Mali (2,5god) je nedavno počeo kopati nos. I nikako da stane. Inače imam visok stupanj tolerancije, al zbog nekog razloga sam slabog razumijevanja kad vidim kako gura prst u nos. Najradije bih mu zavezao ruke oko struka da onemogućim kopanje.
Prvo sam mislio kako se radi samo o otkriću zgodne kombinacije kažiprsta i nosne šupljine. No, kako vrijeme prolazi sad mislim da njega možda nešto iritira u nosu.
Gledajući na internetu što bi to moglo biti naišao sam na različita mišljenja. Jedni kažu da je to simptom kada klinci imaju gliste. Drugi kažu da je to glupost i da to nikako ne može biti simptom da klinci imaju gliste.
Onda ima članak koji kaže da kopanje nosa ukazuje na problem i to treba izliječiti. S druge strane ima članak koji tvrdi kako su znanstvenici kroz određena istraživanja zaključili kako je kopanje nosa zdrava i poželjna aktivnost. Jedini problem kod kopanja nosa su društvena ograničenja a po njima je i dobra preporuka da se pojede onaj tvrdi dio koji izvadimo iz nosne šupljime.
I kome sad vjerovati i što da radim? Jesu gliste, nisu? DA njegov drekec dam na analizu, ili da ga zavežem za drvo dok ne prođe?