Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: trazim recept od ~lex~ ---> beze torta

  1. #1
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno trazim recept od ~lex~ ---> beze torta

    lex, ona savrsena torta, sjecas se, kako se pravi?

  2. #2
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    a šta će tebi recept, nisi ni one kuglice napravila

  3. #3
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Cure, super ste mi

  4. #4
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja čekam da lexica stavi recept; baš mi treba nešto sa beze korama

    nije valjda otišlo prek pp :/

  5. #5
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    pa nije valjda toliko tajni (s naglaskom na a)

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e, moja mamita... to je samo "jedna od"!

  7. #7
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Jel tražiš možda ovu?

    Meni je ova jako fina, uvijek tako radim:

    BEZE TORTA

    Kore: 6 bjelanjaka i malo soli izmiksati da bude jako čvrsto. Dodati 12 žlica šećera u prahu.

    Peći u limu od pećnice u koji se stavi masni papir. Pećnicu prethodno zagrijati na 110-120°C i peći(sušiti) 2-2,5 sata.

    Osušeni beze mora biti bijel.

    Rezati na tri trake.

    Kreme br. 1:

    6 žumanjaka
    250 g šećera
    1/2 litre mlijeka
    1 žlica brašna

    Izraditi mikserom i kuhati na pari.

    Kad se krema stisne, umiješati 100 g pečenih i mljevenih badema. U hladno dodati jedan margarin(ja stavim malo manje) i izmiksati.

    Filovati kore i gore šlag i ribana čokolada.

    Krema br. 2.

    1/2 litre slatkog vrhnja imiksati i dodati šećera u prahu po želji. 2 lista ili 2 žličice želatine preliti s malo hladne vode da nabubri, otopiti a pari i dodati u šlag lagano miksajući.

    Filovati kore. Može se u šlag dodati i neko rezano voće(super je s jagodama).

  8. #8
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    bjež tratinčice oćemo onu što smo je baš jeli (neki rezali s tanjurom šnite), a ne ovako trlj-brlj da zamišljam

  9. #9
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Pa ispeci ovu pa ćemo doći trlj brlj rezati tanjurom i kod tebe i nećemo je zamišljati

  10. #10
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kad bih vas ja pozvala

  11. #11
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Znam da ne bi, sve bi sama pojela .

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ivarice, ako nisi od kuhinje, odi kupi gotove beze kore. Ja ih isto kupujem, imaš ih po slastičarnicama.
    Isplati se. Torta je brzo gotova a ove kupovne se fino rastope.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno



    A što je to "beze" ?

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    to su ti kore za kolače, napravljene samo od bjelanjka, šećera i oraha/lješnjaka.

  15. #15
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    naravno da cu koristiti kupovne, i lex je

  16. #16
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    podizem, lex izgleda online, a nije skuzila

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    potraži je na topicu o gaćama... tamo se raspisala!

  18. #18
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ne, nismo mi tu tortu samo sanjale, jelda?????

  19. #19
    ~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    793

    Početno

    Hahahahaha, umirem od smijeha, a hladno mi, nisam spavala tjedan dana

    Dakle, ne znam recept napamet (nikad ih ne pamtim, čemu onda sto masnih bilježnica u kredencu), i nisam ga mogla pronaći u par minuta, a budući da iz ovih stopa idem spavati, reći ću vam samo okvirno.
    Za kore istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati šećer u prahu i limunov sok, podijeliti na tri dijela i peći na 150°C. Može i kupovni beze.
    Krema ide u dva dijela: prvo od žumanjaka, šećera i malo brašna, skuham u mlijeku i ohladim, potom dodam orahe i malo margarina;
    drugi dio kreme je samo krema od vanilije.

    Slaže se kora, krema od oraha, krema od vanilije i kad je sve složeno premaže se šlagom. Može i kremfix u šlag, tek toliko da se ne cijedi.

    Kad pročitam sve točno, javim.

  20. #20
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja kupila kore a nigdje tocnog recepta
    nadam se da ce ova hrskava kora posatti lijepo mekana, ne treba je encim polijevati?

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ivarice, ne polijevaj. Krema tako natopi kore da se sve stopi i kore uopće ne osjećaš.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    može li sad konačno cijeli recept?

  23. #23
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    može li sad konačno cijeli recept?
    Bas. I ne kuzim, narezes koru na tri trake, i? Nigdje niste napisale stavis kore jednu na drugu ili tako nesto

  24. #24
    ~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    793

    Početno

    10 bjelanjaka
    300 gr lješnjaka
    400 gr kristal šećera
    150 gr keksa
    2 žlice iscijeđenog soka limuna
    450 gr putra
    10 žumanjaka
    200 gr šećera u prahu
    300 gr kristal šećera
    3 slatka vrhnja
    2 vanil šećera
    10 žlica brašna
    1L mlijeka

    Kore:
    Umutiti 10 bjelanjaka mikserom, u to dodati 400 gr kristalnog šećera, mutiti mikserom dok se šećer rastopi u masi.
    U to dodati 2 žlice iscijeđenog soka limuna i dobro mutiti.
    Staviti u podmazan pleh i zagrijati ror na 200°C, čim se pleh stavi u ror smanjiti na 150 stupnjeva, koru sušiti 45 minuta, nemojte otvarati ror. Kad prođe 45 minuta isključite ror i ostavite koru da se hladi. Ne otvarajte vratašca.

    Ovo su beze-kore, ali njih možete kupiti u slastičarnama, da se ne mučite s izradom.

    Fila:
    Umutiti 10 žumanjaka sa 300 gr kristal šećera i 2 vanil šećera pa kada se to umuti dodati 10 žlica brašna i skuhati u 1L mlijeka.
    (ako ima grudica kada se skuha - razbijte ih onako vruće mikserom).
    Filu ostaviti u posudi u kojoj se kuhala da se ohladi.
    300 gr lješnjaka (ili oraha, ovisno o ukusu) ispeći u roru i samljeti na mašinici.
    Također samljeti 150 gr keksa.
    Umutiti 450 gr putra sa 200 gr šećera u prahu u to dodati ohlađenu filu i mutiti. Umućenu masu podijeliti na dva dijela, u jedan dio dodati samljevene lješnjake i keks, drugi dio ostaviti žut.
    Koru iz pleha rasjeći da se dobiju 3 kore.
    Prvo ide jedna kora pa preko nje fila koji sadrži lješnjake i keks, pa onda žuta fila, pa opet kora, pa lješnjaci pa žuta, pa opet kora.
    Ako je ostalo žute file možete namazati po kori i po cijeloj torti. Ako ne, nije bed.
    Onda umutite 3 slatka vrhnja pa premažite cijelu tortu.
    Onda je stavite u frižider da se hladi jedno 3-4 sata.

    Dobar tek!

  25. #25

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Kaj se ta kora da rasjeći na 3 dijela?
    mislim,nije li lomljiva?

  26. #26

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    lex,pliz odgovori.sutra je namjeravam peći.

  27. #27
    ~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    793

    Početno

    Oprosti na kašnjenju!

    Da, malo se mrvi na krajevima, ali neznatno. Samo budi pažljiva! I nije bitno ako se i razlomi, ionako slažeš kora-krema, kora-krema, pa sve upije i gotovo.
    I oprez - torta je jako slatka. Smanji šećer ako misliš da je ovo pretjerano. Mi svi volimo tako, ali neki su mi se žalili da im je preslatko.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    hvala

  29. #29

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    torta je odlična,al nikad više neću sama peći te vražje kore.toliko sam se nazehabavala s njima da mi je došlo da ih bacim u smeće.
    sve u svemu na kraju je super ispalo.
    količinu šećera i margarina sam smanjila na pola.

  30. #30

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    kak se to "rasiječe" kora? vodoravno na tri lista, ili okomito (da se veličina smanji na trećinu pa se to slaže jedno na drugo?). dolega, da se ne upuštam?

  31. #31
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    čuj, ne znam kak ti stojiš s kuhanjem, al ak je dolegi prisjelo...

  32. #32

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ne upuštaj se ni slučajno.
    lijepo kupi u slastičarni i čuvaj živce.

  33. #33

    Početno

    I mene su te kore jako puno zivaca kostale... :/

    Naravno da sam ih predugo drzala u pecnici i naravno da su posmedjile i naravno da su imale odvratan okus i naravno da sam ih pokusavala i opet i opet i opet ispocetka napraviti i naravno da nisam uspjela... pa sam lijepo, nakon cjelodnevnog ocajavanja - napravila biskvit.

  34. #34
    ~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    793

    Početno

    Drago mi je da je torta super ispala, :D a žao mi je što si se namučila s korama.

  35. #35

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    A pečete li beze kore na peki papiru? Ja tako radim i bude dobro.

  36. #36

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Ja tako radim i bude dobro.
    Ne vjerujem dok ne vidim 8)
    A bome i probam :cer:

  37. #37

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    ja sam jednom radila te kore i napravila grešku..
    na tople kore sam stavila kremu i naravno, nakon vrlo kratko vremena kore su se doslovno rastopile... na greškama se uči...

  38. #38

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Poslikat ću kad idući put budem pravila.
    neću se trpati prije kuglofa :isto cer:

  39. #39

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Jel me netko tražio???!!

  40. #40

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Vrbani
    Postovi
    144

    Početno

    Podizem zbog jednog pitanja.

    Cure,
    u kojim tocno zagrebackim slasticarnicama kupujete beze kore? Hocu reci, preporucite mi gdje da ih kupim. Jesu li uvijek okruglog oblika?
    Hvala,
    Duda

  41. #41

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    slastičarnica "srebrnjak" u domjanićevoj ili kod vinceka.

    na ta dva mjesta znam da ih uvijek ima.

    i da,kore su svijek okrugle.

  42. #42

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,723

    Početno

    U Domjanićevoj 10kn/komad - ja sam toliko platila prošlu subotu dok su u gradu 18kn/komad - ovo je "trač", je li istina ne znam ...

  43. #43

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    to su ti kore za kolače, napravljene samo od bjelanjka, šećera i oraha/lješnjaka.

    Kako da ja vegetarijanac napravim beze kore?

  44. #44
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    zazeljela se ja opet lexine torte, mmmmmm

    imga, hvala za link, kupovala sam ih u gajevoj
    ali preslatke mi, ne znam sto cu, gdje cu sad

  45. #45
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    blago vama, vi možete birat. tu nema nigdjeeeee

  46. #46
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    thalia jesi trudna?

  47. #47
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja kupila jucer beze u vinceku, danas borovnice, ribizle, kivi i banane, sutra jaja, a torta ce valjda preksutra

  48. #48
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    aaaaaaaaaaaa
    kako su im kore preslatke, sva sam najezena :/
    iako sam u kremu stavila skoro nista secera, torta je skoro nejestiva od slatkoce

  49. #49
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja upravo pečem beze kore


    njušim katastrofu

  50. #50
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    andrea, fakat si pretjerala

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •