Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Pomoć - otkopčava autosjedalicu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Pomoć - otkopčava autosjedalicu

Imamo Romer King Plus autosjedalicu i kako god vezala, zategla ona je otkopča. Nije niti malo bezazleno i opasno je. Prije par dana mi je na brzoj cesti to napravila, nisam mogla nigdje zaustaviti osim na sred ceste. Njena vrata su zaključana, ne mogu se otvoriti iznutra, ali ona druga nisu, jer je u autu isključivo u autosjedalici i nije mi padalo na pamet da i ona druga zaključam. Kazala mi je da će Lala otvorit prozor, umrla sam od straha, počela vikati kao luda i rukom je hvatati. Dosjetila sam se i dala joj neke stvari iz auta i smirila se, na prvom mjestu gdje se moglo stati stala sam. Otkad to radi minimalno se vozimo, što mi je užasan problem. Jednostavno to radi i ništa ne pomaže ni razgovor, ni vikanje, ma ništa, sve smo probali, osim udariti je što je želim, a vraga mi moga dođe mi

E sad, možda sam ja kriva, ne znam, gledali smo uputstva, ne znam, ništa ne vidim dodatno, neku zaštitu. To je jednostavno tako.

Pomagajte cure, nismo valjda jedini s tim problemom. Što da napravim i ima li kakva zaštita, nešto...

Ovo je zaista užasno. Ne želim niti mi pada na pamet voziti dijete koje nije potpuno sigurno vezano u autosjedalici. Bojim se, jer vrag dođe uvijek kad ne treba i dođe samo "onaj jedan put"

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj grozna situacija...Prvo sto mi pada na pamet, jer bi ja tako postupila, je ucjena da neide s vama ako ce se otkopcavati, mozda ako se otkopca da stanes negdje sastrane, ako imas priliku, izades iz auta, izvadis i nju i kazes da sad neidete nikud jer je uzasno opasno voziti se nevezan. I jasno, vrlo jasno pokazat strah od moguceg ishoda nevezanja. Svakako zakljucaj i druga vrata, onesposobi i otvaranje prozora ako treba.
    Ne znam sta bi ti drugo rekla, koliko ja znam ne postoji zastita...
    Moj sin je jednom provukao ruku ispod pojasa i ja sam napravila bas ovako kako sam ti gore napisala, stala sam i vrlo ozbiljnim i strogim glasom rekla da nam pojas i AS cuvaju glavu i da je jako, jako opasno voziti se onako nepravilno vezan. Vise to nikad nije ponovio, sjedi ko bubica, sam se okopca tek kad stanem, ugasim auto i kazem da smo stigli.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

koksy dvaput sam je vraćala kući triput sam odmah ispred kuće otišla kući jer se nije htjela vezati.
    Jednostavno ona to sve odveže i otkači. Lako je kad mogu stati svako malo, ali kad se nađem na mjestu gdje ne mogu hvata me nervoza i samim time moja vožnja više nije sigurna.
    Ma da, druga vrata sam odmah zaključala.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kaj je to 9-18 ili 15-36 AS?
    Nasa Roemer 9-18 se tako tesko kopca da ju nadljudskim silama uopce zakopcam, a ni otkopcati se neda lako. Mozda je kvar na AS? Roemerice se koliko znam prilicno tesko kopcaju i otkopcavaju, objasnjeno mi je bas zato da djeca sama ne mogu. Pokusaj reklamirati AS ako se kopca lagano otkopcava...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da će proći, ali ja sigurno ne bih onemogućavala otvaranje svih vratiju i prozora... Tu me hvata panika... Što ako se dogodi nesreća i vrata se ne mogu otvoriti, a do prednjih se ne može ...
    Probaj joj dati neku zanimljivu igračku, hranu, piće u ruke.
    I JAKO strogo se postavi.
    Ja sam se nekoliko puta toliko nakostriješila da im isto nije više palo napamet. U nekim trenucima je po meni to neminovno. Jednostavno testiraju granice...a preko nekih ne prelazim.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da će proći, ali ja sigurno ne bih onemogućavala otvaranje svih vratiju i prozora... Tu me hvata panika... Što ako se dogodi nesreća i vrata se ne mogu otvoriti, a do prednjih se ne može ...
    Ma ja sam mislila na onu sigurnosnu bravicu koja je bas za klince da ne mogu vrata iznutra otvorit, to je na mom autu uvijek aktivirano, izvana se otvara normalno.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Možda da cijelu kopču još dodatno vežeš nekakvom maramom?

Moj sin je do nedavno mislio da auto neče upaliti ako svi nismo vezani

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj je to 9-18 ili 15-36 AS?
    Nasa Roemer 9-18 se tako tesko kopca da ju nadljudskim silama uopce zakopcam, a ni otkopcati se neda lako. Mozda je kvar na AS? Roemerice se koliko znam prilicno tesko kopcaju i otkopcavaju, objasnjeno mi je bas zato da djeca sama ne mogu. Pokusaj reklamirati AS ako se kopca lagano otkopcava...
    Ovo i mene zanima, jer i našu 9-18 ja jedva odkopčam.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dapace imamo 2 roemer safefix plus, 2 godista proizvodnje, ali tesko otvaranje i zatvaranje im je zajednicko... Posjeti servis

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja je prijateljica imala sličnu situaciju, sin od 4g je stalno odkopčavao as, u pitanju je bila grupa III, al manje bitno...
    Svaka vožnja izazivala je samo sres i puno vike...
    Jednom više nije mogla izdržati, odvezla se s njime ispred zgrade policije, pozvala policajca da malome objasni kako je jako opasno odvezivati pojas....
    Tu je onda s njegove strane slijedila cijela priča o vožnji, pojasevima, as....
    Od tada se nijednom nije odvezao....

Eto, čisto primjer....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 25.05.2011. at 08:26

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj, ovo mi je poznato gradivo!
    Kad je M imao 2 godine, bilo mu je bas fora otkopčati se u sjedalici i tako sve do jednog kobnog jutra kad se frajer zaletio u nas na putu do vrtića. Naravno, dijete je izletjelo iz sjedalice i sva sreća pa je bio mali i udario glavom u suvozačev sic, i nije proletio naprijed! ( sjedalica je bila montirana iza vozačkog sica).
    Kad se sve primirilo i kad smo vidjeli da nije ništa prestrašno, iskoristila sam situaciju da mu objasnim čemu služi pojas i zašto MORA biti vezan!!!
    Moj strah i panika su ustvari prešli na njega i od tada čim sjedamo u auto on se veže. Dapače, ako slučajno ne prekontroliram jel dobro zavezanm to je urlanje dok ne pregledam sve!
    Ružna priča koja je na kraju ipak imala sretan kraj, jer se, prije svega njemu nije desilo nista strašno, a drugo, naučili smo se vezati!

E sad, ovo samo kao ideja!
    Možda da pokušas negdje, kad skužiš da se otkopčala, naglo zakočiti, samo da ju malo prestrašiš! Nisam inače za takve metode, ali ako neide drugačije...
    Mislim, bolje je da ju prestrašiš u situaciji kad ti sve držiš pod kontrolom, nego da se desi glupost kao kod nas!
    Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni ti je to isto jako čudno, jer A. je imao Romer King plus, a Z. sad ima duoplus - i ja i MM se moram dobro potruditi da ju otkopčamo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, ovo samo kao ideja!
    Možda da pokušas negdje, kad skužiš da se otkopčala, naglo zakočiti, samo da ju malo prestrašiš! Nisam inače za takve metode, ali ako neide drugačije...
    Mislim, bolje je da ju prestrašiš u situaciji kad ti sve držiš pod kontrolom, nego da se desi glupost kao kod nas!
    Sretno.
    Ovo smo mi napravili nekoliko puta (kad smo prešli u buster). Odličan način za učenje čemu služi AS.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja sam mislila na onu sigurnosnu bravicu koja je bas za klince da ne mogu vrata iznutra otvorit, to je na mom autu uvijek aktivirano, izvana se otvara normalno.
    o tome i govorim kada sjedim otraga i shvatim da ne mogu otvoriti vrata ... ajme ...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo i nama se dogodilo neki dan!
    ja se okrenem da je pogledam a ona meni veli: Šta gledaš, odvezala sam se!

A mi odmah digli paniku, muž zove policiju, i tako cijeli stres smo joj napravili, pa se iskreno nadam da se to više neće ponovit.
    Objasnili zašto se to ne radi dok se ne parkiramo i sve ponovili da nema zabune.
    Inače sad će joj 4 godine i nikad se nije ni pokušala odvezat.
    Posljednje uređivanje od AnneMary : 25.05.2011. at 11:05

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi imamo romer king plus i moja se isto bez problema izvrluda iz naramenica, koliko god joj jako pritegnem..jednostavno izvuće ruke i sretan vrluda lijevo desno...stanemo, objasnim joj da se to ne smije raditi, umetnem rukice ispod remena i za 5 minuta ista stvar...nije to uvijek, ali kad joj se ne da više voziti, obavezno se izvuće van...i kopču pokušava otkopčati ali još nije uspjela..što je, vjerujem, samo pitanje vremena...

inače ima tek 22mj.

koma

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo romer king plus i moja se isto bez problema izvrluda iz naramenica, koliko god joj jako pritegnem..jednostavno izvuće ruke i sretan vrluda lijevo desno...stanemo, objasnim joj da se to ne smije raditi, umetnem rukice ispod remena i za 5 minuta ista stvar...nije to uvijek, ali kad joj se ne da više voziti, obavezno se izvuće van...i kopču pokušava otkopčati ali još nije uspjela..što je, vjerujem, samo pitanje vremena...

inače ima tek 22mj.

koma
    ovo izvlačenje ruku ispod pojasa bi moglo biti zbog previsoko postavljenih pojaseva: kod AS okrenute u smjeru vožnje trebaju biti u visini ramena ili malo iznad

ukoliko je visina OK, provjeri je li dovoljno zategnuto: ako ti možeš uvući više od jednog svojeg prsta ispod pojasa - zateži još

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mala djeca ne bi smjela moći otkopčati kopču
    kontaktiraj proizvođača za savjet

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    o tome i govorim kada sjedim otraga i shvatim da ne mogu otvoriti vrata ... ajme ...
    Klaustrofobija a?
    Ma rade ja to zakljucam nego da 100% vjerujem trogodisnjaku, jest on razuman i dobar je u voznji ali nikad, nikad ne mogu biti potpuno sigurna da nece otvorit vrata u voznji.

Sad kad ste vec svi napisali, ne znam kako se ja nisam sjetila, da se i na nasoj AS do 18 kg kopca jedva otkopcala, nijedan klinac nije toliko jak. Sigurno je neka greska u kopci cim se da lako otkopcati.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma vrata su zaključana na onu sigurnosnu kvačicu, izvani se uredno mogu otvoriti, a iznutra ne. Nisam klaustofobična, a i da jesam, rađe da je zaključano i djeca da su sigurna, nego da promišljam na eventualno moguću prometnu nesreću.
    Nisam rekla da se lako otkopčava, dapače...nova je i otkopčava se kao i prvi dan, a kako ona to napravi ne znam.
    Ona ima dvije i pol godine i ako je skužila kako to radi, a koliko vidim objema palcima pritisne ono dugme, onda nema straha da neće prestati.

Kontaktirat ću proizvođača, ali nisam sigurna da je u tome problem.
    Palo nam je na pamet, ali smo isključili tu mogućnost, jer je kopča kao i prvog dana.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da, kad se zakopčava treba dobro pritisnuti da klikne, a isto tako i kad se otkopčava, kad klikne, odnosno popusti onda je poslije lako izvuči.
    Kopča se zakopčava do kraja i sve izgleda ok.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne postoji nikakav servis ili slično (nisam imala pojma). Garancija istekla prije mjesec dana Rekli su mi u Kiki da pošaljem stolicu pa da će vidjeti i pokušati uvažiti garanciju.
    A što ću ja bez stolice tu? Ne znam uopće što da napravim.
    Oni, ako se utvrdi da je greška daju novu stolicu, a meni dugme uopće ne izgleda tako loše i garancija je prošla mjesec dana. Majko moja morat ću na kraju kupovat novu AS

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A moram kupovat novu i za novu bebicu, jer ova stara ne valja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa kolko je onda ta garancija? i kolko ti je vijek sjedalice 5 godina po tebi nije?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pa kolko je onda ta garancija? i kolko ti je vijek sjedalice 5 godina po tebi nije?
    Nisam baš shvatila najbolje ovu zadnju rečenicu.
    Uglavnom garancija AS je godinu dana, a nama je istekla prije mjesec dana.
    Što se tiče ovoga da moram kupiti novu AS za novu bebicu (od 0 do 13) to je zato što je stara pukla.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja našu kopču teže otkopčam (romer duo plus) al malac je sa 1,5 godinu mogao to napraviti....on kad sjedi upre prstiće u crvenu kopču, stisne i ne izađe lako al izađe (imam osjećaj da je njima lakše otkopčat nego nama kad se upru svom snagom u samu kopču)...
    par puta stala, zakopčala, pričala o tome kako je opasno voziti se otkopčan, kako smo tata i ja vezani (i svi iz obitelji poimence ) policiji/kazni ako se ne vežemo i nije dugo trajalo (mislim da se 3 ili 4 puta otkopčao)
    Posljednje uređivanje od (maša) : 02.06.2011. at 09:34

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •