-
Jel tražiš možda ovu?
Meni je ova jako fina, uvijek tako radim:
BEZE TORTA
Kore: 6 bjelanjaka i malo soli izmiksati da bude jako čvrsto. Dodati 12 žlica šećera u prahu.
Peći u limu od pećnice u koji se stavi masni papir. Pećnicu prethodno zagrijati na 110-120°C i peći(sušiti) 2-2,5 sata.
Osušeni beze mora biti bijel.
Rezati na tri trake.
Kreme br. 1:
6 žumanjaka
250 g šećera
1/2 litre mlijeka
1 žlica brašna
Izraditi mikserom i kuhati na pari.
Kad se krema stisne, umiješati 100 g pečenih i mljevenih badema. U hladno dodati jedan margarin(ja stavim malo manje) i izmiksati.
Filovati kore i gore šlag i ribana čokolada.
Krema br. 2.
1/2 litre slatkog vrhnja imiksati i dodati šećera u prahu po želji. 2 lista ili 2 žličice želatine preliti s malo hladne vode da nabubri, otopiti a pari i dodati u šlag lagano miksajući.
Filovati kore. Može se u šlag dodati i neko rezano voće(super je s jagodama).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma