Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Turnerov sindrom - prekid trudnoće u 24tj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne znam što bih napisala, da ne ispadne da nekoga osuđujem ili da pametujem... Nije mi jasno kako su liječnici mogli dati dvije tako oprečne dijagnoze, i kako nekoga mogu unaprijed osuditi na smrt.. Uvijek sam skeptična prema takvim dijagnozama, a još više kad pročitam priče o bebama koje su bile osuđene na smrt, a majke su ih odlučile zadržati i danas je sve u redu... Ja se osobno ne bih odlučila za pobačaj, borila bih se za svoju bebu do zadnjeg daha. Ako ne bi uspjelo, barem bi bila mirna sama sa sobom i znala bih da sam učinila sve za svoje dijete.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što bih napisala, da ne ispadne da nekoga osuđujem ili da pametujem... Nije mi jasno kako su liječnici mogli dati dvije tako oprečne dijagnoze, i kako nekoga mogu unaprijed osuditi na smrt.. Uvijek sam skeptična prema takvim dijagnozama, a još više kad pročitam priče o bebama koje su bile osuđene na smrt, a majke su ih odlučile zadržati i danas je sve u redu... Ja se osobno ne bih odlučila za pobačaj, borila bih se za svoju bebu do zadnjeg daha. Ako ne bi uspjelo, barem bi bila mirna sama sa sobom i znala bih da sam učinila sve za svoje dijete.
    X
    S time da mi je posve jasno da ne osuđuješ žene, trudnice, već preispituješ liječnike. Meni tu nije puno toga jasno. Prije nekoliko mjeseci rodi se dijete u dvadeset i nekom tjednu trudnoće, s minimalnim šansama za preživljavanje, a kažu, ako i preživi vjerojatnost da će imati teška oštećenja je veća od 90%. I angažira se cijeli liječnički tim da poduzme sve da dijete preživi. Moj mentalni skop ovo u potpunosti podržava - čovjek je tu da pomogne čovjeku i u tome je dužan dati sve od sebe.

U kontekstu tog događaja ne mogu nikako shvatiti značaj sve te prenatalne dijagnostike. Ne mogu shvatiti da se na temelju dijagnoze koja je sama po sebi ipak samo pretpostavka preporuča prekid života.

A trudnice ne osuđujem uopće. One su u razdoblju kad trebaju ohrabrenje i podršku; liječnici neka nose na savjesti sve to što su im spremni priuštiti u tom osjetljivom razdoblju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •