Koliko dugo - i kako mogu čuvati vanilin-kiflice, a da budu zdrave i sigurne za konzumaciju?
Koliko dugo - i kako mogu čuvati vanilin-kiflice, a da budu zdrave i sigurne za konzumaciju?
Moja baka ih drzi u kartonskoj kutiji, na aluminijskoj foliji, koju samo onako lagano i prebaci preko kiflica (pa onda poklopi originalnim poklopcem te kutije). Najcesce je rijec o kutiji, npr., od cipela. Traju i preko mjesec dana (odnosno, u tom roku ih najkasnije pojedemo).
U zamrzivaču, dva mjeseca. I više.
U frižideru, barem mjesec dana.
Zaboravila sam reci da ta kartonska kutija stoji 'u prozoru'. U prijevodu to znaci na prozorskoj dasci, u spavacoj sobi u kojoj je prilicno hladno.
Rekla bi moja mama - doklegod ti imaju fini okus.
Meni isto stoje u hladnijoj sobi, barem mjesec dana, a u frizideru najmanje 2, nekad i duze (cesto u ovo vrijeme dobivamo kolačiće kao poklone pa se toga nakupi). Uglavnom, ako ih stvarno imam dosta, zamrznem pa odmrzavam po potrebi.
Ja nikakve kolačiće ne držim više od tjedan dana. Ako ih imam puno, podjelim u susjedstvu.
također,za svaki slućaj...kalimero prvotno napisa
ista stvar...Lambi prvotno napisa
ako mi u nešto ide margarin/mast...dobije mi nakon tjedan dana jako ružan okus
a ako ima jaja obavezno u roku od 5 dana je stoga riješimo a do tada stoji u frižideru...
na žalost okusili smo salmonelu u par navrata ni krivi ni dužni pa smo malo preoprezni....