Pozdrav svima
Ne mogu doći k sebi,ni u snu se nisam nadala da ću jednog dana na Rodama otvoriti temu ovakvog naslova.
Dakle,situacija je slijedeća:moja svekrva nas optužuje da joj nedamo da viđa našu petomjesečnu djevojčicu.
Prijeti nam soc. službom jer ona kao baka ima pravo viđati svoju unuku.
U muževoj obitelji nikad klima nije bila sjajna,imao je dosta teško djetinjstvo,često je dobivao batine i verbalne uvrede od strane oca a i majka nije zaostajala (dogodilo se par puta i od kada smo mi zajedno,a i otac ga je prije 3-4 godine fizički napao,samo je moj muž sada odrastao čovjek od 2m i 100kg i samo se povukao i maknuo se)
E sad,ono što ja branim i smeta me je to da oni dolaze viđati svoju unuku kad sam ja sama doma jer se to druženje svede na sve drugo samo ne na druženje sa našom bebom. Uglavnom je situacija takva da oni stalno nešto prigovaraju,podižu ton i sl.,i vidim da se naša beba toga boji jer često plače kad oni dođu (vjerojatno osjeti i moju nervozu).S druge strane znam da nebi trebala braniti viđanja baka-deda-unuka,ali je problem u tome što moj muž ne želi naći vremena i dogovoriti posjet kad je on kući jer mu je pun kufer vlastitih roditelja. Moram naglasiti da mene ne prisiljava na druženja s njima..ako zovu na moj mob,on samo veli "ne javljaj se" ionako ti samo rade na štetu i jadna si nakon druženja s njima. U njihovim očima sam trenutno ja glavni krivac,ali fala Bogu da se muž i ja ne svađamo oko njih.Probala sam tisuću puta s njima razgovarati,ali oni su takvi ljudi i gotovo. Za njih ne postoji kompromis,i za njih što god mi radili nikad nećemo raditi dovoljno dobro.Stoga razumijem svog muža. Napokon je dobio dugo očekivano dijete,ima dobar brak,financijski se gombamo ko i većina danas,ali smo sretni i zadovoljni s onim što imamo,i uspijevamo živjeti nekim mirnim životom.Da,mislim da je to ključna riječ,moj muž je našao dugo očekivani mir i bježi od svojih roditelja.
A opet muči me ta situacija,jer vidim kako naša curka uživa s drugom bakom i koja je to količina ljubavi.
Šta je u ovoj našoj situaciji ispravno i šta je najbolje za dijete?
i što mogu očekivati ako nas prijave???
Kako uopće taj proces ide??
Jer nekak čisto sumnjam da će moj muž popustit.
p.s.oprostite na dugom postu,ali htjela sam donekle približit situaciju onome tko će mi se javiti.