........a da nije junk food!
Od pocetka dohrane vodimo bitku sa obrocima. Prvih nekoliko zlicica pojede bez problema, a onda nastaje borba. Ona vise nece da jede, a ja brinem jer slabo prima na tezini i cijelo vrijeme je ili na granici ili ispod prosjeka. Skoro joj je 11 mjeseci, a ima 8,1 kg. Ne hranim ju junk hranom, pokusavam joj usaditi zdrave prehrambene navike i vidim da smo na pravom putu, ali ona toga toliko malo pojede, da mene zabrinjava.
Kolicinski cu dati primjer: obicno pojede oko 60g-80g u jednom obroku, dakle trecina do polovine koliko sadrzi npr. jedna teglica. Probala sam i kupovno i kuham joj sama, voli skoro sve, ali u malim kolicinama. Par puta sam probala da ju stimuliram da vise pojede, i oda se obavezno ispovraca. Moja pedica misli da nije nista sa zelucem, ali ja sam malo zabrinuta. Uz to moram napomenuti da je Adriana jaaaaaaako energicna, u budnom je stanju non-stop na nogama ili koljenima, pici po stanu 200/h, ne da se smiriti. I tako i ono malo sto pojede sprzi dok si rek'o keks. Cesce dojenje sam isto probala, ali tek onda nece nista da jede. U krutu joj hranu dodam ekstra masnoce.
Imate li vi neku pametnu ideju??? :?