-
Što vi mislite o ovome, evo, iskreno, mene je to iznenadilo jer sam iščitala to kao savjet da bolesni treba prekinuti veze sa prijašnjim svijetom i oforimiti skroz nove veze, tj. govori o potpuno obrnutoj stvari - da bolesni treba prekinut veze sa starim poznanicima:
"Za osobe koje nisu rođene s invaliditetom, već su ga zbog bolesti ili neke traume stekle kasnije u životu, najjednostavnije je rješenje okrenuti se novim ljudima, koji ih nisu poznavali prije invaliditeta i koji ih hoće ili neće prihvatiti kao osobe s invaliditetom. Svi ti ljudi u prilici su sami odlučiti hoće li se družiti s nekim tko je vidljivo različit (npr. bez ruke ili noge, izrazito nizak, tko ima neki tjelesni nedostatak koji ometa kretanje ili ga čini čudnim itd.), što je teže ako postoji poznanstvo iz vremena prije nastanka invaliditeta.
- Osoba s invaliditetom treba drugim, novim ljudima ostaviti izbor između druženja i nedruženja i na taj način izbjeći neželjene i bolne reakcije odbijanja, omalovažavanja ili izbjegavanja."
Link:
http://www.jutarnji.hr/mirjana-krizm...drekla/503200/
Tj. to mi se činilo kao obranaštvo, ali ne znam, radi se o high profile psihologinji koja je to sve proživjela i sigurno je kompetentna govoriti to što govori.
Vezano je za njenu priču iz djetinjstva i šok da je tadašnja prijateljica rekla da joj je s njom neugodno zbog dečka, nakon čega je, nakon tri dana razmišljanja, M.K. odlučila ne razgovarati ni sa kim od svojih prijašnjih poznanika u školi.
Posljednje uređivanje od ina33 : 26.05.2011. at 11:11
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma