Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 232

Tema: No sham-poo -> real poo :)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja nisam mogla izdržati ni tri dana prljave kose oprane samo vodom
    ne znam, bila mi je grozna... inače se masti pri vlasištu, a vrhnovi su više suhi pa je ovo izgledalo odvratno jer je uz to i prilično slaba
    vratila sam se šamponu, perem kosu svaki četvrti dan
    i dalje se tuširam samo vodom, osim kada dođem iz bašče ili pijeska (cijelo ljeto smo visile u pijesku), perem sapunom prljava mjesta
    strateška mjesta perem samo vodom, MM se nije bunio
    zube samo vodom, možda jednom do dva puta tj. pastom
    lice perem ujutro vodom, navečer ili gelom ako sam imala šminku ili prirodnim sapunom ako nisam imala ništa, tada nanesem kremu i to neku A-Derminu ostalu od Maše

eh da, Davore, što si češće prao kosu šamponom, korijen je više lučio sebum da bi zaštitio vlas
    meni se isto u jednom periodu života dogodilo da sam morala prati kosu svaki drugi ili svaki dan i ona sam podvukla crtu, nakon drugog dana kosu napudrala dječjim puderom, iščetkala i tako izdržala četiri dana, još sam dva tri puta tako morala napraviti i onda se kosa unormalila

ovca i janjad, kakav je to tvdi Lushev sapun, gdje ga kupiš, koliko košta?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Početak je gadan
    Ali sam zato imao cijelo more na svojoj strani i sada je pjesmica. Kad početak ne bi bio tako gadan ovo bi se već masovno proširilo.

Pomalo uvodim ekološke alternative u kućanstvo i sve sam zadovoljniji. Miris čistoće koji se tako postiže mi je savršen.

Za ovaj Lush slučajno znam nešto više detalja, ali ključno je da ne sadrži konzervanse (parabene) poput tekućeg i na prvi pogled izgleda kao da su u njemu nagurana zrnca riže. To je natrij lauretsulfat u granulama i on se pjeni. Svojevremeno je bio na glasu kao kancerogen, ali se pokazalo da (u sasvim čistom stanju) nije. Ipak, o kancerogenosti primjesa piše i ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_laureth_sulfate
    Rekao bih da je Lush pouzdana firma koja drži do svoje reputacije i mislim da je taj šampon OK. Posebno u usporedbi s komercijalnim alternativama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

SikaPika, to je kao mali tvrdi sapun, koji je zapravo šampon za kosu, stvarno izgleda kao sabijena riža, malo obojana i s biljčicama. cijena jest paprena, 50-ak kn komad, ali nas četvero ga koristi i po tri mjeseca - mm kojeg češe vlasište od svega i svačega osim od toga, djeca kojoj jednom mjesečno (starijoj) i dva puta mjesečno (mlađoj, jer ima sasvim drukčije vlasište) operem kosu na taj način od kada su navršile recimo godinu i pol ili dvije i počele povremeno natrljavati gluposti po glavi (jedna utrljavala blitvu, druga lanolin) i jednom do dva puta tjedno ja. ono što je meni izvrsno - nema ambalaže, odn. ima jedan papirić, i jako se lako, temeljito, do škripanja kose ispire u tren. nema onog višeminutnog ispiranja kose. ponaša se isto kao sapun. što je zgodno za djecu. mi koristimo samo to, svi isto, bez balzama, ulja, seruma, maski i ostalog

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Nema baš praviše razlike između Lusha i ostalih industrijskih šampona. Osim eventualno cijene. SLS je glavni sastojak u svima, jedino što Lush šampona treba zaista jako malo. Oni se više furaju na prirodnu kozmetiku nego što to zapravo jesu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lahor prvotno napisa Vidi poruku
    Nema baš praviše razlike između Lusha i ostalih industrijskih šampona. Osim eventualno cijene. SLS je glavni sastojak u svima, jedino što Lush šampona treba zaista jako malo. Oni se više furaju na prirodnu kozmetiku nego što to zapravo jesu.
    meni je stvarno razlika u tome što se ispere
    pogotovo mi je to za klince važno

nisam luda da mislim da su one ljubičaste, narančaste i vrištavo zelene boje sapuna prirodne

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ja i da kosu samo toplom vodom perem, al mi je nekako jako masna dok je mokra i onda kad se osuši bude ok, sad je već negdje mjesec i pol bez šampona, oće se prestat tak mastit? :D

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo jedan mali update. Od kolovoza sam na real poo higijeni. U tom periodu mi je kosa samo dvaput oprana šamponom kad sam išao na šišanje, ali u oba slučaja se sve stabiliziralo za 2-3 dana i nije posebno poremetilo real poo ravnotežu. Koža mi se sve manje masti i mislim da sam došao u nekakvo stabilno stanje gdje su nova masnoća i ona koja se opere dnevnim tuširanjem u nekakvoj ravnoteži. Kosa mi je čvršća, ali rekao bih da ne pada ni manje ni više nego prije. Imao sam nekidan reality check - birao sam fotke za razviti iz jednog dužeg perioda pa sam imao priliku provjeriti situaciju s padavinama od prije više godina. Recimo status quo.

Ukratko, nema nazad. Ovo je jako dobro. Zakonita sve češće opaža kako dobro mirišem. Eh, da sam ovo znao dok sam išao u srednju...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A što si majketi prao kosu prije frizera kada ti je tako čista?
    Inače mrzim one koji se javljaju samo da bi se zgražavali,
    ali moram...bljuc...
    Sori, Davore.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo, da zalijepim s druge teme, gdje sam zagazila u ovom smjeru.

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    A ja prestao koristiti većinu bilo kakve kozmetike

Topla voda je zakon!
    I meni je to cilj, ali to mogu primjenjivati samo kad sam kuci. Kad putujem ili sam kod familije, malo je nezgodno.

Shea maslac je meni univerzalna mazalica za sve (i pokoje biljno ulje), soda bikarbona piling i purificant, sok limuna regenerator (ili bezalkoholno pivo, kad hocu da mi se fino oblikuju kovrce) i dezificijens, tonik mi je par kapi vode i par kapi bu jojobe. Kosu perem cesto, ali samo mlakom vodom i sa dosta masaze. Fino se uzivim, kao da tri puta odradim samponiranje i ispiranje (to mi je bila norma dok sam redovno koristila sampone). Jednom nedeljno istrljam vlasiste sodom bikarbonom, a masku pravim od shea i biljnih ulja ili glina, rijetko zamucena, i kasika ulja.

Iako imam i nekih mirisnih ulja i volim ih koristiti, jos uvijek ne odustajem od sintetickih parfema, kolekcionar sam od osnovne skole. :/
    Probala sam koristiti africki crni sapun, ali ne odgovara mi nikako, previse je deterdzentast za moj ukus i isusuje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    A što si majketi prao kosu prije frizera kada ti je tako čista?
    Salon u kojem se šišam već godinama ima svoju proceduru koja uključuje šamponiranje prije šišanja, ispiranje i fen zurku nakon i nekako mi nije fora stvarati konfuziju u dobro uhodanom mehanizmu. U jeftinim frizerajima ne peru prije šišanja.

Što se tiče ovog drugog dijela, ja kosu perem svaki dan bez iznimke, za razliku od većine žena koje poznajem. Nakon tjedan dana bez pranja - bez obzira na skupoću korištenog šampona - to smrdi

Čak i kod šamponiranja voda je ta koja zapravo čisti. Šampon uglavnom samo skida masnoće. U mojem slučaju je postao nepotreban.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

davore,a žena je isto na tom.Jel joj možda pada kosa???

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

totalno potpisujem!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    davore,a žena je isto na tom.Jel joj možda pada kosa???
    Ne. Bila ju je frka upustiti se u eksperiment, a kad se kod mene pokazalo OK već je ljeto/more bilo pri kraju. Ne znam da li bih uspio prešaltati se bez mora tako da ju sasvim razumijem.
    Kosa joj je intenzivno padala dok je dojila, a to je trajalo dobre tri godine. Hormoni. Sada nema problema s time

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

aha, znači pereš kosu svaki dan
    to mi nije bilo jasno prije
    e sad, pretpostavljam da imaš kratku kosu i to stvar čini jednostavnijom
    nedavno sam kupila nekakav Receptov šampon za masno vlasište, a protiv peruti, totalno me je smrdao i sad sam već dva puta oprala kosu M. Becutanovim šamponom i čini mi se ok kosa samo što ju ipak moram prati svaka tri dana

zelim blizance, zašto trljaš vlasište sodom bikarbonom i imaš li kakav savjet za prirodno postizanje volumena kose?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, real-poo se odnosi na odustajanje od šampona, ne i od higijene.
    Kosa mi je oduvijek kratka jer je dosta tanka i kad naraste imam problema dovesti ju u red. Otkad sam na real-poo nešto je čvršća pa nemam cirkusa s održavanjem čak ni kad naraste tako da sam zapravo na dobitku.
    Što se tjelesnih smradova tiče i tu sam profitirao. Očito je da kozmetika promovira patogene bakterije.

Ne mogu se sjetiti baš niti jednog aspekta ovog načina održavanja higijene, osim možda što moram svaki puta paziti kako formuliram opis kozmetike koju koristim. Imao sam nekoliko vrlo zabavnih reakcija

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanima me dal tvoja higijena uključuje brijanje pazuha,nogu i sličnih zona?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bradu nisam pustio i brijanje je, osim pranja ruku, jedini postupak gdje koristim šampon. Cure su očito druga priča.
    Ovdje zapravo treba gledati malo krupniju sliku, a ta je odgovor na pitanje - hoće li mi neki postupak narušiti postignutu ravnotežu?

Pazuhe itd. ne briješ češće od ... koliko? Rekao bih da ne može bitno narušiti ravnotežu.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Takodje to mislim. Bas sam se cudila sto iko na ovoj temi spominje Lush.
    Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    zelim blizance, zašto trljaš vlasište sodom bikarbonom i imaš li kakav savjet za prirodno postizanje volumena kose?
    malo ciscenja i pilinga. No-poo praktikanti cesto koriste pastu od sode, vode i jos poneceg po ukusu umjesto sampona.

Otkad sam na real-poo nešto je čvršća pa nemam cirkusa s održavanjem čak ni kad naraste tako da sam zapravo na dobitku.
    Meni su se vratile moje kovrdze iz djetinjstva, nedugo nakon sto sam se skinula sa konvencionalnih i agresivnih sampona i regeneratora. Potpuno drugacije se kosa ponasala, zivnula, a frizura dobila formu bez ikakvog stilizovanja.
    Što se tjelesnih smradova tiče i tu sam profitirao. Očito je da kozmetika promovira patogene bakterije.
    Meni SBB radi bolje od bilo kojeg dezodoransa ranije, iako ni inace nisam imala nekih problema sa tjelesnim mirisima i izlucevinama. Mislim da su svi primjetili kako se na moru preznoje i nekoliko puta na suncu, ali bez neugodnih mirisa, sto nije slucaj na "kopnu", kad koza ne upija so.
    Ne mogu se sjetiti baš niti jednog aspekta ovog načina održavanja higijene, osim možda što moram svaki puta paziti kako formuliram opis kozmetike koju koristim. Imao sam nekoliko vrlo zabavnih reakcija

Dozivjela sam par puta u ovih zadnjih nekoliko godina, da nakon sto dobijem komplimente na racun koze/ kose/noktiju/kondicije, dobijem i pomalo podrugljivo/nepovjerljivo odmahivanje glavom kad kazem da ne pijem nikakve vitamine i ne koristim nikakve posebne preparate, niti nesto vjezbam agresivno. Onda konstatuju da je to genetika.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja imam 2godišnju curicu i u 99% slučajeva je kupam samo u običnoj vodi. Tu i tamo operem kosu šamponom ali uglavnom samo u vodi. Kosa joj je mekana, koža joj nije suha. Ne miriše kao druga djeca na one silne parfeme ali to mi ni ne treba.
    Mislim da se nad time da zamisliti, koliko samo nepotrebnih kozmetika tj kemija koristimo u svakodnevnom životu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    aha, znači pereš kosu svaki dan
    to mi nije bilo jasno prije
    e sad, pretpostavljam da imaš kratku kosu i to stvar čini jednostavnijom
    Ovo sam i ja pomislila, uz dugu kosu ne bi išlo tim više što ja svoju ne sušim fenom
    ako me dohvati mašinica mogla bih
    za sada, prešla sam na sodu u koju sam naribala malo Lushovog šampona. Moram nekako iskoristiti zalihu šampona, pa bi se ovo moglo smatrati postupnim prelaskom na manje agresivna sredstva. Mogu reći da mi odgovara, kosa se dobro opere i primijetila sam da je puno mekša nego prije.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 19.12.2011. at 14:04

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zelim Blizance prvotno napisa Vidi poruku
    Takodje to mislim. Bas sam se cudila sto iko na ovoj temi spominje Lush.
    Ja sam na Lush svojevremeno prešla isključivo zbog toga što nema ambalaže osim komadića papira.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kakva su iskustva s bezšamponaštvom i tjemenicom? S time da bilo kakvo grublje cetkanje, trljanje i sl ne dolazi u obzir, ne zelim gnjaviti bebu s time.
    Za sada peremo kosicu s mustelinim skupim samponom protiv tjemenice, koj ne pomaze. Doduse pise da treba prati svaki dan, ali ne kupamo se svaki dan.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam dobro iskustvo upravo sa četkanjem, ali s vrlo nježnom četkicom za kupanje. Važno je izabrati četku s umjetnim vlaknima baš za bebe. Kod takvih su "čekinje" zaobljenih vrhova i ne oštećuju kožu. Ako kod svakog pranja bebe temeljito očetkaš - tjemenice nema. Do sada sam u više navraćaja pokušao popularizirati četkanje, ali se nije primilo. Uvijek su nekakva ulja, kreme i šamponi zvučnih imena išli u prvi plan.
    Ja sam doduše koristio i šampon, ali rijetko i bilo nam je super.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

četkanje u kadi ili poslje kupanja?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U kadi. Ideja je na mokro masirati vlasište, a jedini način za stvarno doći do vlasišta je korištenjem četke. Pri tome se ljuskice tjemenice (ako postoji) i ostalih nečistoća nježno uklone i ispiranje vodom dovrši posao. Nije potrebno dugo rifljati jedno te isto mjesto, nego dovoljno redovito sve proći. Što ne ode danas otići će sutra. Na ovaj način malac je samo u par navraćaja imao vidljive ljuske (radi nemara smotanih roditelja), a i te smo riješili nakon samo nekoliko pranja.
    Znam da ovo neće skoro nikoga nagovoriti da isproba i uvjeri se jer je očito prejako uvjerenje da se tjemenica mora otopiti uljem. Ulje pak podrazumijeva pranje šamponom i tako sve počinje.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

JA sam svojoj većinu tjemenice poskidala noktima. Nakon kupanja (samo vodom) dok bih je dojila, lagano bih je češkala po glavi i cijele "krpe" su otpadale. Probala sam jednom i namazat maslinovim uljem, ali nije bilo puno učinkovitije.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davore bas si pesimist Ja cu probati pa javim kako ide.

Meni se ulje zamjerilo jos s prvom bebom.

Rossa to sam i ja radila ali bebice je smetalo, stalno sam ih ceprkala po kosici, pa sam odustala. A i sve sto tako skinem brzo se vrati

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Četkanje bebice koja još ne sjedi ali se prevrće u vodi je ispalo prilično zahtjevna misija. Uz to ima puuno kose zbog koje je teško doći do vlasišta. (Ali srećom zbog kosice se ni tjemenica ne vidi) Probat ću neko vrijeme prat bez šampona i četkati koliko ide, pa vidjeti situaciju.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Četkanje bebice koja još ne sjedi ali se prevrće u vodi je ispalo prilično zahtjevna misija.
    I meni se tako činilo. Ali nakon što je izvadiš dok joj je još mokra kosa moglo bi se dosta isčešljati. Tako sam ja radila, istina uz prethodno namakanje u ulju i pranje dječjim sapunom.
    U kadi nije baš htjela biti, zapravo to je bila takva nemoguća misija da mi nikakvo četkanje u vodi na bi palo na pamet, pa sam tjemenicu skidala dok je dobro namočena češljićem za bebe, ili samo češkanjem noktima.

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čula sam za to "no shampoo" vani se dosta ljudi odlučilo za to i žena. Uglavnom oni koriste za pranje kose žlicu sode pomiješane sa vodom pa istrljaju vlasište, isperu pa jabučni ocat pomiješan sa vodom, navodno jako dobra alternativa šamponima. Pričala sam mm o tome pa malo dodala "no gel za tuširanje", pa malo "no zubna pasta". Očekivala sam da će me ismijat, ali začudo nije. Djecu odavno ne tuširam sa gelovima za tuširanje nego samo vodica, šampon jako rijetko i divno mirišu. Evo mi donijeli novogodišnju odluku, barem eksperimentalno da alternativi damo šansu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Držim fige.
    Meni je uspjelo pomoću mora i ne znam kako bi to izgledalo kroz godinu. Ako nemate izrazito masnu kosu (kao što sam ja imao) moguće je da ćete uhodavanje proći glatko.

Javi

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nakon kuhanja, ihalacije kod pranja suđa nad vrućom vodom poprilično sam se uznojila i testno se išla otuširati samo vodom. Ostao je miris ispod pazuha. Šta zaista ne koristite ništa za tu zonu, meni neće proći samo vodom?!

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da probas napraviti neki rastvor limunovog soka i vode i prebrisati blaznicom taj dio?
    ja posle tusiranja pokvasim dio ispod pazuha, pa utrljam malo sode. nekad stavim i par kapi nekog e. ulja, lavanda najcesce, jer moze direkt na kozu, bez baznog.
    Posljednje uređivanje od Zelim Blizance : 26.12.2011. at 22:17

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Držim fige.
    Meni je uspjelo pomoću mora i ne znam kako bi to izgledalo kroz godinu. Ako nemate izrazito masnu kosu (kao što sam ja imao) moguće je da ćete uhodavanje proći glatko.

Javi
    Sjećam se da sam kao klinka znala cijelo ljeto ne prati kosu šamponom, uz svakodnevno kupanje u moru. I kosa je bila čista - mislila sam da sam pomiješala sjećanja iz djetinjstva jer se kosa ne može prati u moru, ali izgleda da nisam

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Njetočka prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon kuhanja, ihalacije kod pranja suđa nad vrućom vodom poprilično sam se uznojila i testno se išla otuširati samo vodom. Ostao je miris ispod pazuha. Šta zaista ne koristite ništa za tu zonu, meni neće proći samo vodom?!
    Puno toga se promijeni kad se potpuno prešaltaš. Ne kažem da se baš ništa "ne čuje", ali nije "galama"

Tjelesni mirisi su sasvim OK ako ne smrde.

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo, freš njuz.
    3. dan "real poo"
    KOSA - nisam ju prala do večeras i baš se zamastila. Oprala sam ju samo vodom. Sada izgleda masna, ali na dodir je nekako gruba. Uglavnom, to je početak, ali utješno još nisam počela koristiti papirnate ručnike za dodatno upijanje.
    TIJELO - ne bi vjerovali, ali koža je puno mekanija, ako baš osjetim ispod pazuha da voda nije baš sve mirise oprala, stavim malo sode i svi mirisi "veništ".

Planirala sam početi od NG, ali nisam mogla izdržati, škakljalo me da počnem odmah. Uglavnom prije dočeka ću oprati kosu sodom i octom i nadam se da će biti bolje i da neću morati neke marame furati na party!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači ti pereš kosu svaki 3. dan?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja samo javljam da sam oprala kosu sodom+vodom, pa zatim isplahnula s rastvorom jabučnog octa, pa sve skupa isprala

samo da upozorim da ne otvarate oči dok dobro ne isperete ocat, da vas ne peku kao mene

ali kosa je preprepredivna, jednako čista kao da je oprana šamponom, za moju kosu od 1 ili 2 cm je ovo odlično jer mi ne leti, nego ima strukturu

što se pazuha tiče - ja stavljam kristal, ali ima jedan problem; sve je u redu dok je neki uobičajeni dan, ali sada smo zaključivali ocjene, svi učenici stoje oko mene u krugu, a moja pazuha , tako da sam ovih zadnjih dana ipak stavljala neke ostatke ostataka dezodoransa koje mi je netko bio kupio za nešto. jednostavno nije išlo, čovječe, kao da sam tvor

tijelo perem samo parcijalno - pazuha, guzičku, noge, ostalo vodom. savršeno

tako da moram naći neko rješenje za pazuha u živčanijim danima

iz istog razloga moram prati i kosu, makar na koji način, ali sada samo s ovodm ne mogu. probala sam, ne mogu takva ni u zbornicu ni u razred. možda bi trebalo pomicati granice čistoga, ja se zaista trudim, ali neke stvari moram ostaviti - barem urednu kosu i nesmrdljiva pazuha

dakle, kako pazuhe i sodu?

je li soda za kožu ili rasuši?

eh, da, mada nije baš za ovaj topik, ne kužim zašto mi uporno ostaje smradić na opranoj robi ispod pazuha. nikako, ali nikako se ne želi oprati, bila bez ičega, s kristalom ili dezodoransom

ali kostim pola čepića deterdženta na 6 kg i program s puno vode

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Prije nego smo otkrili kristal muževe sportske majice sam namakala u octu da smradko nestane. Pomoglo je.
    Meni je kristal zakon stvar.

Ja sam si za prijelaznu fazu naručila domaći sapun koje izrađuju ženskice iz mog grada i ful je na prirodnoj bazi te se s njim može prati i kosa i tijelo i lice. Pa ako ne bude išlo ovako soda+ocat koristit ću sapun i opet sam napravila korak prema prirodnijem.

Za posao ću i dalje koristiti neki parfem ako mi netko ne otkrije neku tajnu vlastite izrade parfema od eteričnih ulja recimo ili slično.

Meni je sada lako eksperimentirati jer sam još dva mjeseca na porodiljnom i do povratka na posao imam fore za dobru prilagodbu.

Jelena, kosu sam inače prala svaki drugi dan, sada sam čekala 3 dan da se doooobro zamasti. A od sada kada koristim vodu prat ću svaku večer.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali meni se smradić nastao na kristalu neće oprati

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

čak se i smrad manje čuje kad ga umanjiš

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za klince koristim sensitive deterdžent iz dm-a, ali sam skužila da za moju i mm-a robu to jednostavno nije dovoljno, za našu robu deterdžent mora imati miris da se i nakon pranja ispod pazuha ne osjeti znoj, ili moram staviti omekšivač (što izbjegavam kad god mogu). Zato za našu obojanu robu (a takve su nam većinom majice i košulje za posao) koristim baš neki komercijalni 'mirisni' tekući kolor deterdžent, i to odmjerim potrebnu količinu u kuglu (dozator), a onda taj deterdžent malo izlijem i razmažem po majicama na dijelu ispod pazuha i pustim da odstoji par minuta prije nego uključim mašinu. Uglavnom pomogne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    ja samo javljam da sam oprala kosu sodom+vodom, pa zatim isplahnula s rastvorom jabučnog octa, pa sve skupa isprala

samo da upozorim da ne otvarate oči dok dobro ne isperete ocat, da vas ne peku kao mene

ali kosa je preprepredivna, jednako čista kao da je oprana šamponom, za moju kosu od 1 ili 2 cm je ovo odlično jer mi ne leti, nego ima strukturu

što se pazuha tiče - ja stavljam kristal, ali ima jedan problem; sve je u redu dok je neki uobičajeni dan, ali sada smo zaključivali ocjene, svi učenici stoje oko mene u krugu, a moja pazuha , tako da sam ovih zadnjih dana ipak stavljala neke ostatke ostataka dezodoransa koje mi je netko bio kupio za nešto. jednostavno nije išlo, čovječe, kao da sam tvor

tijelo perem samo parcijalno - pazuha, guzičku, noge, ostalo vodom. savršeno

tako da moram naći neko rješenje za pazuha u živčanijim danima

iz istog razloga moram prati i kosu, makar na koji način, ali sada samo s ovodm ne mogu. probala sam, ne mogu takva ni u zbornicu ni u razred. možda bi trebalo pomicati granice čistoga, ja se zaista trudim, ali neke stvari moram ostaviti - barem urednu kosu i nesmrdljiva pazuha

dakle, kako pazuhe i sodu?

je li soda za kožu ili rasuši?

eh, da, mada nije baš za ovaj topik, ne kužim zašto mi uporno ostaje smradić na opranoj robi ispod pazuha. nikako, ali nikako se ne želi oprati, bila bez ičega, s kristalom ili dezodoransom

Ja za ispod pazuha koristim Nuxe deodoran i dobar mi je, iako svi ti prirodni zakažu u stresnim situacijama. Za takve dane imam svoju staru Rexonu i gotovo.

Kaj se smrada odjeće tiče, meni se isto događalo sve dok nije uginula stara vešmašina (nije bila tak stara 6-7 godina, ali nije bila baš biser). Kupili novu i preporodila sam se, pa možda je do vešmašine. Na kratkim programima nikad se ne opere kako treba, bez obzira na količinu deterdženta, pa koristim standardni program na 40oC koji traje sat i pol, ali na staroj mašini ni to ni bilo što drugo nije pomagalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni u zadnje se ne čuje kad se izvadi iz mašine ak stavim koju kap čajevca ili nekaj slično, ak ne smrdi za poludit.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znači nisam jedina

na bijelim majicama mi ostanu i žute fleke

a stvarno zaobilazim kemikalije

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

znači nisam jedina

na bijelim majicama mi ostanu i žute fleke

a stvarno zaobilazim kemikalije
    Ja uopće nemam kemikalije. Prvo namočim u lavoru u octu i vodi i malo protrljam majicu ispod pazuha i tak malo ostavim i onda ubacim u mašinu i stavim povećani nivo vode. I prođe.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali od kuda žute fleke, ako ne stavljam ništa osim kristala

pa nije valjda da ja to °proizvodim°?!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nastoj nabaviti kristalnu sodu i uz tu količinu deterđenta stavi dvije žličice sode. Kristalnu sodu ćeš naći povoljno u dućanima s potrepštinama za vinare, npr. Pevec.

@Njetočka, znat ćeš da si se prešaltala kad ti mokra kosa na opip bude glatka. Ta gruba faza traje tih par tjedana i kosa se dosta teško dovodi u red i sva je nekako mat i bez veze. Proći će

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

javljam da sam i drugi puta oprala kosu sa sodom+vodom+jabučnim octom i da je odlično

samo ne znam može li soda isušiti vlasište, kada može i kadu oprati?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Paaa... ideja je dopustiti prirodnim mehanizmima vlasišta da stvari dotjeraju u stabilno stanje i bez vanjske pomoći. Ako to gledaš samo kroz prizmu odustajanja od korporativne kozmetike, onda si već napravila priličan pomak. Nemam najblažeg pojma koliko će ti se kosa mastiti nakon takvog tretmana. Ako ti se masti manje nego obično onda si našla jednostavniji pristup za dosegnuti real-poo nirvanu. Period uhodavanja je inače stvarno zahtjevan.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •