Ja isto mislim da ta sva silna kozmetika više šteti nego koristi, ima tu otrova samo takvih. Na faxu sam se zaigrala s brojnim kozmetičkim proizvodima za lice i izazvala pravu paradu s tenom, smirilo se tek kad sam prestala sve koristiti. Blagodat za budžet.

Sada ne koristim nikakve mazalice na tijelo, kremu za lice koristim samo poslije bazena jer mi to stvarno isuši kožu. Ostale proizvode za lice (tipa tonik, mlijeko i sl.) uopće ne koristim, šminku isto rijetko koristim, ako je koristim očistim naravno. Izbjegavam sunce, a ako baš trebam van stavim kremu sa spf, ne svaki put (jer sam lijena) i neku jeftinu. Povremeno si sama skuham kreme, koristim prirodne emulgatore, kvalitetna biljna ulja i vodenu fazu, nije to problem, čak je gušt tako kemijati u kuhinji.Tu bi se još dosta dalo igrati i sa prirodnim spf faktorima, sastojcima..., ali nekako nikad nemam vremena za to.

Što se tiče šampona, prije sam prala kosu svaki drugi dan, sad šamponiram 2x tjedno, ostalo samo isperem toplom vodom, mislim da bih se mogla prebaciti i na 1x tjedno bez nekih vizualnih defekata.

Jedino ne znam kako bez dezića....Ja sam alergična na većinu dezića, antiperspirante uopće ne koristim, ali ne mogu si zamisliti da si ne stavim barem onaj alverde rolll on. Za normalne dane bi se dalo, ali ako me naživciraju poprimim onaj živčani smrad "maca ti se popiškila pod pazuh".