Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Upis (prijava) u vrtić godinu dana ranije

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Upis (prijava) u vrtić godinu dana ranije

Možda je naslov zbunjujući al evo koji smo jutros savjet dobili:
    mm ostavi starije dijete u vrtiću i teta (koja nam je stvarno ok) pita za mladju curu, kad je mislimo dati u vrtić (ona ima 1,5 g.)
    mm kaže da je čuva baka i da će krenuti tek kad bude imala 3 god. (dakle, upisivali bi je tek slijedeće godine u ovo vrijeme)
    teta će na to: moj vam je savjet sada predati papire jer će vjerojatno biti na listi čekanja pa će onda, kad bude trebala u vrtić, "taman" doći na red sa te liste
    to je objasnila time da su ove godine dobili 3 puta više prijava nego je mjesta u vrtiću a prednost imaju djeca koja su od lani na toj listi čekanja
    sta mislite o tome? sta je stvarno takva koma situacija?

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

teta ti je dala odličan savjet... ja sam predala papire kad je malac imao svega 3 mjeseca. naravno da tu godinu nije mogao upasti, ali je dospio na listu čekanja i iduće smo godine izravno upali u vrtić, a mnoga starija djeca nisu upisana. iz prve ruke znam da je to velika prednost.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

racionalno gledajući i zvuči ok, samo što ja uopće o njenom vrtiću još nisam razmišljala, daleko mi je to u glavi...

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pratim temu

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo za manjega predali papire kada je imao 1,5mj (rodio se u 3/2010). Odmah nam je rečeno da je premali (što sam naravno i sama znala), no druga opcija je bila da predam papire 2011 kada bi imao 14mj.
    Upisali smo se kada je navršio godinu dana.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A sta ako dijete dobije vrtic?
    mene muci slicno: dijete bi dogodine u vrtic

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dobro pitanje
    čuvanja mjesta više nema, ne znam, možda se svojevojno možeš staviti na tu listu i prepustiti mjesto prvom koji nije dobio (ovo je samo moje naklapanje)
    u svakom slučaju mi nismo predali papire, što zbog toga jer se ja nisam pripremila za to, ovo mi je jutros prvi glas, a što zbog naše specifične situacije oko seljenja (ne znam uopće u koji bi vrtić i predala papire)
    uglavnom, za premišljanje je još kratko vremena

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo starijem"čuvali" mjesto godinu i pol..išao je godinu dana, pa godinu i pol nije pa je sad opet krenuo...plaćali uredno račune i nitko nije ništa pitao ni tražio..
    a isto je bila spika nema čuvanja mjesta al ako plaćate račune nitko vam neće ništa..
    Sad sam sa pedagogicom na razgovoru pričala i rekla da malca trenutno čuva baka i dal je problem da krene kasnije (i da ujedno oslobodim termine za one koji ne mogu čekati adaptaciju duže) i rekla da nema problema.

ja bi predala sad, imaš malu prednost jer imaš drugo dijete u istom vrtiću...

U DV Savica su mi rekli da je stiglo puno manje prijava nego prošlih godina, vjerojatno zbog pravila o samo 1 zahtjevu za upis
    Posljednje uređivanje od (maša) : 25.05.2011. at 21:31

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    U DV Savica su mi rekli da je stiglo puno manje prijava nego prošlih godina, vjerojatno zbog pravila o samo 1 zahtjevu za upis
    please nemoj reklamirati savicu da sad svi ne navale

što se tiče ranije prijave ja bi to napravila da sam prije znala, a doznala tek ove zime kad je bilo kasno

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ako u vrtiću primaju od 1 godine starosti, a u većini slučajeva je tako, onda vas mogu primiti tek kad dijete navrši godinu dana. znači to može biti npr. u veljači. ali čuvanje mjesta plaćate od navršene godine dana. i može se čuvati mjesto, mi smo čuvanje mjesecima u dv milana sachsa na folki plaćali 80kn mjesečno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u našem se od lani ne može, lista čekanja je stvarno bila podugačka, bilo je raznih šokova po vrtiću kad su je isvjesili (spomenut ću samo da je jedna mama čije dijete nije primljeno, doslovno dovela odvjetnika u vrtićki objekt)
    dijete mora biti barem par dana u vrtiću određeni mjesec ili, ukoliko ne dolazi, mora donijeti liječničku ispričnicu
    ma naša cura je velika, nije problem oko navršene godine dana, nego mi nije palo napamet upisivat je 1,5 g. ranije nego misli krenuti (to mi je bila novost)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •