Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Prvi pregled kod neuropedijatra - konvulzije

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Prvi pregled kod neuropedijatra - konvulzije

Radi se o trogodišnjaku koji ima konvulzije,jednom je imao febrilne, drugi put blaži napad bez temperature.... zanima me kako izgleda pregled kod neuropedijatra, znam da nas čeka EEg glave,ali da li ima još kakvih pretraga?

Zna li netko da li na Rebru kaad dođemo na pregled mogu ja biti s njim na svim pregledima, i da li je potrebna hospitalizacija ili se samo radi taj EEg i idemo doma nakon toga??

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja frendica je nedavno bila sa 7-godišnjakom, mislim da je bila s njim unutra.Radili su običan EEG, a onda ih je doktorica naručila kroz par dana na EEG nakon neprospavane noći.
    Ovisno o nalazu EEG-a (što nećete odmah dobiti) rade se daljnje pretrage.
    Ona je radila i MR (magnetnu rezonancu-najbrže je preko uputnice dobila u Medikolu u Čakovcu)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sam pregled djeteta kod neuropedijatra u našem slučaju se odnosio na par osnovnih pitanja upućenih djetetu, onda je morao hodati ravno nogu ispred noge, dodirivao je vrh nosa - cijelo vrijeme bio je samo u donjem vešu. Pregledala ga je od glave do pete - doslovce - mi smo cijelo vrijeme bili unutra, a onda je postavila i hrpu pitanja meni o trudnoći, porodu i svemu što je kasnije bilo. Pregled nije neugodan za dijete niti bolan, niti ga moraš nešto posebno pripremati. Ako ćete raditi EEG onda ćeš tamo dobiti upute kako i što. samo da naglasim kod EEG-a je jako važno da djete bude sito, da nije gladno i da ga nije sila na WC. Probajte to obaviti ranije. Mi smo se zadržali na samom pregledu sigurno 45 minuta jer sam ja imala hrpu pitanja na koja nisam dobila konkretne odgovorre, ali su mi ipak pomogli da se smirim. Mi smo radili i CT jer smo bili u bolnici (nažalost tamo nije bilo magnetske, pa su nas ozračili), a onda kasnije i MR jer je neuropedijatrica htjela biti 100% sigurna iako je CT bio uredan. Sada imamo samo kontrolne EEG-ove i preglede. Nismo na lijekovima !

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma mene je samo strah kako ćemo taj eeg obaviti jer smo ga već jednom radili 10 minuta pa je jedva i toliko bio miran....

a kako se radi CT?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

EEG nakon neprospavane noći je super, klinac čim legne, praktički već spava. Problem je običan EEG, nazovimo ga tako, gdje je dijete budno, tu sve ovisi o dijetetu, moje dijete je starije pa smo uspijeli obaviti pregled bez problema. Snimanje CT je relativno kratko, naspram MR koja trajeeeee. Mi smo klinca doveli do tehničara koji su ga preuzeli i obavili snimanje, mi smo čekali ispred vrata, ali klinac je tada bio omamljen i samo mu se spavalo, tako da čim se legnuo on je praktički zaspao. Omamljen je bio od visoke temperature, silnih pikanja i neprospavane noći (snimanje je bilo u roku sat vremena kako smo zaprimljeni hitnom u bolnicu). Snimanje je trajalo možda 10-tak minuta ili se to nama tako tada činilo. MR traje od minimalno 45 minuta pa nadalje i glasna je i klincima neugodna, i tu treba dijete pripremiti na zvukove, meni je to bilo kao da netko nešto radi čekičem pa u različitim ritmovima i dužini trajanja. Kod MR roditelj može biti s djetetom, bar sam ja bila sa svojim.
    Posljednje uređivanje od VGmama : 24.05.2011. at 14:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •