od svih ovih kemikalija pa nastojim naći barem ponešto bliže prirodnom (onaj dezić iz BIOi BIO bez mirisa je dobar, valjda je i bar nešto "prirodniji"), u kućanstvu dosta toga koristim "prirodno" (osim za velika čišćenja) i mislim da ću morati početi raditi sama sebi kreme za lice, za usne, za tijelo...no, ne mogu, naprosto još ne mogu zamisliti da bi moj život (i izgled) bio normalan bez kemije. Bojam kosu, lakiram nokte, mazuckam se (vidi avatar), kako to izvesti samo s vodom, danas, kad iz ovog asfalta isparava sav mogući smrad, skupim ga po sebi samo dok hodam na posao i kući...
    Šta nisu naše bake koristile za kosu ocat, on skida masnoću i navodno daje neki sjaj? Muka mi je kad znam koliko se trujem, ali joj, treba mi jos vremena za pure nature

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ideja je da izbacis ono bez cega se moze. Ako ne mozes bez boje za kosu to je ok.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja večeras oprala kosu samo vodom
    hm, nije baš da mi se sviđa, ali pokušat ću tako dva tjedna pa ćemo vidjeti
    nije voda skinula tu masnoću (inače je masnija pri tjemenu)
    kosjenka, i ja sam bila kupila taj litreni šampon od koprive, ali od njega sam dobila perut, no, mislim da ću si napraviti nekakav tonik za jačanje kose od koprive
    ma, i ja bih si trebala napraviti nekakvu prirodnu masku za lice, mislim da je i jabučni ocat kao tonik dobar za masno lice, a opet dubinski ne isušuje
    što se tiče pranja ruku, superman, slažem se s tobom, mislim da ruke svakako treba prati, posebno klincima jer još uvijek ih trpaju u usta (mojoj rastu zubi pa se naježim kad vidim ruke u ustima, iako, to napravi i vani, nakon što je čeprkala po zemlji, šljaki... pa joj opet nikad nije ništa)
    a zubi, hm, ovo sa sodom mi se čini ok
    marta, koliko često pereš kosu? u vrućoj ili mlakoj vodi?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Perem kosu jednom tjedno jer mi se ne masti puno, a kad je ljeto i kupanje, isperem poslije. U toploj vodi.
    I naravno da perem ruke sapunom, i djeci i sebi. Ideja je ukinuti nepotrebno, a to ne znaci ukinuti sve.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A što ću ja jadna sa svojim eko uvjerenjima kad se vratim na posao. Radim za firmu koja uvozi kozmetiku (make up, kreme i parfeme), naravno sve mirisno, šareno i skupo, a sve kolegice s 5 slojeva pramenova, svježom frizurom s 3 maske i sprejem za vrhove, nalakiranim i izgeliranim noktima, a o njezi lica s minimalno 5 preparata dnevno da negovorimo+ red šminke, red anticelulitne kreme i mirisnog losiona za tijelo , a sve u oblaku parfema.
    I ovako sam izrod jer za posao pazim samo da sam uredna i imam šminke toliko da se ne vidi da po noći dojim umjesto spavanja, al da mi još kosa ne bude ludo čista i da pomalo vonjam nakon 8 sati bez dezića poslat će me kvragu.
    Možda ipak trebam tražit drugi posao

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kolike bi se prodale za tvoj posao

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    a kolike bi se prodale za tvoj posao
    sigurno,
    i za besplatne primjerke tih skupih pomada,

ma neće se u tom miomirisnom okruženju ni skužiti da ti pomalo vonjaš na "prirodu", ne brini

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Super zvuči, hvale vrijedno....

Samo neznam ovaj dio oko dezića i pranja tijela za nas koji se stvarno znojimo (uz popratne mirise).Ljeti obavezno 3-4 puta pranje ispod pazduha jer se oznojim i znoj ima svoj karakterističan miris.Čak i suludo da nakon povratka s kupanja i plaže(znači isto bučkanje u moru bez kemikalija)također postoji određeni miris. Preporuka?Mišljenje?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prešla u završnu fazu; godinama se već kupam samo toplom vodom bez sapuna i drugih kemikalija, dezić je home.made, a od sinoć ne perem kosu više ni domaćim sapunom kakvim sam prala do sad, samo toplom/vručom vodom, pa ćemo vidjeti. Doduše namazala sam je maslinovim uljem i sad izgledam ko pokisli miš; ima netko ideju kako da rješim to ulje sa kose bez sapuna? Oće li se samo povuć s krzo par dana?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

ma neće se u tom miomirisnom okruženju ni skužiti da ti pomalo vonjaš na "prirodu", ne brini
    pričat ću ako preživim...

a sad back on topic, Smedja i još netko kažete da radite domaći dezić; jel to išta drži i kako se radi(može na pp ili neki link)?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponekad koristim sodu bikarbonu za pranje zubi i kao dezić.
    u biti oni lushovi dezići su vrlo slični, plus dodatak eteričnih ulja za miris.
    soda neutralizira mirise i meni se nekako više sviđa kad se kod znojenja osjeti samo vlaga
    umjesto onog divnog mirisa znoja pomiješanog s recimo cvijetnim .

inače mi se teško odviknut od pomadica, ali zadnjih godina ne mogu podnijet više neke teške kemijske mirise,
    sviđaju mi se recimo ulola proizvodi.
    kupim si povremeno za tijelo i obično bademovo ulje ili macerat nevenovog ulja pa mućkam...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se ponovo vratila na sodu bikarbonu, doma sam pa mogu eksperimentirat i zadovoljna sam...ništa konkretno ne radim, samo poslje tuširanja utrljam sobu bikarbonu.
    Ima više na topicu o sodi bikarboni.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja perem samo pazuhe i genitalije sa dječjim uljnim ili nekim biodinamičkim "sapunom",kosu isto perem sa šamponom al natura.od kad sam počela koristiti taj,nestao mi je svrab i perutanje vlasišta.zube urtekart,kak se već piše.ne stavljam kreme na lice niti na tijelo,ne stavljam deziće(depiliram se,nisam sklona miomirisima).tu i tamo ako osjetim da bi se mogla usmrditi ispod pazuha (uvijek od stresa ili lošije hrane),stavim alnaturin.trebalo mi je mjesec,dva da mi se lice navikne i tijelo,čak me malo svrbilo i perutalo se,ali sad je ko bebina guza.baš sam zadovoljna.ako osjetim zatezanje ili sl,stavim si malo ulja nekog i to je to.e da,i ruke perem sa sapunom.dakle ruke,genitalije,pazuhe i kosu.bilo bi idealno da još imam i meku vodu,jer sam probala se sa izvorskim umivati i bilo je još bolje,ali to mi je preskup sport.uostalom,kako je rekao jedan dr. naš:u našoj vodi je toliko klora da ti zaista ne treba više sapun.dodatak:prehrana je bitna.čim pojedem nešto "umjetno" tipa salama i sl.osjetim da se usmrđujem i da mi se lice raspada.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ja večeras oprala kosu samo vodom
    hm, nije baš da mi se sviđa, ali pokušat ću tako dva tjedna pa ćemo vidjeti
    nije voda skinula tu masnoću (inače je masnija pri tjemenu)
    probaj u zadnje ispiranje staviti malo octa.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Joj, nakon samo vode, kosam mi je stvarno bila grozna. Onako, sva nekako ljepljivo masna. Nisam izdržala ni drugi dan nego sam ju oprala razmućenim jajetom (pročitala u knjizi Organski dom). Poslije sam stavila malo jabučnog octa i isprala. Istina, bilo je bolje nego prvi dan, ali opet. Ma znam, nisam očekivala da će biti kao sa šamponom, ali na moju kosu koja se stvarno masti ovo mi je ispalo grozno.
    Eh, bolje da sam šutjela pa probala nego ovako, baš sam ispala nedosljedna
    No, lice više ne umivam sapunom nego ga očistim jogurtom, toniziram jabučnim octom i stavim lanolinsku mast (onu za raspucale bradavice, he he). Nevjerojatno, ali koža mi uopće nije premasna od toga i ne stvaraju se novi prištići.
    U gore spomenutoj knjizi imaju nekakav recept za hidratizirajuću kremu (nemam pri ruci pa ne mogu provjeriti) pa ću pokušati napraviti ovih dana ili možda čak naručiti nešto od Lilith Cosmetics http://http://www.facebook.com/media...00001873269527.
    Ni zube više ne perem pastom nego samo četkicom.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    ja perem samo pazuhe i genitalije sa dječjim uljnim ili nekim biodinamičkim "sapunom",kosu isto perem sa šamponom al natura.od kad sam počela koristiti taj,nestao mi je svrab i perutanje vlasišta.zube urtekart,kak se već piše.ne stavljam kreme na lice niti na tijelo,ne stavljam deziće(depiliram se,nisam sklona miomirisima).tu i tamo ako osjetim da bi se mogla usmrditi ispod pazuha (uvijek od stresa ili lošije hrane),stavim alnaturin.trebalo mi je mjesec,dva da mi se lice navikne i tijelo,čak me malo svrbilo i perutalo se,ali sad je ko bebina guza.baš sam zadovoljna.ako osjetim zatezanje ili sl,stavim si malo ulja nekog i to je to.e da,i ruke perem sa sapunom.dakle ruke,genitalije,pazuhe i kosu.bilo bi idealno da još imam i meku vodu,jer sam probala se sa izvorskim umivati i bilo je još bolje,ali to mi je preskup sport.uostalom,kako je rekao jedan dr. naš:u našoj vodi je toliko klora da ti zaista ne treba više sapun.dodatak:prehrana je bitna.čim pojedem nešto "umjetno" tipa salama i sl.osjetim da se usmrđujem i da mi se lice raspada.
    vidiš, mogla bih probati s Alnaturinim šamponom
    a voda, eh, da, naša je i puna kamenca tako da, vjerojatno i ona dodatno isuši kožu...
    tnx za ocat

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Joj, nakon samo vode, kosam mi je stvarno bila grozna. Onako, sva nekako ljepljivo masna. Nisam izdržala ni drugi dan nego sam ju oprala razmućenim jajetom (pročitala u knjizi Organski dom). Poslije sam stavila malo jabučnog octa i isprala. Istina, bilo je bolje nego prvi dan, ali opet. Ma znam, nisam očekivala da će biti kao sa šamponom, ali na moju kosu koja se stvarno masti ovo mi je ispalo grozno.
    Uopće ne mogu zamisliti da bih kosu prala samo vodom. To mi je isto kao i da lim nakon pečenja mesa perem samo u vodi.
    Nisu svi šamponi agresivni, treba proučiti sastav, po mogućnosti da je bez SLS-a, parabena i ostalih divota. Ima o tome dosta na netu, ako koga zanima.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vidiš, mogla bih probati s Alnaturinim šamponom
    Cure, mislite li možda na Alverde šampon?
    Ja koristim onaj s brezom i kaduljom, dobar mi je. Imate raznih vrsta.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da si generalno u krivu po pitanju šampona. Ovi "dobri" šamponi spadaju u kategoriju "biljna kozmetika" i to svejedno po definiciji znači preko 5% konzervansa (čitaj: parabena). Ako ne parabeni onda neko drugo nyesra.

Bolja varijanta od "biljne kozmetike" je tzv. "prirodna kozmetika" koja se proizvodi, da prostiš, doma u fušu. Ulogu konzervansa preuzima frižider. Slobodno se kruni, ali to NEMA u dućanu.

Kao i s nekim drugim civilizacijskim nebulozama, čovjek najbolje prođe kada se "skine" sa svih tih ..zdariya. Hoće izazvati otpor kod indoktriniranih, ali se na kraju isplati.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da si generalno u krivu po pitanju šampona. Ovi "dobri" šamponi spadaju u kategoriju "biljna kozmetika" i to svejedno po definiciji znači preko 5% konzervansa (čitaj: parabena). Ako ne parabeni onda neko drugo nyesra.

Bolja varijanta od "biljne kozmetike" je tzv. "prirodna kozmetika" koja se proizvodi, da prostiš, doma u fušu. Ulogu konzervansa preuzima frižider. Slobodno se kruni, ali to NEMA u dućanu.

Kao i s nekim drugim civilizacijskim nebulozama, čovjek najbolje prođe kada se "skine" sa svih tih ..zdariya. Hoće izazvati otpor kod indoktriniranih, ali se na kraju isplati.
    A ja mislim da ti generalno pretjeruješ. Postoje šamponi koji imaju znatno manje količine štetnih tvari od standardnih. A umjesto parabena nekad kao konzervans posluži alkohol.
    Uostalom, toliko paranoje bez razloga. Koliko ima sr.anja u zraku koji udišeš? A njega ne možemo proizvesti doma u fušu, da prostiš.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Prešla u završnu fazu; godinama se već kupam samo toplom vodom bez sapuna i drugih kemikalija, dezić je home.made, a od sinoć ne perem kosu više ni domaćim sapunom kakvim sam prala do sad, samo toplom/vručom vodom, pa ćemo vidjeti. Doduše namazala sam je maslinovim uljem i sad izgledam ko pokisli miš; ima netko ideju kako da rješim to ulje sa kose bez sapuna? Oće li se samo povuć s krzo par dana?
    Ja ocjenjujem da neće, da ćeš ostati pouljena još mjesecima, osim ako nemaš tjemenice pa ti one to posrču. No, to je samo moja procjena. Ja sam od maslinova ulja i žumanca redovito stavljala maske na kosu, ali sam to ispirala, i to s dosta octa. Znači, i ti bi trebala kombinaciju salate - ulje traži ocat.

A kakav ti je homemade dezić, samo razmućena soda bikarbona ili šta još?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    A ja mislim da ti generalno pretjeruješ. Postoje šamponi koji imaju znatno manje količine štetnih tvari od standardnih. A umjesto parabena nekad kao konzervans posluži alkohol.
    Ali stvarno ne pretjerujem - provjeri sama što povlači definicija "biljna kozmetika" i zgrozi se. Biljna kozmetika podrazumijeva konzervanse. Dakle, uzmi ili ostavi.

Uzgred, etanol kao konzervans se trpa u koncentracijama većim od 15% i znam za sada samo jedno sredstvo za sunčanje u kojem se nalazi. Svi ostali alkoholi koje trpaju u svojstvu konzervansa su phenylethyl, benzyl, capryl itd. alkoholi - teška kemija.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ocjenjujem da neće, da ćeš ostati pouljena još mjesecima, osim ako nemaš tjemenice pa ti one to posrču. No, to je samo moja procjena. Ja sam od maslinova ulja i žumanca redovito stavljala maske na kosu, ali sam to ispirala, i to s dosta octa. Znači, i ti bi trebala kombinaciju salate - ulje traži ocat.

A kakav ti je homemade dezić, samo razmućena soda bikarbona ili šta još?
    Promislila sam da bi mogla ocat, a koliko octa da stavim? Da ne ispadne sad da sam se rješil ulja a a danima nastavim smrdit po octu
    Inaće dezić je od sode, propolisa i lavande, ima jako intezivan miris tako da ću sljedeći put radit sama, to radi neka frendica koja ima eco farmu meda i kozmetike na bazi meda i ljekovitog bilja.

Inaće potpis na Davora apropo šampona, meni je već pomalo poćela ić na živce ova Bio propaganda na koju sam, dok nisam skužila da je to skoro pa isto sr.anje ko obična kozmetika, trošila love i love. Sad vjerujem samo sebi i onom što sama napravim.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 04.07.2011. at 20:16

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Promislila sam da bi mogla ocat, a koliko octa da stavim? Da ne ispadne sad da sam se rješil ulja a a danima nastavim smrdit po octu
    mislim pola-pola s vodom, ili još više, ali onda opet ispereš, ne ostavi ocat smrad

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo preosjetljivi na sve i sva pa se oduvijek namačemo u toploj kupci onda se istuširamo i sve isperemo mlakom vodom, a jednom tjedno se opere kosa običnim najjeftinijim šamponom koji najmanje miriši,a da ne smrdi, taj dan se režu i nokti. Zube peremo kaladontom, osim sineka koji ima svoj ubitačno skup na bazi silike i minerala bez ikakvog okusa i mirisa.Ruke peremo običnim sapunom i toplom vodom, ne bih riskirala s tim zbog kojekakvih boleština. Meni je to optimalan kompromis. Deziće ne rabimo, nego se mahnito presvlačimo i prebrisavamo ručnikom,papirnatim ako nismo doma, i vodom, po potrebi. Čim otkloniš višak znoja i skineš znojnu majcu nema kaj smrdit. To znači da i po ljeti imaš pamučnu potkošulju i ljepo je skineš kad se ušvicaš i obučeš drugu čistu,a nitko ne zna

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

osim toga ne koristimo ni kreme za sunčanje - samo pamučne kosuljice i šeširiće i stvarno ne idemo na sunce od 11-16h i stvarno smo u hladu kad smo vani. U 8 godina niti jednom nisu klinci izgorili ni pocrvenili bez ikakve kreme i za krpelje i komarce imamo onaj privjesak koji pišti nečujno i niš se ne sprejamo, nego se obučemo ko austrijanci kad idemo u šumu i isto vruća kupka pa hladni tuš i češljanje češljem za uši. Kad nema kemije pobjeđuje fizika. Jes dosadnije ali zdravije
    Posljednje uređivanje od pikula : 04.07.2011. at 20:58

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Roza a da se ti lijepo ošišaš na ćelavo, svejedno je vruće, a riješiš usput i problem ispiranja maslinovog ulja
    (šala, ofkors, al' nisam odoljela :hihihi: )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rozi headcover spašava bad hair day
    ajde RG napiši nam recept za taj dezić
    a maslinovo ulje nemoj stavljati na kosu ako je ne misliš zbilja dobro oprati to se ne upije samo tako.

a zašto vi kojima se masti kosa ne pređete prvo na sodu ili neku liht kućnu varijantu, a onda nakon možda godine dana samo na vodu? Mislim da ipak treba vremena za odvikavanje od kozmetike.
    Pitanje za Davora: koliko često treba prati kosu ako se pere samo s vodom?

grace, i ja mislim da je ovo zanimljiva tema, barem kao ideja. Ja sebi malo po malo ukidam sve više kozmetike već odavno, više zbog ekoloških razloga nego zbog vlastitog zdravlja. I ne vidim u tome ništa strašno ni pretjerano - zašto bi svi mislili i radili isto?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ali stvarno ne pretjerujem - provjeri sama što povlači definicija "biljna kozmetika" i zgrozi se. Biljna kozmetika podrazumijeva konzervanse. Dakle, uzmi ili ostavi.

Uzgred, etanol kao konzervans se trpa u koncentracijama većim od 15% i znam za sada samo jedno sredstvo za sunčanje u kojem se nalazi. Svi ostali alkoholi koje trpaju u svojstvu konzervansa su phenylethyl, benzyl, capryl itd. alkoholi - teška kemija.
    Ne namjeravam provjeravati niti se zgražati. Zadovoljna sam ovim što koristim. Dakle, uzimam.
    I nemoj se ljutiti, ali stvarno mislim da pretjeruješ, radilo se o hrani, kozmetici, cijepljenju, ili čemu već god. Ne namjeravam razbijati glavu fitazama, teškim kemijama ili teorijama zavjere.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    grace, i ja mislim da je ovo zanimljiva tema, barem kao ideja. Ja sebi malo po malo ukidam sve više kozmetike već odavno, više zbog ekoloških razloga nego zbog vlastitog zdravlja. I ne vidim u tome ništa strašno ni pretjerano - zašto bi svi mislili i radili isto?
    Pa tko je rekao da bi trebali misliti i raditi isto? Ja sam samo rekla svoje mišljenje, a vi radite kako vam drago.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

može se bez šampona godinama, moj sin je imao traume od pranja kose kad je bio mali i nismo mu je godinama prali sa šamponom, nego samo sa vodom. I uopće nije izgledala prljavo i masno, jedino je smrdio na mokru ovčicu dok mu je bila mokra, ali kad se osušila bila je bez mirisa:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Isto i kod nas, ali bez ikakvog mirisa, dakle može se.
    Ja sam i dalje na kemiji, a dokad ću - ne zna se.
    Tvrde da je Michio Kushi izjavio: "Većina je u krivu." Mislim da sam u međuvremenu skuižio na što je mislio.
    Ne namjeravam razbijati glavu fitazama, teškim kemijama ili teorijama zavjere.
    Misliš poput one zadnje da će za koji dan koknit Obamu? Takvim stvarima se ne bavim. Teorije znaju svakako završit

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    taj dan se režu i nokti.

he he, ovo mi stvarno zvuči smiješno
    još da priznam koliko često režem nokte!!! al to nema veze s kemijom nego s ljenošću! kad MM već vidi sasječenu svoju glavu u lokvi... e onda se smilujem
    šalu na stranu!
    slažem se s promjenom potkušulja, majica, ne mazanjem kremama za sunčanje...

pomikaki, imaš li kakakav recept za kosu sa sodom ili kakvu light kućnu varijantu?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni je ovo kao neka vrsta hobija. ne znam što ću pa onda udri po šamponima.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zapravo,ja sam sada prvi puta pročitala da je ovo "teorija". kod mene je počelo u trudnoći.jako su me smetali mirisi,pa sam nekako sve ukinula,i samo nastavila nakon što sam čitala o "blagodatima" svih tih pomada.ostala sam samo na kremi za lice.poslije se situacija sa kremama iskristalizirala tako da sam imala toliko enormno zahtjevno dijete da sam zaboravljala stavljati kremu i skužila da mi koža nekako bolje izgleda,pa sam nastavila sa eksperimentiranjem i dovelo me tu gdje jesam.na moru (kombinacija mora+ kišnica za pranje) sam imala apsolutno fantastičnu kožu i kosu i bez šamponiranja. netko je pitao,koristim al verde šampon,nakon njega mi uopće ne treba regenerator,toliko mi je fina kosa.mada mi je i hauschka bio fini ali mi je postao preskup.

http://www.frugalicity.com/home-made...eauty-Products

http://hubpages.com/hub/how-to-prepa...giene-products

itd itd.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tvrde da je Michio Kushi izjavio: "Većina je u krivu." Mislim da sam u međuvremenu skuižio na što je mislio.
    Sad mi je lakše

Mi malcu koji ima 17 mjeseci još niti jednom nismo oprali kosu šamponom, zapravo njegovo tijelo nije nikad došlo u kontakt sa ićim osim toplom vodom i maslinovim uljem, zubiće peremo vodom i četkicom. I naš nakon kupanja miriše malo ko ovćica kako je Sirius rekla, ali kad se osuši sve super i kosa mu je uvijek čista.

Pomi pitat ću je za recept pa ti javim - i da headcovering super pokrije bad hair day, iako mu nije to svrha jelte :D

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja sam mislila da razumijem, dok nisam saznala da su mu i žena i kći umrle od raka. Dakle, on s "ispravnim" tu ništa nije mogao učiniti. Od tada sam promijenila mišljenje o koječemu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja sam mislila da razumijem, dok nisam saznala da su mu i žena i kći umrle od raka. Dakle, on s "ispravnim" tu ništa nije mogao učiniti. Od tada sam promijenila mišljenje o koječemu.
    Ne možeš Božju volju mjenjat, ili Karmu, ili kako god to već tko zove.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne možeš Božju volju mjenjat, ili Karmu, ili kako god to već tko zove.
    Apsolutno, slažem se. I baš zato mislim da je tvrdnja koju je Davor citirao vrlo upitna.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Apsolutno, slažem se. I baš zato mislim da je tvrdnja koju je Davor citirao vrlo upitna.
    Uvijek sam u pravu, i onda kad sam u krivu, promjenim mišljenje i opet sam u pravu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ja mislila da su moji klinci jedini na ovom režimu he, he
    Baš mevesli vidjeti koliko nas ima LOL

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A apropo cijelog tog zdravog života i home-made stvari, ja osobno to furam prvenstveno jer ne želim bit ovisna o drugima da imam ono što mi je potrebno, i ako mogu sama napravit zdravi šampon ili prefinu organsku mermeladu, uvijek radije biram tu opciju nego kupovat to isto po zlato a nikad ne znaš što je točno unutra.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •